Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 14:07, 12 paź 2017

Do góry
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 14:06, 12 paź 2017

Do góry
A ma byc tak:
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 14:05, 12 paź 2017

Do góry
Dostalam plan rozbudowy domu, jest tak:
Front:

Tyl :
Słoneczny Ogród 13:58, 12 paź 2017

Do góry
kamcia napisał(a)
Niezła z Ciebie gospodyni tu grzybki, tu maliny, ja nie mam weny do takich rzeczy

Te trawy w tej szkółce faktycznie robią wrażenie.

Dużo pracy już wykonałaś, a zrywania darni nie zazdroszczę. Fotki ogródkowe urocze.

No tak, mam wenę to ją wykorzystuję. Nie robię na siłę, robię z przyjemnością.
Chyba dobrym sposobem na to, było solidne zaplanowanie zima i nim sie wiosna zaczęła to juz sie zabrałam do roboty, wiedziałam czego chcę. Zaczęłam wtedy od skalniaka i suchego strumyka.

SKALNIAK I SUCHY STRUMYK
Marzec 2017

Maj 2017

Sierpień 2017

Wrzesień 2017
Ogród pod lasem 13:54, 12 paź 2017

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Będzie pasowała. Przed chwilą pstryknęłam dla Gośki fotę z komórki, wrzucam. W tle są akurat Silvery, ale tonacja mniej więcej się zgadza.

ała, jade po Rome do Silverów
a patrzyłam dzisiaj na nią i w koncu nie wziełam
nie wiem jak to mozliwe
Słoneczny Ogród 13:40, 12 paź 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Bardzo fajnie działasz, juz teraz widać super efekt. Pole z trawami robi wrażenie.

Działam, myślę że jeszcze podziałam co niecoi będzie coraz lepiej

W poniedziałek zwichnęłam nóżkę, ale juz jest ok.
Na niektóre rabaty nie mam pojęcia co zrobić, za to juz myśle o innych i tam wiem czego chcę. Taka pokręcona jestem

Trawki najbardziej spodobały mi sie rozplenice z czarnymi wielkimi kwiatostanami, piękne te szczoty mają. Mówił właściciel,że one muszą mieć dużo wody zanim zaczną kwitnąć.
Słoneczny Ogród 13:24, 12 paź 2017

Do góry
kamcia napisał(a)
Niezła z Ciebie gospodyni tu grzybki, tu maliny, ja nie mam weny do takich rzeczy

Te trawy w tej szkółce faktycznie robią wrażenie.

Dużo pracy już wykonałaś, a zrywania darni nie zazdroszczę. Fotki ogródkowe urocze.

Hahaha no właśnie na grzybka juz dziś byłam, przeważają gąski,teraz najgorsze, bo czyszczenie i płukanie mnie czeka. Ale nie jest aż tak dużo tylko wiaderko 5 litrowe.Te grzybki od razu pójdą do zjedzenia.
Przetwory, słoiczkowanie, takie rzeczy zawsze robię, oj nie raz sie nie chce...

Trawy w gruncie wyrośnięte w szpalerach a te same w doniczkach mi pan pokazywał i powiem małe, małe.

Ten rok w moim ogrodzie był bardzo pracowity, tym bardziej ,że wszystko sama robię.
Darń po woli, po woli wykopię. A już w mojej głowie nowe pomysły i nowe rabaty.

Dzisiejsze grzybki czekają na zmiłowanie.
Jak to gąski - dużo piasku przy nich.

Skarbonkowy ogródek 13:07, 12 paź 2017

Do góry
Aniu - damy radę

Asiu, jak Ty rysowałaś, swoje, to ja też rysowałam

Mnie się wydaje, że w każdym z moich planów te ciągi komunikacyjne - mniej więcej - zachowane.

Problemem jest tylko taras.
z lewego boku nie ma problemu, bo żywopłot można skrócić i przeciągnąć placyk basenowy na trawnik. O tak:

Kosztem oczywiście tego, że basen będzie odkryty.

Z prawej strony trzeba by było pokombinować trochę, co będzie trudne ze względu na tego dużego bukszpana. Ale chyba się da:

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:49, 12 paź 2017

Do góry

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 12:47, 12 paź 2017

Do góry
Levana

ogrodowa Expression

Endless Summer

Big Ben
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:35, 12 paź 2017

Do góry
Kombinowałam z fragmentem ogrodu przy tarasie z zębową rabatą i wiem też, że fragment od siatki będę musiała podnieść do góry:

Jak proponowałybyście mi obsadzić ten kawałek obok klona palmowego czerwonego?
NA razie mam tam 3 kulki bukszpanowe, 2 daniki, 1 stożek z bukszpana, trzmieliny i świerka białego conica... Zastanawima sie jak to ułożyć aby ładnie grało....

Tu już poprawione "Zęby" i podwyższona boczna rabata z klonem:

Kulki i stożek zielone jak na zdjęciach wyżej Czerwony to krzew klonu palmowego czerwonego i hortensja Vanilka
gwiazdka duża to planowany na wiosnę ML a małe to seslerie, Żurawek nie nanosiłam...
Ogród pod lasem 12:16, 12 paź 2017

Do góry
Będzie pasowała. Przed chwilą pstryknęłam dla Gośki fotę z komórki, wrzucam. W tle są akurat Silvery, ale tonacja mniej więcej się zgadza.

Skarbonkowy ogródek 12:10, 12 paź 2017

Do góry
Dziewczynki, zastanawiam się dalej

Nie mogę się pozbyć myśli żeby ogniskowy placyk był bliżej magnolii. W zasadzie w tym miejscu co jest.

Asiu, w ostatniej propozycji trawnik nie. Mam dwóch chłopaków, i jak chciałam zmniejszyć powierzchnie trawnika , tak w tej wersji wydaje mi się trochę za mało.

Rabatki bylinowe to nie u mnie Raczej przewaga roślin krzewiasto-trawiasto- zimozielonych.

Tak sobie myślę ze cala ta propozycja trochę za ''kanciasta'' jak dla mnie jest. Zaczynam się skłaniać do bardziej łagodnych kształtów rabat.

Bardzo mi się podobała wersja frontu z projektu z falami. Tylko musiałabym trochę zmodyfikować żeby moc posadzić poprzeczna kurtynę żywopłotową.

Spróbuję sznurkiem wyznaczyć rabaty i obfotografować jak to w realu wygląda.

EDIT:

Asiu,już wiem dlaczego mi nie gra ten plan. Namalowałam prowizorycznie jak chodzimy po ogrodzie.

Teraz nie ma jeszcze podniesionego tarasu wiec jest możliwość przejścia od trampoliny w poprzek trawnika. Jak będzie zrobiony docelowy taras to to przejście zniknie. Tak samo z drugiej strony, od dużej kuli bukszpanowej.

Jak postawie placyk ogniskowy tak jak proponujesz to będę latać z taczka po zygzaku omijając wszystkie ''wystające '' rabaty.
Chciałabym zachować mniej więcej obecne szlaki komunikacyjne.

Wiesz co widzę myśląc o placyku przy magnolii? takie coś

Warzywnik przesłonięty czymś w ten deseń

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:07, 12 paź 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Miło mi, że Ci się u mnie podoba. Witam i zapraszam częściej.

Śliczne te motylki w trzmielinie donice świetnie się prezentują
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:05, 12 paź 2017

Do góry
Tu stoję jakieś 15-18 metrów od domu, placyk byłby mniej więcej tam gdzie przyczepka i w lewo.
Malin już nie ma, od początku świerków do końca posadzone cisy.

edit. słabo przyczepkę widać

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:01, 12 paź 2017

Do góry
Angel - takie układy byłyby mocna zmianą - zwłaszcza, ze mam tam już rabatę bukszpanowo- trawowo-kwietną i żywopłot całkowicie by to zasłonił. Mogłabym się pokusić o wąski ekran ale nie bardzo wiem co spełniłoby takie wymagania..... Ja bardziej myślałam o dodaniu niewysokiego żywopłotka tutaj:

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:34, 12 paź 2017

Do góry
Ciągle pada....mokre niebo się opuszcza coraz niżej....

pozostaje mi patrzeć przez okno i podśpiewywać...ha ha ale jest nadzieja ,od rana nie padai coś tam przegaduja w prognozach o slońcu

może rózyczki zdążą rozwinąć pąki?

Sezon 2017 u Hanusi 11:30, 12 paź 2017

Do góry
Izabelko, Basiu, słoneczko nieśmiało odparowuje chmury i coś niebieskiego juz prześwituje! Hurra!

Jest nadzieja!
Skarbonkowy ogródek 11:28, 12 paź 2017

Do góry
Asiu, kontynuujemy?

Przeniosłam ognisko bliżej warzywnika.

Trawnik wydaje się mały i trochę pociachany, ale jeśli byś dała dość niskie rabatki bylinowe, to mogłoby całkiem sympatycznie wyglądać.

Co sądzisz?
Pszczelarnia 11:24, 12 paź 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Zdjęcia sadu z automatu:

Ewo stanowczo z amało zdjeć pokazujesz z sadu...pieknie tam masz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies