Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

JoannA 20:58, 03 wrz 2013

Małgoś, wrzuciłam u siebie fotki moich rozplenic
Margarete 10:06, 04 wrz 2013

asc napisał(a)
Pani żeglarka I super, że do tej pory się bawisz w żeglowanie Nie skapacaniałaś jak większość pań..

Trawkę dałabym do gruntu... najwyżej trochę podsypać korą ..

A to fioletowe to jednoroczne... wilec????

Witam, witam Aniu
Tak, tak staram sie nie dać upływowi czasu ale i tak brakuje mi energii zyciowej w porównaniu do ciebie Aniu, ty to bedziesz rockandroll'ową babcią z werwą
Co do roslinki tej z fioletowo-brązowymi lisćmi to patrzyłam w necie na te wilce.. i to nie to, wilec ma liscie takie sercowate a to moje ma liscie takie trójpalczaste, jak klon... szukam dalej co to za roslina.
makkasia 20:56, 04 wrz 2013

Małgosiu a gdzie, te kompozycje, o których pisałaś, widziałam wcześniej inne, ale te z małymi hortensjami , trawkami i żurawkami nie , pokaż je
Bogdzia 09:22, 05 wrz 2013

Małgosiu napisz mi jak wolisz żeby Ci przywieżc liliowce
a) kwitnące w tym samym czasie czy
b) kwitnące w trzech różnych terminach ?w tym przypadku byłyby to liliowce żółte oczywiscie różne z wygladu.

Wszystkich nie dam rady bo sporo tego jest ale co jakiś czas będę Ci podrzucac jak bedziesz chciała.

Margarete 09:25, 05 wrz 2013

Ty byłas u mnie a ja u ciebie... ha, ha, ha, ha ... w tym samym czasie...
Zadzwonie popołudniu Bozenko to sie umówimy .
Mala_Mi 10:18, 06 wrz 2013

Wilec klapowany - Ipomea batatas Purple - sprawdź tego wilca.... nie mam czasu by porównywać z Twoim.... ale to chyba coś takiego ..
Margarete 14:52, 06 wrz 2013

asc napisał(a)
Wilec klapowany - Ipomea batatas Purple - sprawdź tego wilca.... nie mam czasu by porównywać z Twoim.... ale to chyba coś takiego ..

Masz racje Aniu.......... sprawdziłam...jednoroczne........ ale mozna zebrac łatwo nasiona jak przekwitnie . bo mi sie fajnie komponuje w donicach, taki jesienny kolor w połaczeniu z trawkami ładnie wyglada. A pani u której kupowałam źle mnie poinformowała, że to wieloletnie i jeszcze nie wiedziła nawet jak to sie nazywa.
JoannA 21:16, 06 wrz 2013

Małgoś, na wysyp grzybów u nas narazie za sucho w lesie a to co zbieram to tak przy okazji spaceru z psem. One rosną dosłownie na drodze w lesie, jak wchodzę głębiej to nic nie ma. Jak troszkę popada to jednorazowe zbiory będą po parę wiader (podgrzybki). U mnie lasy wokół, w którym kierunku bym sie nie wybrała to las Dlatego korzystam z okazji i zbieram dla całej rodziny i znajomych. A przy okazji spacer dla zdrowia i świeże powietrze, lasy mamy przeważnie sosnowe.
pozdrawiam serdecznie
Madzenka 22:59, 06 wrz 2013

Miłego spotkania Wam życzę
popcorn 20:43, 07 wrz 2013

Małgosiu, dzięki wielkie za wożenie, przewodniczenie, dzwonienie do mnie bo znów się zgubiłyśmy z Kasią i przemiłe towarzystwo Buziaki!

PS ile Ci jeszcze trzeba bergenii, mów, wykopię na za tydzień!