Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:36, 07 wrz 2013

Do góry
I teraz po takich oczekiwaniach.....obawiam się zamieścić zdjęcia, gdyż moja rabat jeszcze nie skończona.... Bukszpany wyłącznie z własnego odzysku (były w rożnych zakątkach mojego ogrodu) są jeszcze mocno poczochrane. Dopiero wiosną mocno je przytnę i mam nadzieję, ze wówczas nabiorą kaształtu. Trawy jeszcze do przesadzenia, ale na razie myślę czy dać je za kulki czy zagęścić pomiędzy dwoma wysokimi kwadratami.....
Na zdjęciu dobrze nie widać ale od lewej najpierw jest:
- klon i 6 kulek,
- potem duży sześcian (ma być kiedyś... na razie udaje prostopadłościan...) zasłonięty trawami (do przesadzenia). Docelowo przed tym sześcianem posadzę niskie kontrastowe trawy - carexy albo hakone
- dalej 6 małych kwadracików a za nimi trawy (czy je zagęścić?)
- potem znów "kiedyś" sześcian
- przed nim będzie kiedyś kwadrat z trzemiliniy... na razie pachruszcze....
- na końcu bonsai dla ubogich z bukszpana. Czy przed bonzaja posadzić żurawki czy hakone?

Jesli rozczarowałam to wybaczcie ale mi się podoba, a kiedyś będzie ładnie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:25, 07 wrz 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...to Marzenko od dzisiaj biegamy? po tym leniwym lecie cięzko sie pozbierac...ale wrócę na starą trasę - niestety nie na bieg tylko na początek marszobieg...
...dzisiaj będzie fotorelacja? po Danusiowych metmorfozach kolejny piękny pokaz... przynajmniej to mi pozostało...wczoraj dotałam powakacyjny rachunek za telefon mojej córki ...11 dni w Bośni i godziny spędzone na fejsie zamiast rabaty zrobię duży przelew firmie telekomunikacyjnej...oj doła mam to przynajmniej pooglądam....
..pozdrawiam w piekną słoneczną sobotę

Aga mój pracownik dostał rachunek na 6 tys zł na komórkę firmową.......
Współczuję bo nieraz przerabiałam facebookowe ekscesy córki. Jeśli nie kontrolowała to potrącałam z wypłaty kieszonkowego do całkowitej spłaty zadłużenia.... potem wyłączyłam roaming danych za granicą....

Co do aktywności, czuję, ze joga dwa razy w tygodniu to za mało jesienią. Nie szaleję juz tak w w ogrodzie i muszę się dotlenić, w przeciwnym razie głowa mi nie wytrzyma stresu....
Moje kolano już daje radę przy bieganiu więc startuję

Dla obu Kaś Joga jest lepsza od pilatesu, bo pilates własnie wywodzi się od jogi. Nie ma lepszego sposobu na wyrzeżbienie ciała niz joga. Ja natomiast potrzebuję zwiększenia wydolności oddechowej i dotlenienia na świezym powietrzu ... skoro nie gram w tenisa będzie bieganie. ....
Metamorfozy ogrodowe 06:54, 07 wrz 2013

Do góry
Danusiu ale piękny ogród powstał. Też mnie zachwyciły szare donice..
Czy wiesz z jakiego gatunku jest ukształtowane to bonzai przy wejściu? Marzy mi się takie bonsai przy tarasie kuchennym ale sosny w tym miejscu nie wytrzymują, już dwie padły......

Ja nie wiem jak to robisz, kupujesz, sadzisz i jest pięknie.... Ja dumam miesiącami jak coś zmienić, zmieniam i znów mi się nie podoba....

A ten ogród jest bardzo w moim stylu - pełno bukszpanów i jednocześnie kwiaty. Ah muszę dosadzić bukszpanów u mnie
Rododendronowy ogród II. 06:48, 07 wrz 2013

Do góry
Bożenko obejrzałam Maję w Ogrodzie i już wiem , źe takie piekne poduchy powstają ze specjalnych gatunków azali japońskiech ciętych nawet 8x w sezonie. Szkoda, bo juz widziałam oczami wyobraźni kule z azali pod brzozami zamiast bukszpanów.... Moje były bardzo , bardzo, bardzo delikatnie przycięte wiosną i świetnie sobie radzą, dlatego będę je ostrożnie korygować. Najlepiej zniosły to keramsiny i prawie są z noch poduchy. Moźe jednak uda mi się ten pomysl, ale to wymagaga japońskiej cierpliwości. Natomiast ponownie zamarzyło mi się bonsai z sosny.... Cóż począć skoro u mnie sosny mają za mokro i umierają.... Mam jedną może coś mi się uda z niej zrobić.

Dziękuję za informację o azaliach i życzę miłego spotkania z dziewczynami
Ogródkowy chaos u monitki 23:42, 06 wrz 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Obiecałam Madżence fotki Lariski. To mój tegoroczny nabytek i jestem z niej bardzo zadowolona gdyby jeszcze pachniała byłaby idealna Kwitnie praktycznie cały sezon. Nie spodziewałam się że taki młodziutki krzaczek będzie tak intensywnie kwitł.

przekwitnięte

Dziekuję Moniko, jednak moja to nie lariska. Ma dużo bardziej zwart kwiat, aż ciasne te główki. Zaczyna drugie tłoczenie bedę ja systematycznie focić
Lariska piekna!!,!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:40, 06 wrz 2013

Do góry
Tłok się tu zrobił Lecimy do metamorfoz

A co do bolących kręgosłupów: tyyyyyyyle razy powtarzam, ze trzeba ćwiczyć. Od weeknedu zaczynam biegać, postanowione, prace w ogrodzie słabną , trzeba się ruszać. Tenis niesty od wypadku na nartach nie wchodzi w grę....
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:37, 06 wrz 2013

Do góry
Piękna ta twoja hortensja you &me!
Rododendronowy ogród II. 23:19, 06 wrz 2013

Do góry
Bożenko a czy bardzo duża ilość żab w ogrodzie jest dobra? Mam mnostwo żabek, są dosłownie wszędzie.
Marzy mi się Siedlisko.... 23:13, 06 wrz 2013

Do góry
Nie martw się o szafirki
Masz boską lawendę!
Ogródkowe perypetie:) 23:11, 06 wrz 2013

Do góry
Aga odnalazlaś się wróciłaś w odmiennym stanie cywilnym
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:09, 06 wrz 2013

Do góry
Sylwia jest pieknie. Czekam na dlasze postępy prac. Donice tez zachwycają !!,
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:01, 06 wrz 2013

Do góry
Czekam na wrzosowe donice, gdyź zakupiłam wrzosy i koncepcji nasadzeń u mnie nie ma.....
Melduję że horti vanille sztuk 2 zakupiłam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:59, 06 wrz 2013

Do góry
Miłego spotkania Wam życzę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:56, 06 wrz 2013

Do góry
Danusiu ale fajne zdjęcie
Blaski i cienie nowego życia 22:51, 06 wrz 2013

Do góry
Widzę, że zarobiona jesteś
Wszystko o czym ... Marzysz 19:08, 06 wrz 2013

Do góry
Już działają
Kasiu popatrz jeszcze na ogród Zmozielony i z lustrem bo tam piekne kompozycje pod drzewami zrobiła Danusia. Możesz pomyśleć jeszcze o hortensjach.
Wszystko o czym ... Marzysz 18:49, 06 wrz 2013

Do góry
Kasiu hosty

kolejne hosty

hosty, azalie i rh

Ps mi się podobają rh i azalie w tym samym jaskrawym kolorze i róznokolorowe hosty

Warto dosadzić azalie japońskie bo są zimozielone a nawet można je troszkę kształtować (ja zamierzam)
azalie i jeszcze raz azalie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:41, 06 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Dobrze Ale mamy na to jeszcze z 5-6 miesięcy

Pochwalę się, że zrobiłem dwa wianki Zaraz je wkleję

To jesienią się nie zbiera nasion???? No kurcze. Ja musz przesadzić werbenę....
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:40, 06 wrz 2013

Do góry
Zdjęcia przedjesieni obejrzałam i zmykam.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:36, 06 wrz 2013

Do góry
Oj nie siedźcie , nie czekajcie bo ja się zaraz joguję, dlatego zdjęcia dopiero jutro na razie buksiki nierówne, bo potrzebują co najmniej jednego sezonu aby wyładnieć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies