Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

baraga1904 20:09, 25 sie 2013

...piękny ogród i piękne fotki...
...zagladam i podglądam...
...pozdrawiam...
Borbetka 20:49, 25 sie 2013

Sebek napisał(a)
Aniu- to begonie semperflorens o brązowych listkach O ile dobrze pamiętam

AniuK - tak jest, to begonia semperflorens. Bezproblemowa, nie nie robię z nią ... dosłownie. Tylko chwasty wyrywam, ale dużo ich nie ma.

Sebuś, zaglądaj częściej, przemiło mi bardzo.
Borbetka 20:50, 25 sie 2013

Agnieszka_B napisał(a)
Piękny , zadbany , dopracowany ogród. Wklejaj częściej zdjęcia bo jest co ogladać
Na daniki zachorowałam. Na pewno znajda się na mojej rabacie. Czy one muszą miec pełne nasłonecznienie?

Agnieszko_B - Danica lepiej rośnie w słońcu pełnym, mam na myśli szybkość rośnięcia. Tam, gdzie jest więcej cienia, rośnie wolniej, ale wcale nie traci na zielonym kolorze. Uwielbiam tę tuję.
Borbetka 20:51, 25 sie 2013

bella napisał(a)

Borbetko a nie wrasta Ci trawa i czym masz wyściółkowane rabaty.

Bello, trawa wrasta, oczywiście. Odcinam ją kanciakiem, a rabaty mam głównie w korze. Jeśli stosuję kamień, to kupuję jednak obrzeże - border plastikowy. Sprawdza się lepiej jednak.
Borbetka 20:52, 25 sie 2013

leon60 napisał(a)
Monia fantastycznie ! ależ mi się u Ciebie podoba

Olu - mi się u Ciebie podoba też, a jakże. Wszyscy Edwardzi Nożycoręcy - zrzeszajmy się .
Borbetka 20:54, 25 sie 2013

Joku napisał(a)
Uwielbiam taki błysk. Wcale nie jest to nudne moim zdaniem

Joku - błysk ... uhhmm, to komplement na miarę, a tak przy okazji dodam, że grzech popełniam nie fotografując Twojej werbenki, co jom dostała od Ciebie. Poprawię się wkrótce.
Borbetka 20:57, 25 sie 2013

Anito, Magdo, katkak - dziękuję pięknie, że zaglądacie do mnie. To naprawdę miłe i jak coś wpisuję, to próżność potem ciągnie mnie do czytania w wątku. Ale okropna jestem, łeeee . Forum jest bardzo ważne dla mnie, jest jednym z najważniejszych poczynań po włączeniu komputera . Na nabliższe lata, kiedy to moje córy dorosną, planuję wycieczki ogrodowe i coś dla siebie wreszcie. Tyle miejsc cudownych jest do zwiedzania i tyle ludzi do poznania.
Borbetka 21:01, 25 sie 2013

kasiula79 napisał(a)
Wiesz co - po takiej dawce zdjęć nabawiłam się kompleksów! tak nie można sie znęcać
P I Ę K N I E !

Dla mnie Twój ogród należy do najpiękniejszych ogrodów Ogrodowiska . Jest cudnie.
Gratuluję!!!! i oczywiście prośba o więcej zdjęć...

PS Czy obok kuli z cisa rośnie ostrokrzew Golden Gem? Jak z jego zimowaniem ?

Ostrokrzew Golden Gem przezimował bardzo dobrze. Może tylko jeden krzaczek jest słabszy, ale on od początku był jakiś taki dziwny. Oprócz Golden Gema mam od 9 lat odmianę zieloną i tylko raz zmarzł, ale odbił z nawiązką, więc nie wiem skąd są te opinie, że przemarza. To jest naprawdę wspaniała roślina, mam z niego kulę uformowaną. Żadna choroba go nie bierze, ślimaki nie żrą, ani mszyce. Polecam ostrokrzew, ale nie Meservy, ten zwykły z malutkimi listkami.

Kasiula - ale mi komplementa strzeliłaś ... aż chce się więcej robić w ogrodzie. Dziękuję pięknie.
Borbetka 21:03, 25 sie 2013

Joasiu_kakol - to książka Denisa Retournarda - Cięcie i formowanie roślin - Zielone rzeźby.
Borbetka 21:07, 25 sie 2013

Wiuniu, Ewo, jambosano, Mathildis - serdecznie Was witam dziewczyny i pozdrawiam. Dzisiaj jakoś mi się zebrało na lęki, że to już prawie koniec sezonu. Już M. mówiłam, że znowu przez pół roku będę nieszczęśliwa, ale patrząc na ludzi z południa, gdzie byłam na wakacjach i gdzie wegetacja jest cały czas, a krajobraz wygląda jak step stwierdzam, że może to lepiej? Że trochę odpoczywamy? Może czasem za długo i jesteśmy stęsknieni bardzo tej ziemi, ale z podwójną energią wbiegamy do ogrodu i tworzymy piękne krajobrazy.