Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

April podbija las... 08:02, 14 kwi 2025

Do góry
Joku napisał(a)
Mam kocią rodzinę w postaci mamy i synka. Mamuśka nie ominie żadnej okazji żeby nie przywalić synusiowi. A synuś jak ta sierota , poddaje się mamusinej tyranii.

Znam nie tylko kocie rodzinki tego rodzaju

Brunnera

April podbija las... 07:57, 14 kwi 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)
Dokładnie tak jak Basia pisze z tym ukorzenianiem
Jola masz pięknie i w lasku i na kołdrze Zawsze chciałam żeby moje kociambry tak spały, niestety całe życie on jej nienawidził Najlepiej jak się przygarnie rodzeństwo jak u Ciebie
Moja Raddeana jako jedyna się uchowała, inne zostały pożarte przez nornice

Mirko, z kotami różnie. Moje maine coony to rodzeństwo, a nienawidzą się serdecznie
Natomiast w nowej trójce jest dwójka nierozłączna i trzecia kotka, która chodzi własnymi ścieżkami choć zdarza jej się dołączyć do rodzeństwa.
Też marzył mi się taki koszyk pełen futerek przytulonych do siebie

April podbija las... 07:52, 14 kwi 2025

Do góry
basia3012 napisał(a)
Aprilku, jak ukorzenić hortensje opisała Mirka u Asi. Ona napisała, że z patyków ciężko jest ukorzenić ale z młodych pędów, które wyrastają z tych patyków już łatwiej.
Aprilku, które z cyklamenów zimują w naszym klimacie i nie trzeba ich okrywać?

Dzięki Basiu.
Już nie raz ukorzeniałam hortensje właśnie z patyków. Niestety w zeszłym roku zaniedbałam ich podlewanie. Może w tym się uda.
Z cyklamenami dopiero zaczynam. Kupiłam bluszczolistne i dyskowate, powinny dać radę.

Uwielbiam Kokoryczki na tym etapie

April podbija las... 07:43, 14 kwi 2025

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Jola współczuję choróbska, ale może z wiosną już będzie tylko lepiej. Kocia rodzinka świetna, zwłaszcza, że skora do przytulasków i miziania.
Nie wiem jak to zrobiłaś, ale twój las podoba mi się w każdej odsłonie.

Gosiu dziękuję. Muszę tylko rozwijać nasadzenia wiosenne, bo tutaj mam braki spore Ale coś tam jednak jest
Np ułudki

April podbija las... 07:42, 14 kwi 2025

Do góry
Kordina napisał(a)
Oho, ho, ale zacne zakupki, powodzenia w pracach, w sumie masz duży areał, to wciśniesz wszystko

Bożenko, tak się tylko wydaje że wcisnę. Ale nie mam tego daru upychania. A takie impulsywne zakupy, bo mi się podoba, powodują misz-masz w kompozycjach

Wiejski ogród Magdy 23:19, 13 kwi 2025

Do góry
Kiełkują już cynie, które posadziłam przedwczoraj, super .
Rosną dosłownie w oczach - wieczorem były już większe niż w południe, serio.

A to mój balkon pełen roślin do posadzenia (plus balkonowe bratki i goździki). Dżungla, nie ma gdzie stopy postawić. Jutro jadę na wieś, ale zabiorę z tego niewiele, bo czeka mnie nawożenie róż i przesadzanie.

Ogródek Gosi 23:18, 13 kwi 2025

Do góry
Ogródek Gosi 23:16, 13 kwi 2025

Do góry

Ogródek Gosi 23:15, 13 kwi 2025

Do góry
Magara napisał(a)
No to chyba Ty szczęściara wrzoścowa jesteś Wrzosy ze mną współpracują, wrzośce - nie

To ja mam z kolei pod górkę z wrzosami. Mam, ale to są marne krzaczki.
Spróbuj jeszcze raz w wrzoścami. Teraz u mnie to gwiazdy.

Juzia napisał(a)

Ale piękne!
Tak teraz mnie naszło czy sobie w jagodniku nie posadzić kilku wrzośców

Ja wrzośce polecam. U mnie teraz są na pierwszym planie, dlatego tak nimi zanudzam. Kwitną już długo, po ponad miesiąc. Myślę, że warto je mieć.

jolka napisał(a)
Wrzośce piękne, przylaszczki przeurocze.
Jeśli macie Auchan gdzieś w zasięgu to wrzośce można tam kupić za niecałe 7 zł.
Duże, ładne sadzonki. Już drugi rok je widzę w tej cenie i o tej porze.

Pozdrowienia Gosia

Jolu, ja chyba kupowałam tam w zeszłym roku białe i jasno różowe. Te białe wypadły, Jasno różowe są, ale jak na razie nie powalają.
Tylko ten ciemny róż robi świetna robotę.

Nareszcie przepiękny weekend. Prawie cały spędzony w ogrodzie, ale nie koniecznie na rabatach.
Wczoraj jak zapowiadałam wzięłam się za porządki tarasowe.
Tak wyglądał po zimie

Wszystko powędrowało na trawnik

Sprzątanie zajęło mi całe 3 godziny. Ale za to dzisiaj posiedziałam chwilę na wysprzątanym tarasie.
Dzisiaj za to zajęłam się obsadzaniem doniczek.
Bratki już mam, ale stwierdziłam, ze dosadzę do nich supertunie i pelargonie. Wydaje mi się, że Zimna Zośka już była.
Kręcąć się po ogrodzie nagle postanowiłam, że trochę ogarnę oczka. Nie wylewam wody, tylko wygarniam ile się da z dna. Woda na razie nie wygląda ładnie, ale za dzień lub dwa wszystko opadnie na dno i znowu bedzie krystaliczna. W jednym z oczek mam masę ślimaków wodnych. Za to w drugim nie chcą się zadomowić. W tym drugim mam masę glonów. Zastanawiam się, czy to nie wina kamieni, które w nim są dla ułatwienia wydostanie się zwierzakom, gdyby wpadły do oczka. Musze to poobserwować. Przerzucę chyba kilka ślimaków i zobaczymy, czy przetrwają.

Ogród Basi i Romka 22:15, 13 kwi 2025

Do góry
Joku napisał(a)
Ostatnio oglądałam w którymś z marketów betonową palisadę, zastanawiałam się czy jej nie wykorzystać. Przede wszystkim ze względu na jej niewielką wagę. W innym miejscu mam właśnie betonowe obrzeża (pozostały nam z budowy podjazdu) i one się lepiej sprawdzają, są sztywniejsze.

O czymś takim myślę

To by było fajne w sumie mam na stryszku garażu dużo dachówek, ale ich mi trochę szkoda, jedną, dwie to moge sobie do czegoś wziąć ale ten płot ma jakie 50 metrów długości. Jak była nawałnica to się przydały. A to jest fajne, muszę u nas zobaczyć
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 22:07, 13 kwi 2025

Do góry
anuska2507 napisał(a)

A jakie zabezpieczenie wam wywala? Nadprądowe czy różnicówkę?

PS. Pojazd z kierowcą super! My mamy traktor z przyczepką

Jedno i drugie. Mąż podejrzewa, że winowajcą jest słaby model lampek, bo zauważył dużo nalotu na miejscu wkręcania żarówki. W samych kloszach pojawia się skraplanie wody.
Ogród Basi i Romka 21:57, 13 kwi 2025

Do góry
Ostatnio oglądałam w którymś z marketów betonową palisadę, zastanawiałam się czy jej nie wykorzystać. Przede wszystkim ze względu na jej niewielką wagę. W innym miejscu mam właśnie betonowe obrzeża (pozostały nam z budowy podjazdu) i one się lepiej sprawdzają, są sztywniejsze.

O czymś takim myślę

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:50, 13 kwi 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Niebieskie drobne kwiatki to fiołki? Narcyzom chyba się w waszej łące spodobało .
Ogród w malinówkach 21:46, 13 kwi 2025

Do góry
Jednak z różnych przyczyn odpuściłem dziś prace ogrodowe. Jak faceta boli głowa...

Ciężko zrobić zdjęcia, jak roślin nie widać

Część rabaty z wiśniami. Między drzewami hortensje, w środku rozplenice i irysy. Przy chodniku dodam grupy turzycy limonkowej i kocimiętki, bo mam jeszcze kilka sztuk.

Część koło ambrowca. W tyle miskanty w grupach po 3 sztuki lub pojedynczo na przemian z grupami hortensji po 3 sztuki. To jest szersza część rabaty, więc zastosowałem takie rozwiązanie, a nie szpalery. Pod ambrowcem 3 berberysy, na prawo rozplenica i jeszcze jedna hortensja, tylko innej odmiany. No i w tej części z kulkami cisowymi sesleria z przodu, a w tyle ciemierniki. Podpatrzyłem na ogrodowisku sadzenie ich w nogach hortek.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:24, 13 kwi 2025

Do góry

Na dzisiaj tyle
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:23, 13 kwi 2025

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:22, 13 kwi 2025

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:21, 13 kwi 2025

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:20, 13 kwi 2025

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:18, 13 kwi 2025

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies