Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Do raju daleko - u Ewy 12:20, 04 wrz 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Zwróciłam u was uwagę na pięknie ciętą w kulę krzewuszkę. Ciekawa jestem co to za odmiana. Jest chyba na tym zdjęciu. Masz może jakiś obrazek w czasie kwitnienia?

Jolu, to jest krzewuszka cudowna Variegata. Zdjęcia mam z czerwca 2015 Jakoś ostatnio nie robiłam jej zdjęć

Kompost, kompostowanie i kompostowniki 12:16, 04 wrz 2017

Do góry
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 12:13, 04 wrz 2017

Do góry
Ogród i co dalej 12:13, 04 wrz 2017

Do góry
Myślałam o dwóch wersjach.

Wersja 1:

basen zostaje tu gdzie jest, a pergola idzie w górny kąt ogrodu. Od pergoli do placyka basenowego, wzdłuż rabaty idzie ścieżka, oddzielająca rabatę od trawnika (bardzo wygodne rozwiązanie).

Pergola tylko lekko zasłonięta bylinami, za to nasadzenia przy rabacie "podjazdowej" bardziej "zabudowane", żeby trochę osłonić basen.

Wady:
- pergola daleko do noszenia talerzy, jeśli planowalibyście tam urządzać obiady al fresco
- niezbyt estetyczny basen na widoku

Zalety:
- basen tak jak lubicie
- z pergoli widok na ładną elewację

Sezon 2017 u Hanusi 11:59, 04 wrz 2017

Do góry
Wycieczka była przednia! Nawet odrobina deszczu nie zawróciła nas z rejsu po jeziorze Drawskim.
Ogród i co dalej 11:49, 04 wrz 2017

Do góry
Cześć Moniu,

Przyszłam, żeby - jak zwykle, narobić zamieszania

Z tego co doczytałam, ostatni projekt ogrodu wyglądał tak:

I rabatkę przy podjeździe już zrobiłaś bardzo fajną.

Czy ten plan uwzględnia pergolę, którą zdaje się planujesz i basen, z którego już korzystacie? Pochyliłabym się nad tym tematem
Zielona (r)ewolucja 11:47, 04 wrz 2017

Do góry
Wiem,ze długa droga jeszcze przede mną,ale chwile spędzone na własnej"ziemi"są dla mnie bezcenne.

A takim kwiatkiem obdarowana mnie niezrównana Ingrid Bergmann

Zielona (r)ewolucja 11:40, 04 wrz 2017

Do góry
Wrzesień. ... chciałoby się zaśpiewać "a mnie jest szkoda lata...",tym bardziej,że w moich stronach w tym roku lata jakby nie było. Ogród jednak mimo wszystko dał radę i tak wygląda po nieco ponad roku od założenia:
Wśród brzóz i dębów 11:33, 04 wrz 2017

Do góry
marba napisał(a)
Miałam wczoraj miłe spotkanie z Asią z Ogrodu w remoncie. Asia chciała pozbyć się zbędnych w jej ogrodzie kamieni, gdyż nie pasują do nowej wizji ogrodu, a u mnie bardzo się przydadzą, będą tu miały drugie życie. Asiu, bardzo dziękuję za spotkanie, za poświęcony czas, pomoc, no i za kamienie. Będzie mi miło, jeśli wpadniesz do mnie z rewizytą. Serdecznie zapraszam! Fotka na pamiątkę naszego spotkania. Twój pies Maniek chyba mnie polubił.
Buziaczki.

Ha ha a ja sobie tak kiedyś czytając Wasze wątki pomyślałam " A gdyby tak kamyki Asi przerzucić do Basi " a tu proszę
Miło Was widzieć, pozdrawiam.
Hirutkowy raj:)) 11:28, 04 wrz 2017

Do góry

Hirutkowy raj:)) 11:26, 04 wrz 2017

Do góry
Wróciłam z pięknej krainy (Aniu Mała Mi baardzo zazdroszczę )

Do raju daleko - u Ewy 11:01, 04 wrz 2017

Do góry
Zwróciłam u was uwagę na pięknie ciętą w kulę krzewuszkę. Ciekawa jestem co to za odmiana. Jest chyba na tym zdjęciu. Masz może jakiś obrazek w czasie kwitnienia?

Od czego zacząć ogrodowe przygody 10:58, 04 wrz 2017

Do góry
Pozdrawiam wszystkie miłośniczki ogrodów. Mam na imię Sabina.

Jestem zafascynowana ogrodowiskiem.

Posiadam niewielką działkę 400 m2 na której stoi dom. Postanowiliśmy z mężem w tym roku zrobić rewolucję wokół domu. Wymieniliśmy ogrodzenie, położyliśmy chodniki i zostało nam niewiele miejsca na rośliny. Naszym założeniem było, że ma to być ogród geometryczny,nowoczesny.

Jestem tuż przed realizacją urządzenia ogrodu. Mam wiele wątpliwości. Nie mogę spać, bo po obejrzeniu Waszych ogrodów uświadamiam sobie jakim jestem laikiem w tej dziedzinie. Proszę o pomoc i wskazówki. Tak wygląda wejście do domu. Otwory pod podestem schodów chciałam zasłonić stożkami z bukszpanu (120 cm).

Obok niewielki kawałek przedogródka na którym chciałam posadzić kule bukszpanowe i z prawej strony coś formowanego. Brzegi obsadzić obwódką bukszpanową. Następne zdjęcie to pas nieregularny naprzeciwko schodów-tu też planowałam obwódkę bukszpanową a w środku kule formowane na pniu i nie wiem co jeszcze. Bardzo proszę o wskazówki.

Domek dla motyli 10:50, 04 wrz 2017

Do góry
Witam serdecznie

Otrzymałam domek dla motyli. Czy mogę liczyć na rady Waszej strony?

- Czy macie domki dla motyli?
- Czy owady zimują w nich?
- Czy domek jest jedynie elementem dekoracyjnym?
- Jakie kolory wybrać?

Ukojenie 10:33, 04 wrz 2017

Do góry
Aniu obwódki z begonii - zachwycają mnie od miesiąca
Patrycja zbieram się do ściecia mieczyków, ale dezcz mnie zniechęca
Aurelia brzmi ciekawie
Mirka obym tylko znowu nasio nie schowała jak w mijającym sezonie
Gosia cieszą mnie te własne pomidory jesień mogłaby być ale z większą ilością słońca

Edit. Zdjecie z rana - jesien, prawda?
Mirkowy ogród (początki) 10:30, 04 wrz 2017

Do góry
Elu to Rudbekia Sherry Brandy .Nasionka siałam w połowie lutego potem pikowałam i w maju do gruntu.Zakwitły na początku sierpnia teraz w pełni rozkwitu są.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:21, 04 wrz 2017

Do góry
Ten Goerthe mnie kusi, uwielbiam mocne kolory, i żurawka purple <3 Louise mam i daje po oczach z daleka Czekam aż się rozrośnie.
Kasia_CS napisał(a)
Deszczowe fotki

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:20, 04 wrz 2017

Do góry
Zakupy bardzo ciekawe, szczególnie hakone i trzmielina
Kasia_CS napisał(a)
Oo udało się Kasyu i jest oto moja trzmielina na mikro pieńku nie jest szczepiona, ale wyrasta z jednego pnia i mam nadzieję, ze tak zostanie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies