Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

victoriagos 21:49, 24 sie 2013

z wątku o rozach anglieskich - trafiłam do Ciebie
siedzę i podziwiam, i coraz większego smaka mam na nstepne karzaki
a dopiero co zakupiłam 2 doniczki Graham Thomas oraz Golden Celebration
Madzenka 09:49, 25 sie 2013

Aniu czy mogłabyś polecić mi wysoką różę o kolorze biskupim lub ostry pink, kwitnącą przez cały sezon lub min 2 x na rabatę? Czy kojarzysz jakąś austinkę lub inną różę?

Chciałabym aby róża królowała nad okrywowymi dlatego chciałabym aby miala ok 1,5 m Marzy mi się Leonardo da Vinci ale troszkę za jasny.... Chciałabym kolor purpurowy
Joaska 09:55, 26 sie 2013

Aniu witam się po wakacyjnych przerwach.... nie nadrabiam bo nie ma szans... zostawiam buziole
Kindzia 08:17, 27 sie 2013

Ale długie wagary!!!!
Kupiłam sobie Caramellę
gusiarz 09:03, 08 wrz 2013

Aniu - wpadam do Ciebie, a tu cisza??? Niemożliwościowe
Chciałam Ci podpowiedzieć sposób na udany siew szałwii - tych ode mnie. Jeśli chcesz ją rozmnożyć z nasionek do doniczki nasyp ziemi na to warstwę żwiru i dopiero na to posyp ziarenka szałwii.Nasiona powpadają w szczelinki. Oczywiście podlej to wszystko i wystaw na słońce - u mnie było na tarasie od południowej strony. Żwir utrzyma ciepło i roślinki błyskawicznie wykiełkują. Mnie tylko w ten sposób udało się je rozmnożyć i teraz poszły w świat do innych. Buziaki Aniu
Mila 20:33, 15 wrz 2013

Aniu wpadam z podziękowaniami. Posadziłam róże wg twoich wskazówek. Blog był pod ręką cały czas.
Dzięki i pozdrawiam.
gusiarz 21:23, 26 wrz 2013

Anulka...gdzie Ty??? Gdzie??
Chociaż buziaki Ci zostawię....
Nutelka 12:32, 28 wrz 2013

Witam wszystkich najserdeczniej! Gospodynię tego wątku i wszystkich pozostałych przemiłych Forumowiczów!
Chciałoby się napisać "kochanych", bo po roku czytania forum wydaje mi się, że wszystkich znam i lubię w dodatku
Oglądam tu takie ogrody, że kapcie spadają, dech zapiera, a ciśnienie podnosi mi się do niebezpiecznych poziomów! Ach ta zazdrość
Ale przyszłam tu z konkretną prośbą. Urządzam ogród i mam problem z zagospodarowaniem fragmentu przed domem, od południa. Jest tam wysoki taras z szerokimi schodami do ogrodu pośrodku. Po obu stronach schodów jest po 2,5 m miejsca, chciałabym tam założyć wosną rabaty, które za plecami będą miały mur tarasu (ok.1,2 w górę, jeszcze wyżej jest drewniana, gęsta balustrada) Marzą mi się róże - krzaczaste, pnące, parkowe - po prostu duże (i pachnące Planuję je połączyć z bylinami. Wiem już jak im przygotować ziemię, ale baaardzo Was proszę o podpowiedzi, które róże dobrze zniosą takie gorące, słoneczne i słabo przewietrzane miejsce. Po lekturze forum przychodzą mi do głowy np.:John Laing, Madame Pierre Oger, Comte de Chambord. Czy słusznie? Co jeszcze? Podpowiedzcie mi proszę Doświadczeni Ogrodnicy!
Do wiosny jeszcze daleko, ale teraz taki wybór...
Mala_Mi 12:07, 16 paź 2013

zaglądam i pamiętam... tylko dlaczego taka cisza??
gusiarz 17:04, 31 paź 2013

Aniu - chlipię za Tobą - daj znać, coooo...