Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 19:29, 09 lut 2013

Do góry
Maki chyba ale ogromne, jak z bajki, a z przedogródkiem powolutku dasz radę, czy przy figurce jest jakaś pergola, bo na wcześniejszym zdjęciu widać, a na tym co dałaś na tej stronie nie ma?
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:18, 09 lut 2013

Do góry
Floksów u mnie brak ale mają słodkie kolorki
Phantom, żebym ja miała jeszcze jedną działkę, wiem, muszę poszerzyć rabatki, jak się sprawdza, lepsza od Limki?
Co z tym ogródeczkiem począć 19:12, 09 lut 2013

Do góry
O serniczek jeszcze, mniam....
Co z tym ogródeczkiem począć 19:09, 09 lut 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)

Ewa jeszcze nie walentynki, poczekaj z tą wymianą, na pewno się chłop naprawi, buziaki i miłego dzionka

Kochana jesteś pocieszaj mnie pocieszaj
Tobie to nie tylko kfffiatki kupuje ale i donice to cwana jesteś

Bo mój się już naprawił, a może mu tak trochę podpowiedz, co by cię uszczęśliwoło, chłopy takie niedomyślne są- żona cały dzień na ogrodowisku, a oni nadal nie wiedzą co na walentynki kupić ( czekoladki?- myślą)
Igiełkowy ogródeczek 19:01, 09 lut 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
I ja wpadłam życzyć miłego wieczorku

Dzięki a ja do Ciebie lecę i do innych, jak nic nadrabiać trzeba
Igiełkowy ogródeczek 19:00, 09 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Gosia chyba muszę znaleźć miejsce dla tej sosenki, czyli będzie ona , cedr Glauca Pendula i może świerk The Blues

mam jeszcze kawałek trawnika

Konieczna konieczność znaleźć dla niej kawałeczek trawniczka, widziałam że masz go tam jeszcze całkiem sporo, dobrze że w końcu się do niej przekonałeś i chcesz przygarnąć, będzie u Ciebie świetnie pasowała w takim doborowym towarzystwie
Cedr za wielki dla mnie, nie mam tyle miejsca, ale ten świerczek złoty medalista, no myślę nad nim
Igiełkowy ogródeczek 18:58, 09 lut 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Hej Gosik wpadłam na chwilę życzyć miłego wieczorku i spadaaaaam w końcu to ostatki

Wybywasz, a ja w domku przy browarku i laptopie te ostatki chyba spędzę, ale i to dobre, baw się dobrze
Igiełkowy ogródeczek 18:57, 09 lut 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Gosia ,sosenka przepiękna -jest już na mojej liscie roślinek pożądanych,cudnie jest u Ciebie,dzięki!

Dzięki serdeczne, mam nadzieję, że będzie jeszcze ładniej, eM już się boi co to za 10 lat będzie, zaczyna brakować ziemi na te moje pomysła od Zety muszę uszczknąć odrobinkę ona nie zauważy, a ja będę mieć drugi taki duży ogród
Igiełkowy ogródeczek 18:54, 09 lut 2013

Do góry
Giza- dzięki dzięki, cieszę się, że się podoba, zwłaszcza że ja raczej z tych mało wierzących w siebie, więc noszę się zawsze ze swoimi pomysłami trochę zanim zapodam eMowi, dalsza rodzinka ogólnie krytykowała pomysł, dobrze że się nie dałam
Igiełkowy ogródeczek 18:49, 09 lut 2013

Do góry
aneta230972 napisał(a)
Gosia śliczna ta Twoja sosna schwerin. Ciekawi mnie jakiej wysokości była jak ja kupowałaś? Piszesz, że miała w 2012 roku przyrost 30 cm? To pięknie.Widać pielęgnacja podziałała

Miała ok 40cm, w 2011 przyrost ok 10cm. Ogólnie ona jest z tych wolno rosnących , po 10 latach ma mieć ok 150cm. czyli średni przyrost powinien być ok 15cm, czyli nieźle poszła w górę w zeszłym roku. Mnie najbardziej cieszy to, że zaczęła wreszcie zdobić i ładnie się zagęściła, nie uszczykuję jej. Wielką jej ozdobą są długie szyszki, jak kupowałam miała, w zeszłym roku wypuściła zawiązki szyszek, ale one nie urosły, zobaczymy jak będzie w tym roku, widziałam jej duży okaz- cudo, tyle że sporo kosztował, a później się strasznie naszukałam, ale w końcu znalazłam. Dobra kończę, bo mogłabym tak pisać o niej i pisać, a miałam tylko jednym zdaniem odpowiedzieć
Blaski i cienie nowego życia 14:49, 09 lut 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
PIĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘKNIE

Ewciu, to prawda.....ja byłam tam w lipcu.....Rh już nie kwitły......ale w tej szkółce japońskiej były wspaniałości

Marzena2007 napisał(a)
Zdrówka!!

Madżenko- dziękuję.....nie oszczędził wirus i nas......a tak dobrze szło

Gosiniak napisał(a)
Ula- ale trafiłaś, a ja właśnie marzę żeby tam być, coś pięknego, a łąka rododendronowa mnie powaliła, jadę tam w maju koniecznie

Gosiu-nie tylko Ciebie jak widzę powaliły .....więcej fotek nie mam a zwłaszcza ze szkółki azalii, bo byłam w lipcu i one już nie kwitły....dlatego w tym roku koniecznie się tam wybierammam przecież nie daleko....ok.30km.......napiszę jak ogłoszą dni otwarte

renatamama3 napisał(a)
Hej Ulcia ,ostatnio hiacynty w biedronie po 2,69 .Wybieram się do Pisarzowic w tym roku .

Fajnie że się wybieraszpoznam znowu nowe osoby......no niestety nie za bardzo na razie mogę się wybierać gdzieś dalej na spotkania

Dopiero jak wysłałam posta to zauważyłam, że to chyba pojemnik po lodach. Dlatego posta edytowałam. Super pomysł.
Jeden chory facet w domu to jest koszmar ale dwóch lub trzech to lepiej się wyprowadzić
Kilka mieś. temu przerabiałam grypę żołądkową. Na polu bitwy tylko ja ocalałam. Dwie noce szalałam z miednicą od jednego do drugiego. Całe szczęście, ze trzeci facet ( mój M) sam biegał do łazienki .
Trzymaj się dzielnie Ula bo ktoś musi przecież ogarnąć to wszystko . Zdrówka.

Ja jakimś cudem ocalałam.....ale nic nie mówię...odpukać..... M. dzisiaj mi kazał po leki do apteki jechać.....a to w jego przypadku jakiś ewenement......a małemu grozi zapalenie ucha jak się nie rozejdzie to będę po lekarzach kursować w niedzielę
Igiełkowy ogródeczek 14:00, 09 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ziemia została dowieziona i szybko wzięłam się za sadzenie, ponieważ nie było wszystkiego co zaplanowałam to posadziłam to co udało się kupić. Z tyłu miały być świerki serbskie nana, chciałam mieć takich dwóch strażników, ale jak mi zaśpiewali w szkółce po 300 stówki za jednego jeszcze takiego malutkiego 70cm -to zrezygnowałam i kupiłam w to miejsce hortensje, po drugiej stronie też są, więc mam nadzieję, że fajnie to będzie wyglądać. Z czasem okaże się czy to dobry pomysł był. W środek między bukszpanami mają dojść jeszcze kulki na pniu (chciałam ze szmaragda) ale jak zwykle nie ma czekam na przyszły sezon to coś tam dosadzę na kijku
Tak wyglądały moje rabatki zaraz po posadzeniu w czerwcu:

Jeju, jak pięknie wyszło!
Już merdam jak foksterier ogonem czekając na powrór M. by mu to pokazać! ( tylko pewnie bedzie próbował studzić me zapędy.. )Dalej sobie poczytam Twój watek ( dom, notabene- imponujacy, elegancki, piękny!)
Trudne początki 13:54, 09 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Chcesz usunąć część kostki, ja w zeszłym roku to robiłam- żebyś nie szukała u mnie od strony 31 się akcja zaczyna, tyle że u mnie rabatki powstały, warto też zajrzeć do wątku Nieszki- (jeszcze hobby czy już uzależnienie) ona właśnie planuje takie zmiany
Pozdrawiam cieplutko i będę zaglądać

Witaj, och..to pędzę prędko na ta 31. stronę! Dziękuję i do zobaczenia
Igiełkowy ogródeczek 12:48, 09 lut 2013

Do góry
kraania napisał(a)
Gosiu ja też dopisuję asahi do listy zakupów, bo też mam kilka takich maluszków, które ledwo widać . Na ile wystarcza jedno opakowanie?

Zależy jakie kupisz, 1ml na 1 litr chyba, ale sprawdź sobie jeszcze. Zobacz ile potrzebujesz i takie opakowanie kup, są 5ml., 25, ale i 100 tylko nam to takie wielkie to chyba nie potrzebne. Jeśli kupisz większe to koniecznie sprawdź datę przydatności, żebyś w kolejnym roku resztę mogła wykorzystać. Mnie raz tak w konia chcieli zrobić, kupowałam na grzyba do róż w sprayu gotowy preparat, dobrze że spojrzałam na terminem ważności i okazało się że za miesiąc się kończy, a mieli u siebie też takie z rocznym terminem do przodu, trzeba koniecznie sprawdzać.
Blaski i cienie nowego życia 12:42, 09 lut 2013

Do góry
Jeśli masz jeszcze jakieś zdjęcia stamtąd to proszę dodaj
Blaski i cienie nowego życia 12:42, 09 lut 2013

Do góry
Ula- ale trafiłaś, a ja właśnie marzę żeby tam być, coś pięknego, a łąka rododendronowa mnie powaliła, jadę tam w maju koniecznie
Igiełkowy ogródeczek 12:33, 09 lut 2013

Do góry
Marzena- ja do końca nie jestem przekonana czy to asahi, ale on na pewno nie zaszkodzi, a może akurat pomoże Ja stosuję, bo muszę podgonić te moje maluszki
Trudne początki 12:30, 09 lut 2013

Do góry
Witaj, na początek chciałam pochwalić, ładnie się zaczęło, ale na pewno prędko się nie skończy- jeśli złapałaś bakcyla
Przy domu koniecznie kilka większych donic w nich mogą być bukszpany- ogrodowiskowa konieczność hosty o ktrórych wspomniałaś, hortensje ogrodowe- wiele osób na forum hoduje je w donicach na zimę w garażu- pewność kwitnienia, w gruncie często przemarzają, żurawki, niecierpki itd.
Chcesz usunąć część kostki, ja w zeszłym roku to robiłam- żebyś nie szukała u mnie od strony 31 się akcja zaczyna, tyle że u mnie rabatki powstały, warto też zajrzeć do wątku Nieszki- (jeszcze hobby czy już uzależnienie) ona właśnie planuje takie zmiany
Pozdrawiam cieplutko i będę zaglądać
zielonastrefa 12:10, 09 lut 2013

Do góry
Powychodziło sporo już tych kwiatuchów, u mnie brak śniegu i aż się nadziwić nie mogę, jak oglądam wątki, że u was tyle, ale to chyba lepiej, przynajmniej roślinkom cieplutko będzie, pozdrowienia wysyłam
Co z tym ogródeczkiem począć 12:10, 09 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ewa jeszcze nie walentynki, poczekaj z tą wymianą, na pewno się chłop naprawi, buziaki i miłego dzionka

Kochana jesteś pocieszaj mnie pocieszaj
Tobie to nie tylko kfffiatki kupuje ale i donice to cwana jesteś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies