Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Lawendowy zawrót głowy 08:10, 01 lis 2016

Do góry
Ciocia nie zrozumiała aluzji
U mnie wkoło domy przyozdobione chryzantemami i dyniami, lubie tę modę
Doświadczalnia bylinowo-różana 08:07, 01 lis 2016

Do góry
Oj tak Inka z Claire Marshall będziesz zadowolona
Przerwa na kawę... 08:03, 01 lis 2016

Do góry
Spokojenie z Burgundy , jak zakwitnie to się okaże a tak na serio moja ma własnie takie ładne pedy, kupiłaś dojrzaly krzaczek , niech się pięknie ukorzenia.
Doczytałam juz dlaczego zakopczykowalaś róze, wszystko jasne

Pytasz co robie z tulipanami? Nie wykopuje, bo w poprzednich latach narobiłam sie przy tym zawsze strasznei. Potem suszenie, czyszczenie, kolory i odmiany i tak sie zawsze pomieszały.... Wiec teraz zostawiam na rabatach, część z nich zakwitnie po raz drugi, większość słabo. Dosadzam co roku nowe.
Bawarka 19:12, 31 paź 2016

Do góry
Spokojnego pobytu!
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:11, 31 paź 2016

Do góry
Wowk jaka straszna pogoda
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 19:09, 31 paź 2016

Do góry
W jakiejś oazie grzybowej żyjecie
Ogród Mirelli 19:07, 31 paź 2016

Do góry
Jeżówki tłoczą, bo jak się nie bedą starały to Mirella je na nowsze egzemeplarze wymieni

Ogród na glinie 19:05, 31 paź 2016

Do góry
Gosiu tak to lipy, zauroczyły mnie ubiegłej jesieni
Przerwa na kawę... 19:02, 31 paź 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Ewcia, praca mnie zjadła. Kłopoty przez duże K. Przez ostatnie 2 tygodnie ratowałam własne zdrowie fizyczne i psychiczne i zastanawiałam się jak nie oszaleć. Zmęczona już tym jestem. Ogródek zszedł na drugi plan tylko porządki i w sumie... no nie tylko, bo rabata z różami skończona. Wszystkie też nowe nabytki wsadzone. Stare wydane w dobre ręce. Ale pokazać nie ma co. Pogoda pod psem. Zdjęcia wychodzą słabo. Wiesz, że jeszcze Young Lycidas mi kwitnie?

Edit: Na marginesie - bardzo mi się podoba twój jesienny avatarek )

Zwykle tak samo mam jesienią dlatego wtyk roku się zajogowalam na maksa i wiesz pomaga . Polecam jakakolwiek aktywnośc fizyczna ale bardoz systemtycznie. W tych szalonych czasach trezba jakosc pomoc skołatanej głowie,

Ps. Dlaczego obcięłaś juz i zakopczykowałaś róże, czy to nowe nabytki?
Ogródkowe perypetie:) 18:54, 31 paź 2016

Do góry
Energetyczne masz kolory przed wejściem.
Ogród z uśmiechem 18:51, 31 paź 2016

Do góry
Kiedy pokazywałaś obwódki bukszpanowe? Dlaczego uważasz ze są za wąskie?
Mała Eleczka 18:44, 31 paź 2016

Do góry
Przyszłam obejrzeć taras a zobaczyłam piękne trawy i klona

Ja tam lubie snieg w grudniu
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:42, 31 paź 2016

Do góry
Liściopad w tym roku wyjątkowo obfity
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:39, 31 paź 2016

Do góry
Świetne zakupy w znakomitych cenach

PiS. Z doświadczenia napisze, źe odkurzacz na trawniku gorzej się sprawuje niż kosiarka
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:32, 31 paź 2016

Do góry
Odpowiadając na pytanie Animy dot buksów - nie zaobserowałam aby bukszpany cierpiały z powodu hakone. To miękka trawa, zwiewna, ktora trawale nie uszkadza bukszpanow. Zupełnie inaczej ma sie sprawa z rozplenicami, rózami , hortensjami czy funkiami, ktore opierają sie na kulach bukszpanowych . Z tego powodu bukszpany choruja i łysieją w miejscach kontaktu z innymi roslinami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:17, 31 paź 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Marzenko - nie będę orginalna bo większość mnie uprzedziła w zachwytach. O każdej porze roku w twoim ogrodzie jest pięknie i co oglądać. Po cichu stałe goszczę u ciebie i ograniczam nabijanie stron .

Ale dziś przyszłam z prośbą. Przyszłam podpytać cię o Burgundy Iceberg. Zamówiłam ją niedawno i po przyjściu trochę się zdziwiłam, że ona takie grube ma pędy. Patrząc na zdjęcia i opisy to wyobrażałam sobie ją jako delikatną a cienką a tu pęd grubości na palec jak u wysokiej angielki. Czy mogłabyś przy okazji cyknąć zdjęcie swojej jaką ma formę cały krzak? Zastanawiam się czy ja jakiejś innej odmiany nie dostałam...

Inka moja Burgundy w tym sezonie ma rownież ładne grube pędy , pewnie trafił ci sie juz starszy krzak, możesz liczyc na obfite kwitnienie w seoznie 2017. Wiosną ja przytniesz i bedzie piekna. W sobotę zrobie dla ciebie zdjecia mojego trzyletniego krzaka, trzy razy przesadzanego.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:06, 31 paź 2016

Do góry
Mirella trawy wiążemy po przymrozkach od których trawy zrobią się brązowe. U nas ani widu ani słychu mrozów Będę trąbić, zwykle końca listopada a nawet grudzień

Kasya - amarantowe na tarasie zostaja, białe sa przed wejsciem

Małgosik ambrowiec w srodku wisona został zaatakowany przez fytoftyrozę, groziła mu całkowita smierć, odbija ale taka duza dysproporcja wzostu jest nei do zaakceptowania przeze mnie. Obciełam chore pedy i zahamowałam zamieranie

Anima info dot selseri napisałam , na giełde zapraszamy będę trąbic a własciwie to juz mozna ogłoszenie zapodać UWAGA INSUGURACJA SEZONU ŚWIĄTECZNEGO na giełdzie 3.12 !

Kuba tylko prosze nie brac zadnych dyżurów !

Agata - dni coraz krótsze , wszystko zaczyna zmieniac kolory. U mnie jednak jesien pełna gęba dopiero w listopadzie.....

Makao czytam i troskach i zajęciach. Do świat wszystko skończycie

Basikullum - musze sobei znakeźc zajęcie na listopad bo inaczej zwariuje. Ile mozna zmieniac dekoracje w donicach. Jesien chyba czas wrocic do czytania książek. Co polecicie mocno wciągającego. Czytam wszystko poza fantasy

Mmm gracki sa wyzsze ode mnie czyli maja ponad 170 cm, rosna w tym samym miejscu chyba 3 sezon? Ale wczesniej wędrowały po tej rabacie... Na rabacie L rosnie runianka a czerwone kulki to berberysy bagatelle

Abiko też lubie te rabatę, widze ją z kazdej strony

Jolanka pokazałas swoje obwodki? Moze nie sa za małej? U mnie cały ogród, tarasy, gabiony, wzory na podjezdzie zbudowany jest na kwadratach 2 M i ich wielokrotności.

Blee bla - trzecia warstwę zostaw na wiosnę,

An tre witaj po tak długiej przerwie
Ogrodowe przygody 17:54, 31 paź 2016

Do góry
Mam focha za takie rzadkie pokazywanie Djec Twoich pieknych róz!!!,
No troszke mi przeszło po tych kilku ostatnich
Anna i Ogród 17:49, 31 paź 2016

Do góry
Muszę poczytać o tej bostonce, bo za czasów mojego dziecięcia takich chorób nie było
Typografia ogrodu 17:46, 31 paź 2016

Do góry
Chyba muszę sobie nowa działkę kupić bo mam ochotę na takie wieeeeelkie drzewa

Ps. Wypad na giełde w pierwszy weekend grudnia, potem narty a potem juz szybciutko święta Trzeba tylko listopad przetrwać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies