Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:53, 18 wrz 2017

Do góry
Renia chodzę na grzyby, widziałam, że Ty też

Moja działka na Dębowym Lesie 20:52, 18 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
U Radzia zbiory, u Ciebie zbiory - ale ja na siebie zła jestem, że w tym roku dyńki nie zasiałam !!! za to cukinię jeszcze zbieram i zawiązuje Fajne takie własne zbiory

Ja bardzo lubię i cukinie( grilowana jest rewelacyjna, i na to posmarować deko serem Feta.umm ) i dynie.I różne dania z nimi.
Już byłam u Radzia i faktycznie pełna skrzynia zbiorów.
Ciekawe, czy na kulinarne przetwarzanie, czy do ozdoby ??

Hortensja Bobo i inne

Hortensja Magical Candle

Od warzywnika
Tu ma być ogród :) 20:51, 18 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
[

Z miłorzębem...to dlatego cytowane

Firmie sprzedaż wzrośnie...oj, jeszcze jak
Moje małe wielkie marzenie 20:51, 18 wrz 2017

Do góry
Skromne zakupy, najbardziej zależało mi na główkowatych, ale tylko 3 opakowania wygrzebałam

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:50, 18 wrz 2017

Do góry
ewedela napisał(a)
Mira witam się u Ciebie serdecznie.
Przebrnęłam przez wątek podczytując, czasem tylko patrząc na zdjęcia. Pozwolisz. że trochę ściągnę

Bardzo mi miło że coś Ci się spodobało i chcesz ściągać - do woli, a najlepiej zapytaj bo może już zmieniłam - tak to jest kiedyś coś się podoba a potem zmieniasz bo jest nie tak

u mnie teraz w ogrodzie sporo miejsc do przerobienia

na powitanie coś miłego

Pszczelarnia 20:48, 18 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Ewo dla Ciebie kwiatuszki zostawiam Dzięki za nasionka

Moje dopiero zaczynają kwitnienie. Siane na rozsady w kwietniu.

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:47, 18 wrz 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Mira wg mnie bobo potrzebuje tak ze 2 sezony. U mnie dopiero w 3 roku pokazała, że jest śliczna, i ona jednak chyba więcej miejsca potrzebuje.. choć ma być mała

Agnieszka moja ma chyba z 5 sezonów tyle że ja jakoś serca dla niej nie mam - tak potrzebuje więcej miejsca ja mam zdłamszoną - hmm przesadzić ? może

czekam na kolejny sezon różany - czerwone maleństwa mają chyba dobre miejsce a na wiosnę dostaną dobre jedzonko i hoopla

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:46, 18 wrz 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
ekstra te rury wyglądają
Mam przygotowaną do wyklejania jeszcze jedną z ważką, ale już trochę za zimno na takie posiadówki.

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:43, 18 wrz 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Hortensje. Jednak. Fochuję się na róże, nie wiem, jak długo, ale na razie owszem bardzo.

Wapno sypnę w listopadzie. O ilości nie pytaj, bo nie wiem. Ale ja tak jak rolnik: w garść i siup.

Pomidorek z dziubkiem? Zdążyłaś mu zrobić zdjęcie? Jeśli to był taki w kształcie serca, to mógł być Orange rusian 117. Pyszny, dzisiaj go wcinałam na śniadanko
I jeszcze miniraport: patrnia pięknie rośnie, a gilenia nie rośnie, za to zakwitła dwoma kwiatkami.

No nie ...brak mi słów hortensje ciekawa jestem jakie. Przejdzie Ci - fakt - ten sezon zniechęca i teraz jest czas hortensji no niech tylko przyjdzie czerwiec i pojawią się te pączusie

Tak to był Oragne rusian 117

to robi się moja mała lista pomidorowa
Orange rusian
Green zebra
ałtajskij
cytrynek groniasty

brakuje mi czerwonego, u mnie już po pomidorach miałam mało na krzaczkach i już pozjadane - sezon pomidorowy nie był u mnie udany choć był lepszy niż w ub roku pomimo że był ogólnie udany - no ale ja początkująca

u mnie z gielnią też jest tak samo kiepsko rośnie i maleńkie kwiatuszki się pokazały

a pamiętasz jakie mi dałaś nasionka ? 2 jakieś chyba miałam zaraz wysiać ...

zobacz co mi się nasiało ma kosmate listki chyba niezapominajki bo co innego?
może ogórecznik? no nie jeszcze zjem listka

to jest moja chryzantema którą uszczykiwałam chyba zakwitnie co

Tu ma być ogród :) 20:43, 18 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

U Ciebie jak zwykle same piękności, uwielbiam Twój ogród, ma w sobie to coś.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:41, 18 wrz 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Dorotko każda kolejna fotka to piękny klimat. Gdzie ta Twoja rabata do przeróbki ?
Dzięki Jolu. Nie zrobiłam fotki mojej rabaty do przeróbki. Wygląda tak fatalnie, że omijam ją szerokim kołem, żeby tylko nie weszła w obiektyw. Jakoś nie mam do niej serca i sił. Tam jest najgorsza ziemia i trzeba tak dobrać rośliny, żeby sobie poradziły.
Ostatnio stwierdziłam, że wrócą do łask moje bukszpany giganty z przetrwalnika, który jest za garażem. Syn je wykopał i przeniósł na drugi koniec podwórka. Ciężki był okropnie i jeszcze trzeba było z nim wręcz tańczyć między rosnącymi już roślinami. Po przycięciu już nie jest taki duży, ale jego średnica to ok. metr.

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:31, 18 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Hortensje i róże ja nie wybieram. Ze wszystkim jest praca oczywiście przy hortach mniej.
Nie na darmo nazwano różę królową bo nią jest i trzeba jej służyć aby była piękna.

Poważnie ? nie masz ani róż ani hortensji ? upas oczywiście jest praca choć z hortensjami prawie wcale

i uświadomiłaś mi o co chodzi z tą królową tak to prawda trzeba wiele czasu żeby były piękne

przeszłam dziś przez ogród i pojedyncze kwitną

Chopin

summer song

okrywowa
Co się stało kwiatom ... 20:28, 18 wrz 2017

Do góry
Renia jedno jest pewne, marzenia się spełniają, wystarczy tylko pomóc im się uwolnić

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:27, 18 wrz 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
I pochwale twoje dekoracje jesienne. Bardzo ładne, ciepłe.
I poduchy na fotelu. Lubię takie kwiatowe motywy
Dziękuję za pochwałę. Jak byłam w sklepie po materiał na poduchy miałam spory dylemat, było tak dużo ładnych wzorów, że za pierwszym razem nie zdecydowałam się na zakup. Pospisywałam szerokości materiałów w domu rozrysowałam sobie w skali układ na krzesła i zabrałam się za szycie. Po kilku dniach miałam gotowych 6 pokrowców, które mogę zdjąć i wyprać.

Ukojenie 20:22, 18 wrz 2017

Do góry
zoja napisał(a)
Moja frontowa o poranku

Mokro, zimno i brak czasu... Tesknie za sloncem...

Pięknie Ci się prezentuje frontowa.
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:21, 18 wrz 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Hmmm proporcje zachowane odpowiednie na 1 hortensję przypada 10 róż tak mniej więcej, ale raczej więcej (niż 10 ) a jeszcze dojadą w październiku...

Wywołałam temat i sama się nad tym zastanawiam

ja nie wiem jakie proporcje powinny być
ja mam 20 hortensji i 40 róż - róż dokupię na pewno a na hortensję już miejsca nie znajdę no może ogrodowe to tak

ukorzeniłam z powodzeniem na razie hortensje ogrodowe z patyków , a jedna limka mi się udała ale podarowałam już

Ogród do odnowy 20:21, 18 wrz 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
rano

chyba muszę jej czerwoną wstążeczkę zawiązać by nie zapeszyć

Miałam tego pierwiosnka, ale tylko jeden sezon. Potem zniknął. W sumie nie wiem, czy sam z siebie, czy podczas prac przy zakładaniu trawiastej ścieżki wzdłuż rabaty na której rósł. Może go przysypałam. Bardzo długo kwitnie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:19, 18 wrz 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Cofam się i cofam i nie mogę nasycić się Twoim ogrodem. Masz taką różnorodność i przepięknie łączysz ze sobą rośliny. Jak to możliwe że tyle nowych lilii zmieścisz w ogrodzie 80 szt ?
Mój eM też nie ogrodowy, ale jak pomyślę że miałby mi się wtrącać co mam kupić i gdzie posadzić to wolę tak jak jest, najlepiej samej sobie rozporządzać
Dorotko, tyle nowych róż masz w ogrodzie, wszystkie cudnie kwitły i fajnie dobierasz do nich towarzystwo.
Dostałam od Ciebie nasionka Miruny. Czy wysiać je wiosną czy teraz od razu do ziemi?
Naparstnicę i orlika już wysiałam, tak jak mówiłaś porozsiewałam w kilku miejscach, teraz się boję że ich wiosną nie znajdę, albo wypielę.
Piękną masz lilię różową, ma czysty mocny kolor, ja kupiłam sobie w tym roku cebulę różowej i jak zakwitła to mnie rozczarowała, brudny róż.
Lampiony, dekoracje jesienne śliczne, tylko aż mnie zmroziły te jesienne kolory, nie ma rady, idzie jesień .
Wszystkie lilie wsadziłam, w dołek kładłam od 3 do 5 sztuk. Mam nadzieję, że zdążą zakwitnąć, już widać zawiązki pączków.

Od pewnego czasu mój em zrobił się bardziej tolerancyjny i nie wymyśla przy zakupach ogrodowych. Co wcale nie oznacza, że robię je przy nim.
Różyczki ładnie kwitły w lipcu, drugie kwitnienie określam jako nienahalne .
Trochę późno na wysiewanie nasion teraz, ale wysiej trochę maruny w zadołowaną doniczkę. Jak wzejdzie to dobrze, a jak nie wzejdzie teraz to wiosną wysiejesz następną.
Lilie rzeczywiście miały piękny kolor i obłędnie pachniały, obawiam się tylko czy moje nowe lilie też będą pachnące. Taka ilość nawet na podwórku może odurzyć zapachem.
Jesienne dekoracje z lampionów wykorzystane będą do udekorowania sali na 18 ur. syna.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:18, 18 wrz 2017

Do góry
rozark napisał(a)
byłam na festiwalu lawendy, było cudnie

W takich woreczkach wręczam moją lawendę znajomym
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:17, 18 wrz 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies