Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 19:56, 12 paź 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Zdjęcie dla Joasi i Ani. Cyprysik nutkajski pendula. Ten tradycyjny nie Jubelee. Znalazłam metkę. Wysokość w doniczce koło 120 cm. Do pasa mi sięga. Prosi się o wsadzenie do ziemi i trochę słońca.

Bidulek , tak prosi, że aż płacze...
Przerwa na kawę... 19:55, 12 paź 2017

Do góry
Lady Shalott i Claire Austin

Jalitah
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:55, 12 paź 2017

Do góry

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:53, 12 paź 2017

Do góry
no jesien, kalina nad rzeczka juz cala czerwona i ubrana w korale

w strone lasu juz duzo zoltego

nagietki samosiewki

i montana, ktora w tym roku ladnie urosla i licze, ze da popis w przyszlym sezonie. Bardzo szybko przerosla postawina jej podporke. A ja tak sobie laze i mysle jak zmusic Emusia by wystrugal jej jakas kratke (by znalazl na to czas) no i tak zagaduje a Emus w 5 minut zawiesil metalowe cosik sluzace do czegos innego i jest super Na tle sciany tego prawie nie widac, montana ma po czym piac sie w gore a sciana za rok bedzie cala zaslonieta i nie bedzie widac ani cementu ani cegielek ani krateczki metalowej
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:52, 12 paź 2017

Do góry

Przerwa na kawę... 19:51, 12 paź 2017

Do góry
Ostatnie podrygi róż.
James Galway i Ghita

NN i Capri
Ogród w Klein Kottorz 19:50, 12 paź 2017

Do góry
Jeszcze kilka aktualnych zdjęć ogrodu z górnego tarasu. Nad trawnikiem będę pracować w przyszłym sezonie.

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 19:50, 12 paź 2017

Do góry
są fotki i następne okazy wybarwiających się klonów...

Przerwa na kawę... 19:48, 12 paź 2017

Do góry
Ogród bardzo powoli zmienia ubranko. Uwielbiam kolory jesieni. Na osiedlu ma 1 klon, który jedną połowę ma zieloną a drugą żółto-czerwoną. Śmieszny jest.

U mnie oczar, trzmielina i mariken czarują. Nawet kielichowiec zżółkł.
Blaski i cienie nowego życia 19:42, 12 paź 2017

Do góry
I jeszcze ogólne spojrzenie na czerwień hortensji w reakcji na zimno i teraz już mogą takie być. Zresztą pierwszy raz takie są mocno przebarwione.

Blaski i cienie nowego życia 19:35, 12 paź 2017

Do góry
Lubię też żółć host jesienią

Blaski i cienie nowego życia 19:29, 12 paź 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pięknie uchwyciłaś Chopina i liliowca w rozplenicy. Takie ujęcia nie zdarzają się zawsze.

Dzięki za wyjątkowe spojrzenie
Udało się w takim razie, nawet zwykłym telefonem.

A to chyba Morning Light bo niższy od pozostałych traw, już drugi rok czekam żeby urosł wyżej,ale kwitnie pięknie od początku

Blaski i cienie nowego życia 19:27, 12 paź 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękny ten dąb u Ani , pomyśl czy nie własnie on???

Byłam i się zachwyciłam i niższy od ambrowca

U mnie Miskanty-jeden o jasnych kićkach a drugi o brązowych
Mimo tego że są młode pięknie kwitną. Gracki kilku letnie jeszcze nie mają takich zamiarów. Dziwne te trawy

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:25, 12 paź 2017

Do góry
Oczary- sprowadziłam je do ogrodu, żeby wiosną widzieć piękne frędzelki. Wiosną z pewnością ich nie zobaczę. Ale teraz i owszem. Szkoda tylko, że liście je przesłaniają. Obie moje odmiany okazały się tymi, które kwitną pod koniec sezonu.

Powiem to głośno: cały rok czekam na przebarwienie się imperaty. Widać ją z daleka.

Werbenę też widać. Dlaczego ona nie może rosnąć prosto jak struna?

Dereń Flaviramea- przebarwia się na żółto. Inaczej niż pozostałe derenie. Klon ussyryjski.

Prawie - jak ogród 19:21, 12 paź 2017

Do góry
Dodam, ze kolor brązowy to kostka, wjazd do garażu nr 1 będzie wyłożony kratownicą, wzdłuż - trawa.
Kolor jasnozielony - trawnik.
Ciemnozielony - rabaty.
Wzdłuż wjazdu rosną wysokie żywotniki, przed nimi jest też rabata z trawami i hortensjami.

Tak to wygląda od strony wjazdu.
Blaski i cienie nowego życia 19:18, 12 paź 2017

Do góry
GorAna napisał(a)

Ulka, czytam, że dumasz nad drzewem
Miłorzęby kolumnowe nie trzeba ciąć. Ja mam posadzone dwa miłorzęby dwuklapkowe Obeliks.
Są niedawno posadzone. W opisie mają, że to forma wrzecionowata, rosnąca powoli. Polecił mi je ulubiony szkółkarz i mu wierzę
Inne miłorzęby rosnące kolumnowe, to Tremonia, Fastigiata i Tilt.
Pozdrawiam
Zaraz wstawię dęba dla Ciebie

Dzięki za informację.
zostawiam kolory jesieni

Rododendronowy ogród II. 19:15, 12 paź 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
A jak tam twoje buki i cały twój las u ciebie i za płotem ? Zaczyna sie już złocić ?
Mój powolutku zmierza w tę piekną stronę i nabiera rumieńców ale to dopiero początek.

Las zaczyna żólknąc ale brzozy brzydko wygladaja i chyba sie w tym roku nie przebarwią. a to moje tegoroczne klony , strzępiastokory i trójkwiatowy. Ten pierwszy pięknie sie przebarwia.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:14, 12 paź 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Ale klimatycznie, masz zdolności Pięknie
Ja taka niepoprawna romantyczka jestem, więc ciągle próbuję coś upiększać. Z lepszym lub gorszym skutkiem. Ciągle coś próbuję zrobić nowego.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:12, 12 paź 2017

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Tak oglądam te Twoje piękne zdjęcia i myślę: O Ona też lubi bordy w ogrodzie Przepiękne astry! Kolorystką powinnaś zostać. Chociaż..hm..czy istnieje taki zawód???

Sądząc po kolorach w ogrodzie, to chyba wszystkie mają swojego reprezentanta.
Stosunkowo najmniej jest czerwonego.
Kiedy byłam mała bardzo lubiłam, patrząc na świat, mrużyć oczy. Kontury się rozmazywały i pozostawało jedynie wrażenie przenikających się plam. I tak mi chyba zostało.

Prawie - jak ogród 19:10, 12 paź 2017

Do góry

Z racji tego, ze wydłużyła mi się część do obsadzeń - będzie zakątek brzozowy - pojawił się kolejny temat do rozważań. Ciąg żywotników się kończy i moje brzozy nie mają tła (plecy - 6m i bok - 8m)
I zastanawiam się, co dać na długości tych brakujących 8 metrów:
- dosadzić żywotniki? Srednio mi się uśmiecha, bo lata miną zanim dorównają tym obecnym, które mają już ponad 10 lat.
- wysokie trawy? rosną tam teraz "wsadzone na chwilę" bambusy. Ta opcja najbardzie by mi pasowała. Bambusy mogę wiosną podzielić, by było szczelnie. Ewentualnie mam rózne miskanty, w tym wysoki gross fontaine.
- czy jeszcze coś innego?

A poprzecznie, tam gdzie 6m?
- graby tak jak dokładnie po skosie?
Koniecznie muszę zasłonić plecy brzozom, bo zimą będzie łyso i odsłoni mi się widok na część roboczą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies