Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

kasiek 17:36, 20 lis 2017

Jak Ty czatujesz na te ptaki?
Katkak 20:00, 20 lis 2017

kasiek napisał(a)
Jak Ty czatujesz na te ptaki?

Kasiu przez okno im zdjęcia robie, z domu nirmalnie .
sylwia_slomc... 20:19, 20 lis 2017

Ty przez okno , a ja łażę po ogrodzie i jak chwilkę bez ruchu stanę w odległości 5 metrów od karmnika za jakąś rośliną to nawet czerwona kurtka im nie przeszkadza i przylatują po dwóch minutach , a już jak z wiaderkiem do karmnika idę to lecą za mnąBabcia dzisiaj jak przyszłam i wyszłam z wiaderkiem , żeby nasypać to wołała za mną , że już lecą bo mnie zobaczyły
Urszulla 19:31, 21 lis 2017

To ciekawe że ptaki jak kury reagują
sylwia_slomc... 19:54, 21 lis 2017

Ula jeszcze mrozu nie ma , ale rok temu jak mróz ścisnął i śniegu napadało, to jak mnie na drodze widziały to wylatywały do furtki przede mnie i na wołanie do karmnika podlatywały 3 metry to była odległość na jaka się zbliżały do mnie widząc, że idę z ziarnem do karmnika
Dorota123 13:22, 22 lis 2017

Ptaszki piękne, do mnie przylatują całe stada sikorek bogatek, ale jak tylko skończą słoninkę, szukają pożywienia pod listkami w ogródku. Dziś je obserwowałam jak łebkami podnoszą liść po liściu i zaglądają czy coś tam jest.

Pamiętam dyskusję u Ciebie czym zasłonić szopy sąsiadów, wiem że już sadziłaś tam rośliny. Dziś jak spojrzałam na Twoje trawy giganty to właśnie one przyszły mi do głowy, że ładnie by się tam prezentowały i zasłoniły to co nieefektowne.
Katkak 19:31, 23 lis 2017

Dorota123 napisał(a)
Ptaszki piękne, do mnie przylatują całe stada sikorek bogatek, ale jak tylko skończą słoninkę, szukają pożywienia pod listkami w ogródku. Dziś je obserwowałam jak łebkami podnoszą liść po liściu i zaglądają czy coś tam jest.

Pamiętam dyskusję u Ciebie czym zasłonić szopy sąsiadów, wiem że już sadziłaś tam rośliny. Dziś jak spojrzałam na Twoje trawy giganty to właśnie one przyszły mi do głowy, że ładnie by się tam prezentowały i zasłoniły to co nieefektowne.

Dorotko najkoszmarniejszą z szop zasłoniły tradycyjne tuje i jestem zadowolona z tego rozwiązania.
Tak było w 2013r

końcem sierpnia 2014r posadziliśmy tuje

tuż po posadzeniu

tu już 2015r
Katkak 19:38, 23 lis 2017

rok 2016

a tu już 2017r
sylwia_slomc... 20:12, 23 lis 2017

Od 2015 cały ogród przeszedł totalną metamorfozę Kasiu Nie tylko tuje urosły fajny klimacik stworzyłaś
Znalazłam dzięki Tobie (Bo pogrzebałam po Twoim linku u Agi )świetny film instruktażowy o cieciu róż jesienią Link u mnie wstawiony gdybyś chciała obejrzeć
Katkak 09:30, 26 lis 2017

wczoraj mieliśmy pracowity dzień, ale wszystko udało się zrobić - orzech obcięty, trawy powiązane, połowa róż zakopczykowana, altanki ostreczowane

po obcięciu wygląda tak. Trochę dłuższych gałęzi zostało, bo sąsiadki auta stały na podjeździe, a nie było Jej w domu, żeby przestawiła, więc nie ryzykowaliśmy .