Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 14:49, 09 lut 2013

ewa004 napisał(a)
PIĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘKNIE

Ewciu, to prawda.....ja byłam tam w lipcu.....Rh już nie kwitły......ale w tej szkółce japońskiej były wspaniałości

Marzena2007 napisał(a)
Zdrówka!!

Madżenko- dziękuję.....nie oszczędził wirus i nas......a tak dobrze szło

Gosiniak napisał(a)
Ula- ale trafiłaś, a ja właśnie marzę żeby tam być, coś pięknego, a łąka rododendronowa mnie powaliła, jadę tam w maju koniecznie

Gosiu-nie tylko Ciebie jak widzę powaliły .....więcej fotek nie mam a zwłaszcza ze szkółki azalii, bo byłam w lipcu i one już nie kwitły....dlatego w tym roku koniecznie się tam wybierammam przecież nie daleko....ok.30km.......napiszę jak ogłoszą dni otwarte

renatamama3 napisał(a)
Hej Ulcia ,ostatnio hiacynty w biedronie po 2,69 .Wybieram się do Pisarzowic w tym roku .

Fajnie że się wybieraszpoznam znowu nowe osoby......no niestety nie za bardzo na razie mogę się wybierać gdzieś dalej na spotkania

Dopiero jak wysłałam posta to zauważyłam, że to chyba pojemnik po lodach. Dlatego posta edytowałam. Super pomysł.
Jeden chory facet w domu to jest koszmar ale dwóch lub trzech to lepiej się wyprowadzić
Kilka mieś. temu przerabiałam grypę żołądkową. Na polu bitwy tylko ja ocalałam. Dwie noce szalałam z miednicą od jednego do drugiego. Całe szczęście, ze trzeci facet ( mój M) sam biegał do łazienki .
Trzymaj się dzielnie Ula bo ktoś musi przecież ogarnąć to wszystko . Zdrówka.

Ja jakimś cudem ocalałam.....ale nic nie mówię...odpukać..... M. dzisiaj mi kazał po leki do apteki jechać.....a to w jego przypadku jakiś ewenement......a małemu grozi zapalenie ucha jak się nie rozejdzie to będę po lekarzach kursować w niedzielę
Pola 16:19, 09 lut 2013

Ula, dopiero dzisiaj zajrzałam do moich wiadomości i przeczytałam twój prv. Gapa ze mnie, fajnie że jesteś blisko, mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy, a teraz idę obejrzeć twój ogród
jotka 16:29, 09 lut 2013

Odp. na temat hiacyntów. Moje jak przekwitną, to wynoszę je na balkon- będzie już pewnie marzec, więc powinno być bez przymrozków. Na balkonie jest zacisznie, a na działce jeszcze nie zawsze ziemia nadaje się do uprawy. Albo je wsadzę do gruntu, w kwietniu, albo przesuszę i posadzę cebule dopiero jesienią. Tak czy siak zawsze mi sie przyjmowały i kwitły w następnym sezonie.

BarbaraM 16:36, 09 lut 2013

Witajcie,kochane kobietki.
Ja się znów pokazuję.
Nareszcie

Piękne kwiatki.

renatamama3 18:21, 09 lut 2013

Ula ,no może się spotkamy ,miło by było.Wybieramy się ze znajomymi ,zaliczymy od razu Goczałkowice.
Celina 21:44, 09 lut 2013

Urszulla napisał(a)

Witaj Ulu

zawsze jak widzę to, co na fotce, ściska mnie w tzw. dołku i brakuje oddechu!
I zastanawiam się czy jestem normalna?

Ale ponieważ jestem tutaj wśród "samych swoich" nie wstydzę sie do tego przyznać!
Pozdrawiam serdecznie

Tess 02:18, 10 lut 2013

Czytam, że też już wstałaś
Idę pozwiedzać Twój ogród.
Tess 02:32, 10 lut 2013

Ula, mieczyki w donicach super pomysł! z
Zgapiam, nawet jeśli nie pozwolisz
Urszulla 03:11, 10 lut 2013

Witaj Tess w środku nocy
komp mi się zwiesił...potem mały mamusię wołał bo ma czuja w chorobie ......jak się oddalę
zgapiaj ile chcesz....to moja pierwsza próba.....
żeby ich nie wykopywać na jesień....to po prostu donicę do garażu dam
Urszulla 03:19, 10 lut 2013

Pola-odpowiedziałam Ci na PW, dobrze że się odezwałaś...

Jolu-dzięki za rady hiacyntowe

Basiu- teraz powoli już dasz radę, przyzwyczaiłaś się do nowej sytuacji i organizacji.....naprawdę będzie dobrze

Reniu-to fajnie, masz daleko do Pisarzowic?

Celinko-ja pamiętam grzybienie z dzieciństwa z wczasów na Mazurach..jak pływało się rowerkiem wodnym......ta miłość pozostała