Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

Magleska 12:41, 24 lis 2017

Nie potrafię pomagać w planowaniu ..... fajnie te kulki i stożki wyglądają ....a drzewo .......
Ambrowiec ,platan ,buk david Gold ,albo świdosliwa ,albo sama jeszcze nie wiem ..... zależy jakie Tobie się podoba i ile chcesz na nie wydać i jeszcze faktycznie fajnie by było połączyć to jakoś z prawą stroną ......
wiem ,ze nie pomagam ,ale kibicuję
DorKa 13:01, 24 lis 2017

Magleska napisał(a)
Nie potrafię pomagać w planowaniu ..... fajnie te kulki i stożki wyglądają ....a drzewo .......
Ambrowiec ,platan ,buk david Gold ,albo świdosliwa ,albo sama jeszcze nie wiem ..... zależy jakie Tobie się podoba i ile chcesz na nie wydać i jeszcze faktycznie fajnie by było połączyć to jakoś z prawą stroną ......
wiem ,ze nie pomagam ,ale kibicuję

dzięki bardzo Madziu, kibicowanie równie ważne jak pomoc w planowaniu

p.s ambrowce mi się podobają ale juz 3 z tyłu zaplanowane...
iwka 13:40, 24 lis 2017

znalazłam u Ani stożkowo kulkowy front

i tak sobie jeszcze myślę, że jak po prawo będą hortensje to może w tym kółku też dać, ale wtedy już bez bukszpanów, tylko to front to ładniej chyba będzie z zimozielonymi
DorKa 14:12, 24 lis 2017

iwka napisał(a)
znalazłam u Ani stożkowo kulkowy front

i tak sobie jeszcze myślę, że jak po prawo będą hortensje to może w tym kółku też dać, ale wtedy już bez bukszpanów, tylko to front to ładniej chyba będzie z zimozielonymi

Hortensje wszędzie bym wsadziła najchętniej Ale tak jak piszesz -zimozielone są tam konieczne. Tylko coś jeszcze mi brakuje oprócz kulek, stożków i trawek . Jakiegoś wypełniacza ...
anna_t 18:38, 24 lis 2017

cześć Dorka obejrzalam sobie trochę co tutaj wyprawiasz i fajnie że pojawiła się na forum osoba z takim zapałem
mi się podoba wersja Iwony, a prawa strona moze tak?

chodzi mi o takie coś https://pl.pinterest.com/pin/166422148710932873/ tylko drzewa bordowe (w klony raczej wejdź, nie śliwy) i za hortkami gracki bo w sumie tylko one są wstanie wystawać za krótko cięte wiosną hortki

trawki przed hortkami koniecznie takie same jak w kółku, będzie fajne nawiązanie
DorKa 20:42, 24 lis 2017

anna_t napisał(a)
cześć Dorka obejrzalam sobie trochę co tutaj wyprawiasz i fajnie że pojawiła się na forum osoba z takim zapałem
mi się podoba wersja Iwony, a prawa strona moze tak?

chodzi mi o takie coś https://pl.pinterest.com/pin/166422148710932873/ tylko drzewa bordowe (w klony raczej wejdź, nie śliwy) i za hortkami gracki bo w sumie tylko one są wstanie wystawać za krótko cięte wiosną hortki

trawki przed hortkami koniecznie takie same jak w kółku, będzie fajne nawiązanie

Cześć Aniu Bardzo się cieszę,że do mnie wpadłaś Dokładnie taki efekt chce uzyskać ( pzewaga bieli z różnymi odcieniami zieleni,fioletu i niebieskieo) gracki i limki, bo z tych co mam one najbielsze. Tylko zastanawiam się na ilością tych drzew..w rogu mam catalpę, ktorą lubię i chciałabym zostawić. W takikm razie musiałabym dać mniej tych drzew np 3. Czy w ogóle będą się gryzły z catalpą ?

anna_t 20:46, 24 lis 2017

moim zdaniem tak, to moze dokup tych katalp? albo ją dać w koło a tu kupić inne drzewa
DorKa 20:59, 24 lis 2017

anna_t napisał(a)
moim zdaniem tak, to moze dokup tych katalp? albo ją dać w koło a tu kupić inne drzewa
one ( te catalpy ) zwykłe nie szczepione więć za duże będą w takiej ilości. Ale może faktycznie 3 klony tylko dać i jeden w kółko dla nawiązania. Katalpa jest w samym rogu więc można jej troszkę inny klimat zrobić niż reszta. Np już bez hortek tylko same tawy i kulki .
Oglądałam właśnie różne klony, faktycznie jest w czym wybierać
DorKa 21:14, 24 lis 2017

a coś takiego?
eVka 21:59, 24 lis 2017

DorKa napisał(a)

Fakt, ciepłe powietrze może pomóc, spróbuję

Dzięki za pochwały Powiem Ci,że bardzo polubiłam te koła. Nadały charakter całości i czuję się z nimi świetnie Nie mogę się doczekać wiosny jak ruszę z kopyta i dopiero będzie widać efekt ...
Nienormalna jestem, nawet jak to piszę to cieszę się jak dziecko na mikołaja

Oj Dorka jak ja Cię rozumiem mnie też energia ogrodowa rozpiera, już bym wszystko na raz robiła. Też się cieszę jak dziecko na myśl o pracach wiosennych.