O to czekam na fotki bom ciekawa Pani mnie ostrzegała przed białymi kulkami … jak są nie ten teges i opadną gdzieś niespostrzeżenie to może się pokleić co nie co … a jak dobrze się trzymają to nie trzeba ruszać .
Danuś.. tylko to cholerka się samo nie zrobi... M sie smieje, że wykonuję plan na kolejny rok Wolałabym aby coś pokroił, czy pomógł niż mnie rozgrzeszał, że plan roczny wykonuję...
Ale u nas jedno i drugie za kuchnia nie przepada.. Kuchnia jest fajna bo tu życie towarzyskie się toczy...... i tyle fajnego z kuchni No i jak się gotuje to się brudzi
Za to dziś jak byłam w sklepie (masakra, zakupów też nie lubię, sklep którego nie znam, ale tu najlepsza promocja na łososia była, a rodzina zażyczyła sobie gravlaxa!!) .. podchodzi młoda kobitka i się pyta czy jestem MaŁĄ MI? Jedna przyjemna rzecz z tych zakupów...
Ania, ja tak samo, garów nie cierpię, odsuwam tę chwilę na koniec. Nie znoszę kuchni i tego gorąca. Chyba pójdę jutro grabić po wichurze zamiast w garach mieszać.
Do niego idealne byłyby bombki - nazwa moja osobista... róż rozpuszczony w szampanie... specyficzny, delikatny, śliczny, niesamowity i niespotykany, jedyny w swoim rodzaju, widziałam taki w hurtowni na początku grudnia... mocny fiolecik bombek jakby za mocny musisz dodać nieco różu przejściowego między bielą a fioletem a boa - nie ma mocnych
Wątek jest przeznaczony na problemy z sadzeniem drzew, krzewów - jaka powinna być głębokość sadzenia itd.
Sadzenie drzew i krzewów to jedna z najważniejszych czynności w ogrodzie. Od właściwego umieszczenia w gruncie zależy ich długowieczność. Prawidłowo wsadzone będą także szybciej rosły i ładniej wyglądały, a to w ogrodzie jest najważniejsze.
Jeśli okazy są duże, musimy zapewnić sobie pomoc kilku osób. Zastanówmy się także nad niektórymi aspektami, a mianowicie: czy drzewo nie będzie umiejscowione zbyt blisko domu, gdy urośnie do dużych rozmiarów, czy nie zacieni nam okien albo rabat kwiatowych, czy nie zablokuje przejścia lub nie spowoduje uszkodzeń. Z tymi wszystkimi problemami musimy się zmierzyć, jeśli tylko planujemy w ogrodzie jakieś poważniejsze nasadzenia.