Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

marzena 21:12, 28 sie 2013

Dziewczyno, dajesz sobie radę ze wszystkim...i z pomyłkami facetów w CPN, i z wspinaniem sie pod chmury i z ogrodem wraz z ciągłymi Twoimi rewolucjami
Sebek 21:16, 28 sie 2013

Ogromna ta rozplenica - one to chyba kochają Twoją glinę Moje siewki od Alinki po roku są maleńkie, ale jak patrzę na Twoją to może to i lepiej Ale to inna odmiana też
Mala_Mi 21:18, 28 sie 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Aniu, lubię twój ogrodowy zawrót głowy. Podoba mi się, że masz do niego serce i zapał. Czasem się tylko zastanawiam, jak ty ogarniasz te swoje nasadzenia? Zdarzyło ci się np. kupić roślinę, bo jej jeszcze nie masz a następnie przekonać się, że jednak się myliłaś?
Dobrze widzę? Masz w namiocie podlewanie kropelkowe? Jak się sprawdza?

Agnieszka- oczywiście, ze nie raz kupiłam i potem okazywało sie, że: za duże, za małe, brzydkie, nie pasuje, zdechło Ale to ryzyko ogrodnika.... 10 razy sie uda, a 2 razy nie I chyba w tym też jest zabawa

Podlewanie kropelkowe jest rewelacyjne.... ma ustawiony czasomierz.. i dwa razy dziennie sie włącza samo.. mogę zapomnieć o szklarni...... Teraz posadziłam rzodkiewkę i inne dobro.. wiec raz na 2 dni dodatkowo podlewam.. ale tylko w słoneczne dni... bo nie opłaca sie dokładać dodatkowych odejść...

Nie leje po liściach tylko pod krzaki... równo wszędzie.... i mi głowy nie zawraca... nie jestem niewolnikiem szklarni.. Na start trochę to kosztuje, bo jak policzy się wszytko... to ... ale o szklarni mogę zapomnieć.... i dalej rośnie.... I tym sposobem ogarniam lepiej lub gorzej moje włości.... Rododendrony na podwyższeniach też maja nawadnianie kropelkowe.... trawnik też..... i wszytko zautomatyzowane.... Trawnik ze skąpstwa często ręcznie wyłączamy Ale też ma czujnik pogody i sam wie kiedy się włączyć... Gorzej bo ja nawet nie wiem gdzie jest aparatura sterująca.. Za sukces poczytuję sobie, że jak były upały to wymyśliłam jak zwiększyć czas podlewania w szklarni.... Ale sterownik jest w szklarni i ma pismo obrazkowe
Mala_Mi 21:19, 28 sie 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, o mnożeniu hortensji odpisałam u siebie, ale tu jest doskonała lekcja poglądowa!
https://www.ogrodowisko.pl/watek/68-rozmnazanie-hortensji?page=13

Będę mnożyć.. nie dla siebie... bo nie mam miejsca, ale będę mieć w prezencie do dawania Już przejrzałam wątek
Mala_Mi 21:20, 28 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Tak myślałam, że to przetacznik siwy, tylko po co ci następne sadzonki kupować, skoro masz swój i możesz go łatwo porozdzielać? No chyba, że chcesz mieć od razu wielkie, wypasione kępy. Ja miałam tylko krzaczek, ale teraz też go już porozsadzałam i mam go troszkę więcej - ladny jest. Pozdrówka

Aby mieć od razu wielkie kępy ... nie mam natury cierpliwego ogrodnika
Mala_Mi 21:24, 28 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, a jaka to rozplenica, pamiętasz?

Pennisetum alopecuroides Viridescens
Mala_Mi 21:26, 28 sie 2013

GorAna napisał(a)
Aniu, u Ciebie zawsze coś ciekawego się dzieje
Pozdrawiam

Anuś.. nic ciekawego.... po prostu walka w kamieniołomach.... młotkiem jak sie uderzyłam to mam krwiaka że hej.....
Ale nic tak nie cieszy, że coś zrobione do końca
Mala_Mi 21:29, 28 sie 2013

marzena napisał(a)
Dziewczyno, dajesz sobie radę ze wszystkim...i z pomyłkami facetów w CPN, i z wspinaniem sie pod chmury i z ogrodem wraz z ciągłymi Twoimi rewolucjami

Ja mam wrażenie, że z niczym nie daję rady.... ale jak widać to kwestia podejścia do sprawy.... zapatrzyłam sie na Twoje złocienie i na Zbyszka z Borów Tucholskich.. mój jedyny po 3 latach nawet jakoś wyglądał.. i kupiłam żółto-zielnokawo-białe Teraz myślę gdzie je wcisnąć Ładne są wiec najchętniej tam gdzie będą widoczne Te moje w tym roku długo kwitły...... aż sie zdziwiłam
Luki 21:31, 28 sie 2013

Aniu jaka ta rozplenica cudowna Ja też taką chce mieć, ale moje trawy nie chcą tak bujnie rosnąć. Miskanta Zebrinusa mam 3 lata, a kępa strasznie mała. Chyba moja piaszczysta gleba im nie odpowiada.
Mam silne postanowienie na przyszły rok... nawożenie, nawożenie i jesze raz nawożenie
Bogdzia 21:32, 28 sie 2013

Cudną masz ta białą goryczkę , mam taka niebieską a białą pierwszy raz widzę , piekna jest.Pozdrówka.