Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 18:08, 19 lis 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

Podglądam, podglądam i w końcu napisać muszę, bo zachwycona jestem Twoimi warzywami. Dla mnie ten rok był ciężki i moich warzyw też: moje kapustne niemal całe zostały zjedzone przez gąsienice bielinka. Jeszcze tydzień temu zbierałam je z resztek brukselki, tym bardziej podziwiam Twój jarmuż. Czy jakoś chronisz go przed tymi motylami? Koper też piękny, u mnie dopiero ten siany późno daje radę, bo wcześniej zżera go mszyca. Widziałam też, że część pomidorów masz w gruncie w takich ogranicznikach. Czy one pomagają Ci się dochować takich pięknych owoców?
Cynię skabiozową też zamówiłam na przyszły rok, zanim zobaczyłam ją u Ciebie na zdjęciach Już widzę, że to był dobry wybór.
...uDany ogród 18:04, 19 lis 2017

Do góry
Dzięki dziewczynki, światło faktycznie było niesamowite, uwielbiam takie widoki

Trochę ogarnęliśmy wreszcie nasz grajdolnik, jeszcze kilka kostek do przeniesienia pod płoty zostało i chyba to bedzie koniec ciężkich robót na ten rok. M coś przebąkuje, że skończy jeszcze płot z przodu, ale coś czuję że nie zdążymy przed śniegiem.
Marzę, żeby w tym miejscu stanął dom

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:49, 19 lis 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Boski żywopłot
W cieniu - zacieniona 17:38, 19 lis 2017

Do góry
Hortensja pnąca...zaczyna szczelnie oplatać pień ściętej sosny.

W cieniu - zacieniona 17:36, 19 lis 2017

Do góry
Jeszcze trochę koloru...spóźnialskie.
W cieniu - zacieniona 17:34, 19 lis 2017

Do góry
nebel napisał(a)

Zdjęcia jak zwykle...rewelacja
Ściskamy Was - jesiennie ..ewa i irek

Ewuniu...odściskujemy.
Rododendronowy ogród II. 17:06, 19 lis 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Asiu to jakis carex , dostałam go od Kasi -Luizy (jak szkoda ze jej nie ma). Moim zdaniem fajnie wyglada ale bardzo sie rozrasta wiec go rozdaje chętnym, Tobie tez mogę. Dla mnie staje sie troche kłopotliwy bo powinnam go stale (co rok)wykopywac i sadzic od nowa a to juz nie te lata zeby nie narzekac na taką robote.

Kolorowe krzewy o które pytasz w nastepnym poście to azalie japońskie.

To jakbyś Bożenko dzieliła te carexy wiosną to uśmiecham się do Cię . To ,że się rozrastają u mnie póki co będzie zaletą,mam dużo miejsca do zaktycia
Tak przypuszczałam,że to azalie. Duże jak na japońskie. Szukam właśnie odmian,które ładnie się przebarwiają jesienią,japońskich ale wielkokwiatowych także. Niestety w katalogach często brakuje informacji na ten temat.
Moja codzienność - ogród Oli 17:04, 19 lis 2017

Do góry
Olu lubię tą porę roku u Ciebie. Tak dawno mnie nie było że nie jestem w stanie tekstu nadrobić, ale załważyłam że tutaj się coś zmieniło
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:54, 19 lis 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Fajna ta chatka Puchatka to Twój domek ogrodnika ? I te stołki mnie zainteresowały - sami robiliście ?
Ptaszków zazdroszczę .....moje dalej nie wiedzą o stołówce albo psa się boja
Ambrowce jeszcze liście mają śliczne ...... moje łyse już -foch

Madziu to nasza drewutnia przerobiona ze starej suszarni do tytoniu
kiedyś ten budynek wyglądał tak, mam tylko fragmentarycznie przy okazji focenia dzieciW takim stanie dostaliśmy

a teraz to samo miejsce wygląda tak

Stołki z palet sąsiad mi zrobił
Rozpoznawanie bylin 16:47, 19 lis 2017

Do góry
elisa_1 napisał(a)
Witam, bardzo proszę o pomoc. Znalazłam taka roślinę i chciałabym poznać jej nazwę i ewentualnie sposób uprawy, czy to się nadaje do ogrodu. Z góry dziękuję, może akurat ktoś mi pomoże

[img
Rozpoznawanie bylin 16:46, 19 lis 2017

Do góry
makar42 napisał(a)
Może mi ktoś rozszyfrować to ziele ?

...uDany ogród 16:37, 19 lis 2017

Do góry
Pięknie jest, chociaż obecnie niebo wygląda tak jakby miało sypnąć śniegiem...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:33, 19 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
]

Fajna ta chatka Puchatka to Twój domek ogrodnika ? I te stołki mnie zainteresowały - sami robiliście ?
Ptaszków zazdroszczę .....moje dalej nie wiedzą o stołówce albo psa się boja
Ambrowce jeszcze liście mają śliczne ...... moje łyse już -foch
...uDany ogród 16:30, 19 lis 2017

Do góry
Dzisiaj w ogrodzie były nieprawdopodobne kontrasty
Uwielbiam takie widoczki, a Wy?

Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:21, 19 lis 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Kasiu tak wygląda ten kiścień po 3ch latach.Siedział w cieniu , przesadziłam go na wiosnę w półcień tak że rano dostaje trochę słoneczka a potem ma lekki cień .

Na pierwszy rzut oka - jest za żółty - jakby chloroza - sadziłaś go w kwaśnej ziemi? Bo ja do swojej dodaje sporo torfu.Takie brązowe plamy często powstają od przypalenia liści - np jak jest podlewany na słońcu. Konieczne zasilanie dla kwasolubnych. Tak myślę
Rododendronowy ogród II. 16:16, 19 lis 2017

Do góry
I na koniec kwitnace grudniki i dzisiejsze róze.

Pozdrówka dla wszystkich.
Zakręcony ogród 16:05, 19 lis 2017

Do góry
i mogłabym wykorzystać ziemię,która tam jest ,żeby w tych kamieniach jakies kulki i trawy posadzić .. Czy juz nie kombinować ? tak to bedzie wyladaz jak wyrownam wszystko tłczniem
Rododendronowy ogród II. 15:57, 19 lis 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Bożenko co to za trawiszcze,fajnie wygląda

Asiu to jakis carex , dostałam go od Kasi -Luizy (jak szkoda ze jej nie ma). Moim zdaniem fajnie wyglada ale bardzo sie rozrasta wiec go rozdaje chętnym, Tobie tez mogę. Dla mnie staje sie troche kłopotliwy bo powinnam go stale (co rok)wykopywac i sadzic od nowa a to juz nie te lata zeby nie narzekac na taką robote.

Kolorowe krzewy o które pytasz w nastepnym poście to azalie japońskie.
Rododendronowy ogród II. 15:53, 19 lis 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Ten serb piekny na ostatniej focie taki gesty robi wrazenie jakby dwa rosly.
Roslina jak ma slonce z kazdej strony to pieknie rosnie.
U mnie tez ostatnie kwitnienie w ogrodzie. Dzisiaj nawet byla znosna pogoda.

Zrobiłam zdjecia moich serbów , zobacz

Lubię serby są śliczne i niekłopotliwe ale jak dla mnie za wysokie i mają jeszcze jedna wade jak juz są stare to najdłuższe dolne gałęzie zaczynaja rosnąc w górę , tworzą nowe przewodniki i jakby nowe świerki, ja je obcinam bo nie chce miec lasu z jednego świerka ale jeden zostawiłam , to serb płaczący i ten niby nowy serb jest juz tak wysoki jak ten główny, takie dziwadełko jedna roślina a jakby dwie , co ciekawe ten nowy tez jest płaczacy choc juz nieco mniej i pień ma sztywniejszy niz rodzic.
Rododendronowy ogród II. 15:42, 19 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Kurcze chyba pierwszy raz to miejsce widzę To oczko wodne Bogdziu? I co to za iglak nad nim?

To miejsce jest przy tarasie i to jest kaskada z której oczywiscie płynie woda ale teraz pompa juz wyjęta więc są same kamienie, a pod nimi małe jeziorko z którego brana jest woda która spływa z kaskady. Iglak nie wiem jak sie nazywa , pewnie jakis cyprysik lub tuja, pokraczny taki więc go lubię.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies