Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród z wilkiem zamkn. 19:19, 10 mar 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Qurczę Madziulka chciałabym mieć taką rabatę ..eksperymentalno-śmieciowa -normalnie marzenie miałabym gdzie posadzić to wszystko co kiedyś mi się podobało a teraz nie wiem co z tym zrobić

Asiu
powiem Ci ,że fajnie mieć taką rabatę ....
wszystko co przestało mi się podobać ,a jeszcze żal oddać -to ląduje na tamtej rabacie …

pewnie też nadejdzie taki dzień ,że i tam będę zmieniać
ale jak co ,to mam jeszcze miejsce na przedpłociu hihi

fajnie mieć większy areał ...ale doszło mi kupę roboty ….
jeszcze ta franca przez zimę dużo szkód narobiła -zagryzła 2 brzózki -bo były na jej ścieżce do biegania ….

całą tą rabatę pozmieniałam ,bo ….cisy były poprzewracane ,choiny też …

zostaną tu brzozy ,krzewy i jakieś drobiazgi co wytrzymają ….nie chce mi się z nią(psicą ) użerać

ten kąt jest jej -dziś wykopałam złamaną i zgryzioną brzózke-dobrze ,że to ta zwykła a nie dorenboska -bo bym się wściekła

przed dzisiejszą pracą

i po ….pustki -ale jak zrobię kanty i dosypię kory ,to powinno być lepiej

te patyki czerwone -to próba ukorzeniania derenia
buziaki

Ogród wśród pól i wiatrów 17:38, 08 mar 2020

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Jola, ale masz pięknie drzewa w sadzie poprowadzone! Szacun. U mnie również sprawdza się w tym roku zasada, że jak mam wolne, to pogoda beznadziejna. Liczę na niedzielę. W tamtym roku prace u mnie były bardziej posunięte.

Dzięki Aga Z weekendem nie było najgorzej. Wprawdzie chmurzyło się cały czas, ale wytrzymywało bez deszczu. Zdążyłam popryskać brzoskwinię i winogrona, obciąć anabell i seslerie, ciachnąć stare liście ciemiernikom, i podkrzesać nieco brzozy, by bardziej smukłe były na wiosnę Do cięcia mi zostały limki, róże i lawendy. Najbliższy tydzień zapowiada się ciepło, więc pewnie zrobię resztę.

Udanego tygodnia Ci życzę
Malutki pod lasem 20:22, 07 mar 2020

Do góry
Potyrałam dziś trochę
Niestety panowie za płotem też byli Poprzednia firma, która budowała nie pracowała w soboty, ci jak widać tak. Póki są nisko jest ok, bo mam tą siatkę na płocie, ale później będą mnie oglądać z rusztowań, no nic trzeba będzie przetrawić
Plus taki, że się dowiedziałam, że cała elewacja będzie jednolita, z takich cegiełko-kamieni, zrobiłam fotkę jak już pojechali Na takim tle moje serby, jarząby i zielone brzozy będą nawet ładnie wyglądać No i teraz ten dom wali po oczach białym, a tak wtopi się w zieleń lasu mam nadzieję

Wzięłąm się za seslerię i runiankę, jak to posadzone przeze mnie się przyjmie, to będzie mi brakowało jeszcze 7 sadzonek. Przy okazji znalazłam jeszcze dwie przerośnięte doniczki seslerii. Pociachałam nożem i posadziłam takie ledwo co wystające z ziemi Przy tarasie przycięłam ML i doszłam do wniosku, że dobrze by tam wyglądały ciemierniki
Poza tym obciachałam rozchodniki, przawie wszystkie ML, zostały jeszcze 3 i powyrywałam trochę chwastów Zawsze coś do przodu

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:20, 05 mar 2020

Do góry
Ja dziś już niestety w pracy, ale za to Mąż przejął pałeczkę. I korzystając z odpowiedniej temperatury spryskał graby i brzozy Promanalem, a trawiszcza Topsinem.
Pierwsza prewencja za nami.

Jutro niestety ma znowu padać, ale mam nadzieję, że 24h im wystarczy na

A przed deszczem Mąż planuje jeszcze nawieźć trawnik. Więc wiosna zawitała na całego
Ogród w remoncie 08:41, 05 mar 2020

Do góry
Mirka napisał(a)

Mnie też Dorenbosy by pasowały bo po przeciwnej stronie mam zwykle brzozy.

Myślę, że może to być fajny zestaw aczkolwiek brzozy mocno bym rozstrzeliła by w przyszłości nie zabierały wody hortkom.
W samym słońcu 07:53, 05 mar 2020

Do góry
a "K" ????

rabata kończy sie do brzozy ???
Nowocześnie z różAnką :D 21:53, 04 mar 2020

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasia właśnie Ty masz dużo drzew, od sąsiadów jakie?jakie blisko domu?
Asia myślę o grabach i klonach. Brzóz tak blisko domu się boję
Wiola oj dawno tam nie byłam, muszę odświeżyć sobie ten wątek. Dzięki!
Ewa dziękuję za Twoją opinię, mam dylemat. Muszę myśleć też o średnicy żeby na stare lata nie mieć kłopotu. Ciężki temat. Masz też drzewa tak blisko domu? 3m?

Przy domu mam iglaki, dalej rozne liściaste, jarząby, jablonka, nigra, klon
Brzozy strasznie śmiecą, przy domu bałabym się o rynny, liście tez
Pszczelarnia 19:58, 04 mar 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Wydaje mi się, że klony, lipy, brzozy.

Ewa masz dużo dorosłych drzew blisko domu, jakie najbliżej i jak blisko? Niszczą dom, fundamenty?
Z twojej listy biorę pod uwagę klony
Nowocześnie z różAnką :D 19:54, 04 mar 2020

Do góry
Ania Jarosty! No tak, zapomniałam o nich A brzozy mam od nich
Asia wielopniowa? ja posadzilam klona ginalla ale zanim to zacieni...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:52, 04 mar 2020

Do góry
Moi Drodzy,
Doradzcie, jakie drzewa posadzić w tej części ogrodu. Czy brzozy będą pasować? czy wiśnia Nigra (jest w innej części ogrodu)? Ta rabata jest od popołudnia w cieniu. Może do brzoz pasuje azalia?

Nowocześnie z różAnką :D 17:59, 04 mar 2020

Do góry
No ja to TYLKO graby polecam
Albo brzozy
Ogród w remoncie 17:58, 04 mar 2020

Do góry
Mirka napisał(a)

Moja doorenbos jeszcze mloda, choc wyglada ze w tym roku korona bedzie wieksza, skonczylam z przycinaniem, jest uformowana jak chcialam I w koncu pieniek zaczyna sie bielic
Ogród w remoncie 16:30, 04 mar 2020

Do góry
TAR napisał(a)

W moim zestawie jest brzoza doorenbos

Pszczelarnia 10:53, 04 mar 2020

Do góry
anna_t napisał(a)
Ewcia A z Twoich obserwacji które drzewo najszybciej rośnie?

Wydaje mi się, że klony, lipy, brzozy.

Ogród w remoncie 08:56, 03 mar 2020

Do góry
Myślę i myślę nad wyborem klona do tego kącika między brzozy a sosny. Miał być Princeton Gold ale nie mam przekonania czy zgra mi się kolorystycznie z resztą i najbardziej zależy mi na ładnym jesiennym zestawieniu kolorów i by ten klon był taki prawdziwie klonowy, z dużymi liśćmi. Nie wiem czy coś sprosta moim wymaganiom.

Z tyłu są derenie Sibrica, pod nim były by tawuły i w pobliżu te irgi pomarszczone. Derenie czerwone jesienią, tawuły żółtopomarańczowe i pomarańczowoczerwone korale irg

Może jakiś klon czerwony?
Z miłości do brzozy ... 21:54, 02 mar 2020

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Tak mam tam autumn spire, a w głównej osi mój taras - ich taras mam serby, coby cały rok była przesłona. Problemem jest miejsce, ja mam tam dom 4 metry od granicy, stąd te jarząby, bo sa kolumnowe, dalej lepiej trochę tam gdzie brzozy.

Aniu a te jarząbki to faktycznie takie wąziutkie rosną, piszą, że uzyskują ok 80 cm szerokości?
Z miłości do brzozy ... 21:51, 02 mar 2020

Do góry
Tak mam tam autumn spire, a w głównej osi mój taras - ich taras mam serby, coby cały rok była przesłona. Problemem jest miejsce, ja mam tam dom 4 metry od granicy, stąd te jarząby, bo sa kolumnowe, dalej lepiej trochę tam gdzie brzozy.
Z miłości do brzozy ... 21:45, 02 mar 2020

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Temat sąsiadów jakoś powoli, nawet bardzo powoli przetrawiłam... Miałam nawet myśli, żeby się wyprowadzić, ale już mi przeszło, nasadzę im drzew, aż im bokiem wyjdzie

to dobrze, że przetrawiłaś, na pewne sprawy nie mamy wpływu. Brzozy naprawdę szybko rosną, Przecież oni też nie będą stać w oknacha na piętrze by was podglądać
Chcesz tam jeszcze dosadzać jakieś drzewa oprócz brzózek i jarząbkó? Czy dobrze pamiętam, że masz tam jarząbki autumn spire?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies