Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:19, 25 sie 2013

Do góry
3 dni temu fotki... w wakacje.... Toć to nie do pomyślenia!!! Starzejesz się Sebek
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:12, 25 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

A ja bym poszedł w kule....Wydaje mi się, że sześciany będą bardziej nadawać się tam, gdzie jest więcej przestrzeni, na jakieś bardzo czytelne miejsca....Takie są moje odczucia po pobycie na CHFS co do tych figur Ale to jest Twój tron

Sebek a ja raczej myśle o kwadratach.... Zostaje bordowy kln palmowy, ktory mam nadzieję, że kiedyś stworzy piekny parasol. I ma być tak... Chwilka wkleję pinsa

Tylko 10% z tego... I myślę aby zrobić na róznej wysokosci takie klocki
http://pinterest.com/pin/421579215089280326/
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:10, 25 sie 2013

Do góry
Sebek, jestem z tych - 'obrazkowych'...
Pozdrawiam serdecznie z Gdańska
Ogród Nebel 21:48, 25 sie 2013

Do góry
Sebek dzięki,
mój ogród na razie to jedno 'pole' doświadczalne
Bardzo mi się to podoba...
Pozdrawiam. ewa
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:38, 25 sie 2013

Do góry
Precyzja wykonania murka niesamowita Bylinówka mnie powaliła - powodzenia w realizacji Koniecznie jeszcze z tyłu daj perovskie z jeżówkami U nas to ma rację bytu - będzie jak w Lady Farm
http://pinterest.com/pin/333547916123074552/
Ogród Nebel 21:28, 25 sie 2013

Do góry
Ale cudne trawki masz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:24, 25 sie 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
Piękny wynik Sebku! Gratuluję

A dziękuję Ale to dzięki Wam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:23, 25 sie 2013

Do góry
Welka napisał(a)
W końcu sie do Ciebie doczłapałam i to na jaką okrągłą cyferkę, gratki za wynik. Na hortensje z kosiarką? Sekatora Ci pożyczyć?
Pozdrawiam

Oj tam, wypadek przy pracy.....A najlepsze było to, że próbowałem ją ominąć Sekator mam - nawet dwa
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:22, 25 sie 2013

Do góry
A5ik napisał(a)
Śledzę wątek od dłuższego czasu, jednak dopiero niedawno zdecydowałam się do Was dołączyć! Będę odwiedzać, zazdroszczę takiego pięknego ogrodu!

Miło mi - jak założysz wątek to koniecznie daj go do podpisu Będzie łatwiej co Ciebie trafić
O....! 21:16, 25 sie 2013

Do góry
marzena napisał(a)

Konie super, ale ten klon i miskant - cudeńka!!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:59, 25 sie 2013

Do góry
Męczyłem Was dopiero 3 dni temu Ale może jutro coś obfocę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:57, 25 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Iza Ty lepiej mi powiedz czy przy tarasie kuchennym mam isc w klocki czy kule bukszpanowe. Na razie widzi mi się kwadratowo.... Zielono biało

A ja bym poszedł w kule....Wydaje mi się, że sześciany będą bardziej nadawać się tam, gdzie jest więcej przestrzeni, na jakieś bardzo czytelne miejsca....Takie są moje odczucia po pobycie na CHFS co do tych figur Ale to jest Twój tron
Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:49, 25 sie 2013

Do góry
Dzięki Wam bardzo za odpowiedzi! To nie jest tak, że nie chcę trawnika nawozić w ogóle Ale chciałabym by było ciut lepiej.

Sebek napisał(a)
U mnie gdzie jest słaba ziemia też tak jest (również 3 tygodnie) - musisz nawozić i tyle Próbowałem z dobrą ziemią i nic nie dało....

Wczoraj wykonałam syzyfową pracę i wysypałam ziemię z worków (10 worków + czarna ziemia przywieziona), ale moim zdaniem by coś zdziałać tym sposobem musiałabym wysypać co najmniej parę centymetrów na całości, a to jest na jeden raz nierealne do zrobienia (zbankrutuję ) Może jak będę co jakiś czas podsypywać po trochu, to za parę lat będzie widać jakiś efekt. Także Sebek,nie pocieszyłeś mnie, tym że u Ciebie nie pomogło Ale przynajmniej nie będę się spodziewać wielkich cudów. Jest mi za to ciut lepiej wiedząc, że inni też tak mają.

Zakol13, ziemia jest raczej piaszczysta, więc jest prawdopodobnie jak mówisz. Mam nadzieję, że moja wczorajsza syzyfowa praca coś da, a jak nie - będę się starać co jakiś czas jeszcze troszkę podsypać. Zwłaszcza że podobny zabieg wykonałam w zeszłym roku i wydaje mi się, że troszkę to wtedy pomogło.

Daniusiu, będę więc dalej nawozić, co z resztą robiłam. W każdym razie ma to ten plus, że na oko widać, kiedy trawa potrzebuje kolejnej dawki i zwyczajnie nie da się zapomnieć.
Borówcowy raj 20:49, 25 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu- to begonie semperflorens o brązowych listkach O ile dobrze pamiętam

AniuK - tak jest, to begonia semperflorens. Bezproblemowa, nie nie robię z nią ... dosłownie. Tylko chwasty wyrywam, ale dużo ich nie ma.

Sebuś, zaglądaj częściej, przemiło mi bardzo.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:45, 25 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Chyba strasznie długie kazanie macie, bo nadal Cię nie ma W ogrodzie przecudnie

Zawsze tylko zegarowa godzinka a do kościoła mam blisko ... Samochodem
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:31, 25 sie 2013

Do góry
Marta - super, że żyjesz i sie odezwałaś Dawno Cię nigdzie nie widziałam...

Mira - już się doedukowałam co to jest .. to kostrzewa trzcinowa, która wchodzi w skład mieszanki traw... przyszło suche lato... oszczędzanie z wodą i to cholerstwo sie rozrosło, a reszta zmarniała.... i trawnik wygląda jak wygląd.... mi się to nie podoba wcale.... drę to draństwo, ale to chyba walka z wiatrakami..... dosieję w wydarte miejsca (bo chodzę i wydzieram)... a kiedyś może posieje nowa trawę, ale już bez tego składnika... trawnik zielony, ale jaki brzydki!!!!

Filip - wydawało mi sie że są rośliny jedno i dwuliścienne... i na takie są herbicydy.... a o szerokolistnych to jakoś nie słyszałam... tzn są rośliny szerokolistne, ale dla nich chyba nie wyodrębniono środka który by je eliminował Ale mogę sie mylić ...
Trawnik jest koszony 2 razy w tygodniu.. już częściej nie da rady.... jedno koszenie to ponad 4 godziny

Weroniko - tych ślimaków to nawet kaczki nie jedzą.... tego nic nie jje... dlatego się mnożą bo nie maja naturalnych wrogów

Mhatildis - widzę, że nie będzie problemu z nowym lokum dla zebrinusa
Moja kępa traw rośnie na pełnym słońcu od wschodu do zachodu słońca.. ale druga taka jest juz częściowo zacieniona i też rośnie ......
Wrzosów żółtych kwitnących na biało nie mam.... ale mi to połączenie nie pasuje, bo na żółtym białęgo nie będzie widać.. będzie mdłe i bez wyrazu A wrzosy urzekają kolorami Potem zaschnięte też są ozdobą zimą i wczesną wiosną

Sebek - oj tam oj tam.... może i widziałam, ale już zapomniałam Dziś dzień doktoratów.. wiec co to mam w trawniku już wiem.. i to nie chwastnica... tylko skład mieszanki trawnikowej kostrzewa trzcinowa... którą do tej pory regularnie pieliłam... i nie było tego... na tej części przy tarasie, bo dalej już była... i to w wielkiej ilości.. zresztą tamta trawa była beznadziejna i od razu stwierdziliśmy, że ta cześć trawnika pójdzie do wypalenia i siania ponownie.. w dodatku jak posialiśmy trawę przyszła ulewa i nasiona zmyło... Pamiętam co kupiliśmy i niestety w skłąd wchodzi 10% tego dziadostwa.... teraz mam go 60%

Konstancja - C.v. Kinlochruel (90%)

Renata - już wyjaśniłam co mam... czyli mam to co sobie kupiłam Tylko jak było 10% to sie dało pielić 3%, a 7% umykało w tłumie
Anglia sierpień 2013 20:18, 25 sie 2013

Do góry
Rabaty z Wisley - mistrzostwo świata!!!! Ja nie wiem jak oni to robią
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:55, 25 sie 2013

Do góry
Ania - ja też mam chwastnicę w trawie.....Zresztą na stówę zauważyłaś.....Podobno na to jest Puma Uniwersal firmy Bayer.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:51, 25 sie 2013

Do góry
Chyba strasznie długie kazanie macie, bo nadal Cię nie ma W ogrodzie przecudnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:48, 25 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)

U mnie nie działa, czyli od awarii forum po spotkaniu u Alinki Od miesiąca.... pisze nieznany błąd.... była mowa o zablokowaniu gifów.... wiec myślałam, że zablokowane..... ale niektórzy wrzucają.... wiec szlaban dla tych co za dużo siedzą na forum i bombardują obrazkami

Ale mi tam wszytko jedno... Byle fotki chodziły....

Zdecydowanie dużo czasu poświęcam forum i bombarduję Was fotkami, ale gifami się nie posługiwałem Na szczęście jeszcze są emotikony
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies