Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Kasya 06:22, 25 lis 2017

Zima musi być piękna u ciebie
Sosenki zwracają uwagę
Nie uszczykujesz ich ?
gobasia 09:31, 25 lis 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Elu co to jest?na tym zdjeciu
ElzbietaFranka 12:12, 25 lis 2017

gobasia napisał(a)

Elu co to jest?na tym zdjeciu

Basiu to berberys julianny. Powinien byc caly taki czerwony, ale nie jest nie wiem od czego to zalezy. Mam 2 szt nie traci lisci na zime. Jeszcze mam troche inne zaraz zrobie foto to wstawie.
Dorota123 18:09, 25 lis 2017

Widząc Twoją różnorodność drzew iglastych od razu zobaczyłam w nich duży potencjał do robienia dekoracji świątecznych. Ja specjalnie po to kilka lat temu posadziłam ponad 10 jodełek. Teraz co roku mam swoje świeżutkie choinki na Boże Narodzenie. W tym roku kupiłam znów 4 sztuki, żeby zaczęły już rosnąć następne.
ElzbietaFranka 18:52, 25 lis 2017

Dorota123 napisał(a)
Widząc Twoją różnorodność drzew iglastych od razu zobaczyłam w nich duży potencjał do robienia dekoracji świątecznych. Ja specjalnie po to kilka lat temu posadziłam ponad 10 jodełek. Teraz co roku mam swoje świeżutkie choinki na Boże Narodzenie. W tym roku kupiłam znów 4 sztuki, żeby zaczęły już rosnąć następne.

Dorotka nie mam sumienia wycinac posadzone swierki a mam ich 35 szt bardzo ladne troche za długie szpice ale jak dobrze rosna to sie ciesze.
Kazdego roku przywoze choinki od sasiadow do posadzenia.
W tym roku miala 3 szt wypuszczaly w kwietniu nowe odrosty przyszedl mroz w maju i szlak je trafil. Zreszta nie tylko te choinki.

Zmarzla mi rowniez ta sosna wszystkie igly opadly w kwietniu byla zielonkutka juz soki ruszyly i przyszedl mroz. Rosnie wypuscila ale srodek łysy.

ElzbietaFranka 19:18, 25 lis 2017

Kasya napisał(a)
Zima musi być piękna u ciebie
Sosenki zwracają uwagę
Nie uszczykujesz ich ?

Kasaja to dla ciebie zima z 2016 r. Styczen bo 2017 r zimy nie bylo.

Te same swierki wiosna 2017 r

ElzbietaFranka 19:25, 25 lis 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dobrze że są iglaki bo ponuro bez nich by się zrobiło. Kolorowo masz jeszcze.

Malgosiu to juz resztki koloru wyjatkowo w tym romu bo mrozu nie bylo. Berberysy maja jeszcze sporo lisci.

Jeszcze nawiazujac do berberysa Juliany mam jeszcze obok berberysy tez zimozielone raczej kolorowe jak ponizej po jewej strony foty

ElzbietaFranka 19:34, 25 lis 2017

anka_ napisał(a)
No... a jaki zapach musi być... i maślaczki...

Jeszcze wczoraj w czasie grabienia lisci znalazlam 2 maslaki duze bez robakow juz usmazone.
ElzbietaFranka 20:21, 25 lis 2017

Dzisiaj sie bardzo i to bardzo urobilam. Zdjelam siatke z liscmi z oczka, wybralam liscie lilii. Jutro jeszcze musze wrzucic styropian, szyszki olszyny i to wszystko.
Odkurzylam moje zwiry, zostalo jeszcze pol skalniaka ale trudno albo jutro albo wiosna. Liscie pozbieralam. Kosilam. Em nie mogl mi dzisiaj pomoc wiec ledwo nozkami powlocze.
Ma byc chlodniej, dzisiaj dosyc ladna pogoda, teraz pada.

Miłej niedzieli
Bogdzia 20:57, 25 lis 2017

Piękną jesień pokazałas . Co do świerków to juz ładnie Ci sie rozrastają ale tam gdzie światło nie będzie dochodziło zaczną łysiec więc moze warto którys przeznaczyc na choinkę lub inne ozdoby i rozluźnic nieco ten lasek , ale to tak tylko na podstawie zdjec piszę a jak jest w rzeczywistosci to Ty wiesz najlepiej.