Na tym zdjęciu jest carex frosted curls. Zimuje u mnie bez problemu w ogrodzie, tzn tę zimę przeżyły, ubiegłoroczną straszliwą jak na Wrocław nie przetrwały ale być może dlatego, że nie zdążyły się ukorzenić
Sebek dzięki za odpowiedź. Ja znalazłam w połączeniu z turzycą i pomyślałam, że jakby dać wyższą turzycę, to efekt mógłby być podobny do tej inspiracji Marzenki
Marzenko, przepraszam za dodanie zdjęcia w Twoim wątku , za chwilkę usunę, ok?
Bardzo dziekuje za odpowiedzi i podpowiedzi bardziej "poszłabym" jednak w rośliny niz na maty wiklinowe - a to taka uwaga ode mnie żartobliwa i prawdziwa.
Sebek zdjecia są piękne. To jest ściana wschodnia, także cały dzień słończe,
I ten, który myślę, że będzie najbardziej pasować http://pinterest.com/pin/352617845793831629/
Piaskownica może zastąpić jeden z takich kubików, a dzięki ich powtarzalności nie zdominuje ogrodu
Aniu - ta pienna taka jest - nie podoba mi się. W zeszłym roku zamarła, został tylko jeden badylek....Zastanawiam się czy jej jeszcze wyżej nie wyprowadzić.
To chyba jedna z róż krzaczastych. Najlepiej wyglądają w grupie rosnące naturalnie bez żadnych podpór. Jednak możesz jej dać podpórkę i ją po niej prowadzić
Wtedy jeszcze były mocne upały - myślę, że to przez słońce. One kochają wodę, może dostał jej za mało? wytnij te uschnięte pędy i jak nie będzie dalej to brązowienie postępować to OK
Skoro to sam piasek to kup znów wywrotkę ziemi którą trzyma wodę (może być nawet glina), weź glebogryzarkę i zmieszaj ją z tym piaskiem, a potem znów zasiej trawę ( Może być Sahara ). Na fotce dobrze nie widzę, ale chyba głównie chwasty Ci urosły zamiast trawy....
Innym rozwiązaniem jest zdjęcie wierzchniej warstwy tego piachu - gdzieś na 15-20 cm i rozplantowanie już dobrej ziemi. Gdybym był na Twoim miejscu wybrałbym chyba tą drugą wersję....