Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kubusiowo zaprasza - sierpień 2013 15:33, 25 sie 2013

Do góry
Dziekuję, że tak pięknie oddaliście urodę tego miejsca i jego atmosferę.Gosia naprawdę, tak pozytywnie zazdraszczam Kubusiowa, miejsca, ludzi Buziam i mam nadzieję, że kiedyś do Ciebie dotrę ... Z bukszpanami
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:31, 25 sie 2013

Do góry
Oj należą... Ja kcem Tequilę wpatrzoną w Adamo
Metamorfozy ogrodowe 15:08, 25 sie 2013

Do góry
Iza znakomite zmiany!!! Podziwiam z zapartym tchem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:33, 25 sie 2013

Do góry
Idę sprawdzić czy mnie nie ma w ogrodzie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:32, 25 sie 2013

Do góry
dorciabe napisał(a)
Marzenko dzięki za fotki. Podobają mi się te najmniejsze laurowiśnie, ale Ty masz większe przed hortensjami. Czy te małe podołają i zasłonią dolne suche badylki hortensji?

Posadż zwykłe otto luyken - są niskie do ok 0,5 m i mają piekne blyszczace liście. Odmina gajo ma wąskie drobne i mniej błyszczące liście. Otto luyken rośnie we Wrocławiu na placu przed dużym supermarketem, na wygwizdowie, nieokrywana i ma się świetnie, nie wymarza. Więc tę odmianę po prostu polecam.
Jakie zwierzę niszczy mój trawnik? 10:08, 25 sie 2013

Do góry
Zwierzątko na pewno będzie pożyteczne do walki z pędrakami... Najlepszym sposobem byłoby przekopać trawnik i zostawić pędraki an wierzchu aby ptaki i inne zwięrzęta je zjadły. Przeczytaj watek Bogusia - zaraz poszukam linka - jak się pozbył plagi milionów robactwa... Póki gleba ma 15 stopni możesz jeszcze je zlać Durbanem nawet w stęzeniu 30 ml na 1 l wody, ale to cięzka chemia i pamiętaj, że jest to preparat gazujący, który śmierdzi i jest szkodliwy równieź dla ciebie....

kasia z Bawarii stosowała Calypso firmy Bayer
Walka Bogusia z robactwem...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/167-ogrod-boguslawa?page=67
https://www.ogrodowisko.pl/watek/167-ogrod-boguslawa?page=72
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:59, 25 sie 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
i zapomniałam ... w małpach the fairy co zamarły w łanie lawendy znalazłam jaja opuchlaków ... czyli przytargałam je z nimi ... pojedyncze ... zatem będziem lać ...

i jeszcze muszę to wyznać ... pół dnia latałam jak kot z przysłowiowym pęcherzem i kombinowałam 1/3 rabaty ... rzecz działa się pomiędzy hostami ... red baronem ... żurawką i już tam miłościwie panującą lawandą ... i zmierzch mnie zastał ale doniczki ustawione ... w zamyśle jeszcze kostrzewa do przesadzenia i bardzom z siebie dumna była ... do 23 ... bo o 23 zobaczyłam rabatę z Twoją lawendą i zurawkami pod ... i duma siem ulotniła ... taką mam sklerozę, że już nawet zgapianie muszem sobie pół dnia modzić ... jest źle ... ... ze mną ... )))))))))))

Iza przecież ja też zgapiam, więc my jak najlepsi kopiści malarscy mistrzów
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:58, 25 sie 2013

Do góry
Pawlus napisał(a)
Czekam zatem na trawkowe rewolucje Na pewno się czymś zainspiruję. Jeszcze mam malutką prośbę-mogłabyś zrobić fotkę macro miskanta Morning Light? Chcę porównać listki z moimi.

Wyjaśnienie słowne nie wystraczyło? Będzie zatem pismo obrazkowe
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:57, 25 sie 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
kostrzewy tworzą świetną siną poduchę ... co do lawendy to ... u mnie jedna ta co po zimie była cudna też nie kwitnie i ... chyba nie zakwitnie bo jak kojarzę to drugiego tłoczenia ona nie ma ... jedno ... szalone i bujne ... oddam neurona abym nie miała racji ...

za to ta co po zimie straszy badylami kwitnie non stop ... łan tworzy aktualnie ukwiecony a nowe do startu gotowe ... tą muszę rozmnożyć ...

okrywowe u mnie listki wypuszczają ... jak po chcemi som ... wiosną zamawiam w rosarium bonicę ... paniom The fairy mówię "przed płot " ... i to na lewo od bramy a to gorsza lokalizacja )))) ...

Madżen buziak ... padam na twarz ... oczywiście taras ... nas wyeksploatował

Nie wymieniaj na bonice.... Kwitnie zdecydowanie krócej i tylko 2x w sezonie... Potem musisz wszystkie kwiaty wycinać..... Co jest mocno uciązliwe, bo jeden kwat już przekiwta i jest brzydki a trzy obok jeszcze nie... Co ja się nożyczkami namacham... Jest fajana jeśli rośnie w połączeniu z innymi..... Mi się udało przez przypadek połączyć ją z inną okrywową, ktora zakwita gdy przekwitnie bonica....a fairy kwitnie caaaaaaały czas....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:54, 25 sie 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)

Leze kolami do gory,rozwalilas mnie.Przejade kopara po moich wlosciach i zaprosze Cie do siebie,kcesz

Cóż za radykalizm w poczynaniach
Blaski i cienie nowego życia 09:53, 25 sie 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

Nie przy ławeczce tylko przy ścieżce do domu
Temat różany zostawiam na przyszły rok

Oceniłam organoleptycznie Magical moonlight delikatnie pachnie, ale trzeba nos w kwiaty wsadzić aby poczuć. Jednakowoż pachnie ciut mocniej niż limelight zapomniałam powąchać incrediball (anabell) dzisiaj to uczynię
Ania i róże i cała reszta :) 09:49, 25 sie 2013

Do góry
Aniu czy mogłabyś polecić mi wysoką różę o kolorze biskupim lub ostry pink, kwitnącą przez cały sezon lub min 2 x na rabatę? Czy kojarzysz jakąś austinkę lub inną różę?

Chciałabym aby róża królowała nad okrywowymi dlatego chciałabym aby miala ok 1,5 m Marzy mi się Leonardo da Vinci ale troszkę za jasny.... Chciałabym kolor purpurowy
Co z tym ogródeczkiem począć 09:37, 25 sie 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Dziewczynki koffane rabatka robi się robi ,tylko trzeba zrezygnować z projekciku bo to się zwyczajnie tam nie zmieści

Na pewno nie wejdą Rh po prawej stronie na całej długości rabaty ,ewentualnie w rogu ,albo zmienić ustawienie ławki
Skończę sadzić żurawki ,to zrobię zdjęcie
Pozdrawiam serdecznie

Czekamy
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 09:36, 25 sie 2013

Do góry
Pięknie ogród u schyłku lata wygląda.
Ps. Moja lawenda też marana w tym roku, u mnie z powodu nadmiaru wody...
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:31, 25 sie 2013

Do góry
Mam nadzieję, że mięśnie i szkielet ciut odpoczęly w nocy aby teraz ze zdwojoną siłą przystąpic do dalszych prac?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:27, 25 sie 2013

Do góry
Iza ja nad jedną rabatą myślałam dwa tygodnie... Po przesadzeniu po 10 min chciałam wykopywać..... Zostawię sobie na wiosnę .... Już pisalam u Bawarki, że moje 70m2 w poprzednim ogródku przez 7 lat zmienialam aż uznałam, że jako tako mi się podoba i kupiłam działkę aby mieć nowy ogród.... A teraz przecież poprawiam architekta krajobrazu...

Rób tak jak Ci się podoba dzisiaj ... I tak będziesz zmieniać.... Z flanki na flankę to standard ogrodniczy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:21, 25 sie 2013

Do góry
Sebek jest mega mądry chłopak i go gadanie bab nie męczy
Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:20, 25 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Boszzzz, a jak w pracy jest i znowu przyrost naturalny na Ogrodowisku wzrośnie????

Przypominam - do mnie wpadaj tylko i wyłącznie na kawę Z ciastkiem

Do mnie też tylko na kawę!! Ale musisz poczekać aż naprawię ekspres....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:27, 25 sie 2013

Do góry
Lukasz kłosowka jest przez chwilę tylko piękna a potem wygląda masakrycznie... Wywaliłam na kompost...
Przyjazny ogród 00:25, 25 sie 2013

Do góry
Mariuszu przybieglam poinformować , źe dzieki grzybieniom i niższej temperaturze moje oczko wodne jest przejrzyste. Nawet jedna lilia ma pączki i może zdązy zakwitnąć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies