Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

giza 22:38, 06 wrz 2013

monitka napisał(a)
Jak to sprawdzić? W domu nic nie lata. Dziurki są w rzeczach które aktualnie nosimy no i pierzemy.

Ja też mam ten problem. Nic nie lata, a dziurki bywają. Nawet w majtkach u córek :/
( w moich i małża nie znalazłam- dziwne ... Najbardziej mnie martwi, że bywają w nowych bluzeczkach...
Pomyslałam o molach, bo dziurki maleńkie i jakoś mi na awarię pralki nie wygląda ( przy awarii ,mniemam, że w większości ubrań by było a nie w wybranych...
W każdym razie i lawendę i zawieszki antymolowe wsadziłam do szaf i szuflad.
Ale jeśli to nie mole...to co?
Ani kota ani myszki nie posiadam

P.S. Pogooglałam sobie przed chwilką, poczytaj np.to ( hmmm, teraz to już mam masę wątpliwości- jutro z rana "macam" bęben i obejrzę proszki...) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4875529
Madzenka 23:42, 06 wrz 2013

monitka napisał(a)
Obiecałam Madżence fotki Lariski. To mój tegoroczny nabytek i jestem z niej bardzo zadowolona gdyby jeszcze pachniała byłaby idealna Kwitnie praktycznie cały sezon. Nie spodziewałam się że taki młodziutki krzaczek będzie tak intensywnie kwitł.

przekwitnięte

Dziekuję Moniko, jednak moja to nie lariska. Ma dużo bardziej zwart kwiat, aż ciasne te główki. Zaczyna drugie tłoczenie bedę ja systematycznie focić
Lariska piekna!!,!
jolka 08:37, 07 wrz 2013

Witam i pozdrawiam
Piękne ogródkowe metamorfozy sobie pooglądałam.
Oglądam też obfoconą dla Madżenki lariskę,
bo sama chcę jeszcze w tym roku różyczki posadzić.
A wybór nie jest prosty... Miłego dnia

Kasiek 12:37, 07 wrz 2013

monitka napisał(a)
Tak zrobię Aniu właśnie wyczytałam że mole nie lubią zapachu lawendy więc na wszelki wypadek powkładam jej trochę do szaf

Polecam i tu wrotycz.Nasze babcie znaly jego zalety,my zapominamy.Wrotycz jest dobry na robactwo w ogrodzie ( w tym tez opuchlaki) i na robactwo w domku (muchy,komary,mole, i inne,nawet natarcie psa czy kota wrotyczem przepedza pchly) Mysle ze warto sprobowac,tym bardziej ze on rosnie na polach,w rowach, i nic ,oprocz spacerku nie kosztuje Milej soboty zycze
eda 21:46, 07 wrz 2013

witam kochana i zciskam serdecznie fajnie że się znamy super piękne u ciebie roslinki i dojżałam wrzosy i wrzosce u mnie nie utrzymały się buźiaki sle cynki lecą
bociek 16:44, 15 wrz 2013

No i wrotycz podobno przynosi kase do domu Taki zabobon. Ja tam mam zasuszony wrotycz na wszelki wypadek

Ladna ta roza, szkoda, ze kolce ma

Pozdrawiam Moniska
monitka 20:54, 15 wrz 2013

Giza sama nie wiem co o tym sądzić. Od jakiegoś czasu używam płynów i to na ogół od naszych sąsiadów Na razie prowadzę obserwację, wyelimonowałam woreczki do prania bo miały takie plastikowe zaciskacze i zmniejszyłam obroty wirowania. Zobzcaymy a lawenda już wiszi w szafach

Marzenko
może kiedyś ktoś ją zidentyfikuje...bo piękna jest i wiadomo by było czego szukać

Jolu
dzięki za odwiedziny i pochwały Co do różyczek to rzeczywiście wybór jest wielki. Pamiętam ile godzin męczyłam temat zanim wybrałam swoje

Kasiu no mus jest się wybrać po wrotycz na spacer. Tym bardziej że w przedzkolu pojawił się komunikat dotyczący wszawicy...

Hej Edytko U mnie z wrzosami różnie część wypadła część zbrązowiała a część przeżyła. Najładniejsze są te które kupiłam jako przecenione i zmarniałe w zeszłym roku. Normalnie jakby się odwidzięczały

Nie no bociek teraz to już musowo na spacerek po to ziele wyruszę No ma cholera jedna nawet mnie parę razy poharatała ale piękna jest to jej wybaczam Odpozdrawiam
ewa004 21:01, 15 wrz 2013

Moniś buziaczki
Madzenka 22:21, 15 wrz 2013

Się odnalazłaś
jolka 19:04, 16 wrz 2013

monitka napisał(a)

Jolu dzięki za odwiedziny i pochwały Co do różyczek to rzeczywiście wybór jest wielki. Pamiętam ile godzin męczyłam temat zanim wybrałam swoje

Monia, dotarłam do Twoich różanych dylematów
Zerknij jeszcze do mnie, please
- bo teraz ja zaczynam męczyć temat
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2867-ogrod-wsrod-pol-i-wiatrow?page=10#post_9