Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 18:37, 31 paź 2016

Makao_J napisał(a)
Uściski zostawiam

Caluski Aniu, cos ostatnio mniej Cie na F.
jolanka 18:39, 31 paź 2016

olga80 napisał(a)
No to mam lekturę na jesienne wieczory.Masz piękne róże więc będę częstym gościem w Twoim ogrodzie

Teresko, witam Cię z usmiechem
Zapraszam częściej, miło mi będzie Cie gościć
JoannA 18:43, 31 paź 2016

jolanka napisał(a)

Kilka dni temu miałam tych kolorów zatrzęsienie, doslownie
Był bardzo silny wiatr i strząsał liscie z lasu i okolicznych dzikich działek. Wyglądało to tak, jakby na moja działkę padał liściasty deszcz We wszystkich kolorach

Musiało to pięknie wyglądać Jolu
Ale grabienia nie zazdroszczę.
U mnie też mnóstwo liści brzozowych i dębowych nawiało w sobotę z lasu i musieliśmy uruchomić kosiarkę. Mam nadzieję że po raz ostatni w tym sezonie.
I nareszcie uporałam się z sadzeniem cebul bo już mi się po nocach śniły.
Pozdrawiam Jolu
Madzenka 18:51, 31 paź 2016

Kiedy pokazywałaś obwódki bukszpanowe? Dlaczego uważasz ze są za wąskie?
amelia_b 18:56, 31 paź 2016

Jolu dzięki za cynka o cebulkach w B. Byłam wczoraj i troszkę kupiłam. Najbardziej cieszę sie z narcyzów, będą na murku pozdrawiam
Agania 19:44, 31 paź 2016

Jolanka podziwiam kolorki jesienne u Ciebie i w zachwyt popadam, że róże jeszcze masz kwitnące
Miłorzęby kocham, za ten ich delikatny żółty kolorek, a klony za czerwoność

Masz cudną jesień...zdążyłam u siebie posadzić truskawki do pierwszej ze skrzynek...bardzo sobie cenię takie rozwiązanie, szybkie i przyjemne było to sadzenie
jolanka 18:46, 01 lis 2016

JoannA napisał(a)

Musiało to pięknie wyglądać Jolu
Ale grabienia nie zazdroszczę.
U mnie też mnóstwo liści brzozowych i dębowych nawiało w sobotę z lasu i musieliśmy uruchomić kosiarkę. Mam nadzieję że po raz ostatni w tym sezonie.
I nareszcie uporałam się z sadzeniem cebul bo już mi się po nocach śniły.
Pozdrawiam Jolu

Grabienie będzie pewnie nie jeden raz, ale ciągle teraz pada deszcz więc muszę czekać Na pewno dobrze było by, tak jak u Ciebie jeszcze raz skosic trawnik ale kiedy u licha będzie wreszcie sucho

Cebul mi jeszcze trochę zostało Nie bylo mnie kilka dni w domu to same nie chcialy posadzić się na rabaty Może posadzę je do skrzynek i zadołuję a wiosną postawie na tarasie
Kasya 18:49, 01 lis 2016

jolanka napisał(a)

Grabienie będzie pewnie nie jeden raz, ale ciągle teraz pada deszcz więc muszę czekać Na pewno dobrze było by, tak jak u Ciebie jeszcze raz skosic trawnik ale kiedy u licha będzie wreszcie sucho

Cebul mi jeszcze trochę zostało Nie bylo mnie kilka dni w domu to same nie chcialy posadzić się na rabaty Może posadzę je do skrzynek i zadołuję a wiosną postawie na tarasie

ja skosilam w srode
piatek, sobota, niedziela ma byc sucho ale nocne przymrozki chyba sie szykują...
jolanka 18:51, 01 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Kiedy pokazywałaś obwódki bukszpanowe? Dlaczego uważasz ze są za wąskie?

Madżenko, w sierpniu zaczęłam robic rabatę przy ścianie szczytowej domu. Wtedy też posadziłam tam trochę bukszpanów - część mi się nie przyjęła. Ponieważ cała rabata miała szerokość 1,5 metra, myślę, że Twoim przykładem i za namowa innych poszerzę ją i dzięki temu będzie bardziej przejrzyście. Pewnie niedlugo wrócę do planowania i wtedy pokażę i na zdjęciach i na rysunku bo z różnych powodów przerwałam wtedy robotki
jolanka 18:53, 01 lis 2016

amelia_b napisał(a)
Jolu dzięki za cynka o cebulkach w B. Byłam wczoraj i troszkę kupiłam. Najbardziej cieszę sie z narcyzów, będą na murku pozdrawiam

Cieszę się, że cynk sie przydał też kupiłam czarne tulipany, kilka czosnków i narcyze
teraz trzeba je posadzić a leje caly czas.