Ja bardzo lubię i cukinie( grilowana jest rewelacyjna, i na to posmarować deko serem Feta.umm ) i dynie.I różne dania z nimi.
Już byłam u Radzia i faktycznie pełna skrzynia zbiorów.
Ciekawe, czy na kulinarne przetwarzanie, czy do ozdoby ??
Hortensja Bobo i inne
Hortensja Magical Candle
Od warzywnika
Bardzo mi miło że coś Ci się spodobało i chcesz ściągać - do woli, a najlepiej zapytaj bo może już zmieniłam - tak to jest kiedyś coś się podoba a potem zmieniasz bo jest nie tak
u mnie teraz w ogrodzie sporo miejsc do przerobienia
No nie ...brak mi słów hortensje ciekawa jestem jakie. Przejdzie Ci - fakt - ten sezon zniechęca i teraz jest czas hortensji no niech tylko przyjdzie czerwiec i pojawią się te pączusie
Tak to był Oragne rusian 117
to robi się moja mała lista pomidorowa
Orange rusian
Green zebra
ałtajskij
cytrynek groniasty
brakuje mi czerwonego, u mnie już po pomidorach miałam mało na krzaczkach i już pozjadane - sezon pomidorowy nie był u mnie udany choć był lepszy niż w ub roku pomimo że był ogólnie udany - no ale ja początkująca
u mnie z gielnią też jest tak samo kiepsko rośnie i maleńkie kwiatuszki się pokazały
a pamiętasz jakie mi dałaś nasionka ? 2 jakieś chyba miałam zaraz wysiać ...
zobacz co mi się nasiało ma kosmate listki chyba niezapominajki bo co innego?
może ogórecznik? no nie jeszcze zjem listka
to jest moja chryzantema którą uszczykiwałam chyba zakwitnie co
Dzięki Jolu. Nie zrobiłam fotki mojej rabaty do przeróbki. Wygląda tak fatalnie, że omijam ją szerokim kołem, żeby tylko nie weszła w obiektyw. Jakoś nie mam do niej serca i sił. Tam jest najgorsza ziemia i trzeba tak dobrać rośliny, żeby sobie poradziły.
Ostatnio stwierdziłam, że wrócą do łask moje bukszpany giganty z przetrwalnika, który jest za garażem. Syn je wykopał i przeniósł na drugi koniec podwórka. Ciężki był okropnie i jeszcze trzeba było z nim wręcz tańczyć między rosnącymi już roślinami. Po przycięciu już nie jest taki duży, ale jego średnica to ok. metr.
Dziękuję za pochwałę. Jak byłam w sklepie po materiał na poduchy miałam spory dylemat, było tak dużo ładnych wzorów, że za pierwszym razem nie zdecydowałam się na zakup. Pospisywałam szerokości materiałów w domu rozrysowałam sobie w skali układ na krzesła i zabrałam się za szycie. Po kilku dniach miałam gotowych 6 pokrowców, które mogę zdjąć i wyprać.
ja nie wiem jakie proporcje powinny być
ja mam 20 hortensji i 40 róż - róż dokupię na pewno a na hortensję już miejsca nie znajdę no może ogrodowe to tak
ukorzeniłam z powodzeniem na razie hortensje ogrodowe z patyków , a jedna limka mi się udała ale podarowałam już
Miałam tego pierwiosnka, ale tylko jeden sezon. Potem zniknął. W sumie nie wiem, czy sam z siebie, czy podczas prac przy zakładaniu trawiastej ścieżki wzdłuż rabaty na której rósł. Może go przysypałam. Bardzo długo kwitnie.
Wszystkie lilie wsadziłam, w dołek kładłam od 3 do 5 sztuk. Mam nadzieję, że zdążą zakwitnąć, już widać zawiązki pączków.
Od pewnego czasu mój em zrobił się bardziej tolerancyjny i nie wymyśla przy zakupach ogrodowych. Co wcale nie oznacza, że robię je przy nim.
Różyczki ładnie kwitły w lipcu, drugie kwitnienie określam jako nienahalne .
Trochę późno na wysiewanie nasion teraz, ale wysiej trochę maruny w zadołowaną doniczkę. Jak wzejdzie to dobrze, a jak nie wzejdzie teraz to wiosną wysiejesz następną.
Lilie rzeczywiście miały piękny kolor i obłędnie pachniały, obawiam się tylko czy moje nowe lilie też będą pachnące. Taka ilość nawet na podwórku może odurzyć zapachem.
Jesienne dekoracje z lampionów wykorzystane będą do udekorowania sali na 18 ur. syna.