Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 10:09, 13 paź 2017

Do góry
Nallar napisał(a)
Dereń przybiera barwy wojenne, w tej odsłonie prezentuje się pięknie.

Ewuniu minęło zaledwie kilka dni i dereń stał się jeszcze piękniejszy . Sama mi się micha do niego cieszy . A zimą te cudne czerwone patolki .

Od nowa ... na przekór wszystkim 10:05, 13 paź 2017

Do góry
iwka napisał(a)
to dobrze

No na tym zdjęciu zaznaczyłaś kwadraciki i w opisie jest, że to kostki, obwódki????
Wśród brzóz i dębów 10:04, 13 paź 2017

Do góry
Ewuś, zajrzyj na priv.
Danusiu, ten uczep zachowuje się u mnie jak bylina, chociaż jednoroczny. Raz posadzony wysiewa się tak, że co rok go więcej. Kwitnie od wiosny do przymrozków.
Dzisiejsze fotki:

Samosiejka. Powinnam traktować jak chwast, ale lubię go.
Jesień przybiera ogniste barwy:
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:49, 13 paź 2017

Do góry

Kochani forumowicze.
Za sprawą mojej przyjaciółki mój ogród został zauważony przez producentów mojego ulubionego programu Maja w ogrodzie.
I tak oto po kilkunastu latach ciężkiej pracy spotkała nas taka wspaniała nagroda w postaci wizyty Maji oraz jej fantastycznej ekipy.
Być może moja prezentacja nie wypadła najlepiej, bo potwornie się że stresowałam obecnością kamer , ale myślę, że mój ogród obroni się sam.
Dla mnie najważniejsze jest to, że Maji naprawdę nasz ogród się podobał.
I sam fakt mieć takiego gościa. Siedzieć z nią na tarasie. Pić kawkę i rozmawiać o ogrodzie, to już całkowite dopełnienie moich marzeń.
Nie wiem kiedy będzie emisja, ale poinformuję Was na pewno.
Pozdrawiam serdecznie
Tu ma być ogród :) 09:45, 13 paź 2017

Do góry

Tu ma być ogród :) 09:42, 13 paź 2017

Do góry

Tu ma być ogród :) 09:40, 13 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Na brzozowej też muszę dokonać wiosną zmian bo wszystkie rośliny w sezonie zostają przykryte gigantycznymi rozplenicami Hameln.

Tak to było zaraz po posadzeniu wszystkiego

A te rozplenice o wybujałym ego, co po trzech latach tak zdominowały inne nasadzenia to takie maluchy były w momencie wsadzenia jak widać na tej fotce?
Jeśli tak, to i dla mnie jest nadzieja, że moje krasnoludki z czasem też podrosną
A aktualne zdjęcie mogłabyś zapodać? Jak to dziś wygląda.
A te czerwone berberysy z białymi pieńkami brzóz - miodzio!!!!
Tu ma być ogród :) 09:38, 13 paź 2017

Do góry
Oczywiście już powinno mnie tu nie być, ale kilka fotek, na których udało się złapać uroki jesieni zostawiam, miłego weekendu

Ogród w Klein Kottorz 09:37, 13 paź 2017

Do góry

Ogród w Klein Kottorz 09:31, 13 paź 2017

Do góry

W kamiennym kręgu od początku 09:26, 13 paź 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
Dzisiaj w Kamiennym szaruga goni szarugę, a wiatr zwiewa nieprzebarwione liście.

Pomimo deszczu cudnie . To ta część jesieni, która cieszy kolorami nawet przy braku pogody.
Ogród w Klein Kottorz 09:24, 13 paź 2017

Do góry
Jesień, jesień...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:20, 13 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ależ widoki . Ogród wygląda zjawiskowo w jesiennej szacie
Wybieram się dziś do ogrodu sadzić cebulowe. Na słońce nie liczę, ale mam nadzieję, że padać nie będzie.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:14, 13 paź 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Na schodach trzeba ustawić donice

Aniu, jest dobrze.
Jeśli to przejście okaże się w praktyce za wąskie i będziesz czuła potrzebę przeróbki, to można zrobić tak:

Ale to już kwestia Twojej wygody.

Asiu w sezonie na schodach zawsze mam dodatkowe donice - w tym roku były po 1 na każdym stopniu - jedna ze stipą i ipomea a druga z trawą cytrynową i agapantami. Agapanty już schowane a te z ipomea ściągnięte bo mi wichura całe poniszczyła....
Na razie przejście jest ok. Patrzyłam wczoraj jak możliwie poszerzyć tę rabatę od tarasu....tam jest spad i może to nieciekawie wyglądać - jakby roślinki krzywo rosły ...na razie nie robie tam też obrzeża, bo od strony trawnika byłoby za wysoko i przy koszeniu niewygodne (chyba, ze zrobię skośnie)...
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:08, 13 paź 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Weekend miałam wyjazdowy i grzybki się trafiły, takie okazy m.in. borowików i prawdziwkówno i jeszcze wielkie wiadro podgrzybkówtakże znowu suszę....

Jak malowane masz te grzyby) Pozdrawiam
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:03, 13 paź 2017

Do góry
Na schodach trzeba ustawić donice

Aniu, jest dobrze.
Jeśli to przejście okaże się w praktyce za wąskie i będziesz czuła potrzebę przeróbki, to można zrobić tak:

Ale to już kwestia Twojej wygody.
Droga do spełnienia 09:02, 13 paź 2017

Do góry

Kamila , czy te trawy po środku to trzcinniki?

Ogród Nebel 08:55, 13 paź 2017

Do góry
nebel napisał(a)
...c.d. moich prób znalezienia sobie zajęcia na zimę...
...końcowy efekt wazonu z papieru

No masz zdolności Pięknie Ci to wychodzi, też bym się cieszyła jak dziecko z fiołka Czekam na kolejne Twoje pomysły i realizacje Pozdrawiam U Was chyba nie ma słonecznej jesieni?
Szmaragdowy Zakątek 08:55, 13 paź 2017

Do góry
Po (mniej lub bardziej stanowczych) sugestiach przesłanych na priv…wklejam zdjęcie zakupionych host i szczegółową listę.
Hosty o tej porze roku niestety nie wyglądają zbyt atrakcyjnie, ale i tak bardzo cieszą moje oko. Wiosną postaram się obłocić nowe nabytki w pełnej krasie.

Hosty zamówione w szkółce B. na Kujawach i dostarczone przez naszą kochaną yolkę:
hosta Capitan’s Adventure
hosta August Moon
hosta War Paint
hosta Mango Tango
hosta Valley’s Lemon Squash
i gratis od właściciela szkółki - hosta Frin Lime
Jeszcze raz wielkie dzięki Jolu.

Hosty przytargane z Holandii:
hosta Country Park
hosta First Blush
hosta Gemini Moon
hosta Hyugo Urajtro
hosta Korean Snow
hosta Lakeside Breaking News
hosta Woop Woop
hosta X- Rated
hosta Zebra Stripes
Tu ma być ogród :) 08:52, 13 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Edytko a podesłałabyś mi te foty od P.Stasia? - ja nie porobiłam a tak przynajmniej pozaznaczam mu ktore dla mnie ma zostawić i będa czekać do wiosny

Ogladam foty z posadzonymi cisami - linia trawnika jak brzytwa Jak coś robisz to na 100% nie ma pół środków... lubię tak

I od razu podpytam Cię jak mogę co masz w swoich brzozach posadzone - planuje na wiosnę dać kulki i może żurawki jakieś co by wiosną slad tam jakiś był jak trawy i wrzosy zetnę..

Zdjęcia Ci przesyłam na prive.

Na brzozowej też muszę dokonać wiosną zmian bo wszystkie rośliny w sezonie zostają przykryte gigantycznymi rozplenicami Hameln.

Tak to było zaraz po posadzeniu wszystkiego - to zdjęcie jest z czasów, jak było tam 5 brzóz, tej wiosny znacznie tą rabatę powiększyłam i dosadziliśmy 3 brzozy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies