Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 12:48, 09 lut 2013

kraania napisał(a)
Gosiu ja też dopisuję asahi do listy zakupów, bo też mam kilka takich maluszków, które ledwo widać . Na ile wystarcza jedno opakowanie?

Zależy jakie kupisz, 1ml na 1 litr chyba, ale sprawdź sobie jeszcze. Zobacz ile potrzebujesz i takie opakowanie kup, są 5ml., 25, ale i 100 tylko nam to takie wielkie to chyba nie potrzebne. Jeśli kupisz większe to koniecznie sprawdź datę przydatności, żebyś w kolejnym roku resztę mogła wykorzystać. Mnie raz tak w konia chcieli zrobić, kupowałam na grzyba do róż w sprayu gotowy preparat, dobrze że spojrzałam na terminem ważności i okazało się że za miesiąc się kończy, a mieli u siebie też takie z rocznym terminem do przodu, trzeba koniecznie sprawdzać.
aneta230972 12:58, 09 lut 2013

Gosia śliczna ta Twoja sosna schwerin. Ciekawi mnie jakiej wysokości była jak ja kupowałaś? Piszesz, że miała w 2012 roku przyrost 30 cm? To pięknie.Widać pielęgnacja podziałała
giza 14:00, 09 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
Ziemia została dowieziona i szybko wzięłam się za sadzenie, ponieważ nie było wszystkiego co zaplanowałam to posadziłam to co udało się kupić. Z tyłu miały być świerki serbskie nana, chciałam mieć takich dwóch strażników, ale jak mi zaśpiewali w szkółce po 300 stówki za jednego jeszcze takiego malutkiego 70cm -to zrezygnowałam i kupiłam w to miejsce hortensje, po drugiej stronie też są, więc mam nadzieję, że fajnie to będzie wyglądać. Z czasem okaże się czy to dobry pomysł był. W środek między bukszpanami mają dojść jeszcze kulki na pniu (chciałam ze szmaragda) ale jak zwykle nie ma czekam na przyszły sezon to coś tam dosadzę na kijku
Tak wyglądały moje rabatki zaraz po posadzeniu w czerwcu:

Jeju, jak pięknie wyszło!
Już merdam jak foksterier ogonem czekając na powrór M. by mu to pokazać! ( tylko pewnie bedzie próbował studzić me zapędy.. )Dalej sobie poczytam Twój watek ( dom, notabene- imponujacy, elegancki, piękny!)
Marta7 14:20, 09 lut 2013

Gosia ,sosenka przepiękna -jest już na mojej liscie roślinek pożądanych,cudnie jest u Ciebie,dzięki!
GosiaJoanna 18:00, 09 lut 2013

Hej Gosik wpadłam na chwilę życzyć miłego wieczorku i spadaaaaam w końcu to ostatki
ZbigniewG 18:11, 09 lut 2013

Gosia chyba muszę znaleźć miejsce dla tej sosenki, czyli będzie ona , cedr Glauca Pendula i może świerk The Blues

mam jeszcze kawałek trawnika
ewa004 18:21, 09 lut 2013

I ja wpadłam życzyć miłego wieczorku
Gosiniak 18:49, 09 lut 2013

aneta230972 napisał(a)
Gosia śliczna ta Twoja sosna schwerin. Ciekawi mnie jakiej wysokości była jak ja kupowałaś? Piszesz, że miała w 2012 roku przyrost 30 cm? To pięknie.Widać pielęgnacja podziałała

Miała ok 40cm, w 2011 przyrost ok 10cm. Ogólnie ona jest z tych wolno rosnących , po 10 latach ma mieć ok 150cm. czyli średni przyrost powinien być ok 15cm, czyli nieźle poszła w górę w zeszłym roku. Mnie najbardziej cieszy to, że zaczęła wreszcie zdobić i ładnie się zagęściła, nie uszczykuję jej. Wielką jej ozdobą są długie szyszki, jak kupowałam miała, w zeszłym roku wypuściła zawiązki szyszek, ale one nie urosły, zobaczymy jak będzie w tym roku, widziałam jej duży okaz- cudo, tyle że sporo kosztował, a później się strasznie naszukałam, ale w końcu znalazłam. Dobra kończę, bo mogłabym tak pisać o niej i pisać, a miałam tylko jednym zdaniem odpowiedzieć
Gosiniak 18:54, 09 lut 2013

Giza- dzięki dzięki, cieszę się, że się podoba, zwłaszcza że ja raczej z tych mało wierzących w siebie, więc noszę się zawsze ze swoimi pomysłami trochę zanim zapodam eMowi, dalsza rodzinka ogólnie krytykowała pomysł, dobrze że się nie dałam
Gosiniak 18:57, 09 lut 2013

Marta7 napisał(a)
Gosia ,sosenka przepiękna -jest już na mojej liscie roślinek pożądanych,cudnie jest u Ciebie,dzięki!

Dzięki serdeczne, mam nadzieję, że będzie jeszcze ładniej, eM już się boi co to za 10 lat będzie, zaczyna brakować ziemi na te moje pomysła od Zety muszę uszczknąć odrobinkę ona nie zauważy, a ja będę mieć drugi taki duży ogród