Ja mieszkam na piaskach, każdy dołek muszę przygotować solidnie inaczej słabo rosną roślinki, a nawet wcale. Można podlewać a i tak sucho, wszystko przelatuje jak przez sito.
U mnie deszcze w tym roku podpędziły wszystko.
Właśnie narzekają na brak deszczu Twoje okolice i Śląsk w tym roku bardzo suchy.
A co to za hortki , limki?
Duże, ładne krzaczyska juz masz ile lat mają?
Trawka to pewnie ML.
W kwestii dzielenia się pięknymi doświadczeniami, kilka fotek z naszego cudownego toruńskiego Bella Skyway Festival. Jesteśmy bardzo dumni z tego miasta!
Zachęcam do przyjazdu co roku w sierpniu.
Witam od jakiegoś czasu borykam się z rabatą i placykiem żwirowym.Na rabacie są róże i lawenda niestety róże chorują a lawenda jak przekwitnie brzydko wygląda.Przez cały dzień świeci tam słońce lubię tam się wygrzewać i przesiadywać.Czy mogę liczyć na wskazówki co posadzić zamiast róż i lawendy?
Myślę że żwir wymienię na taras z desek i usunę winorośl która tam rośnie.
Witam imienniczkę Iwonko masz piękne hortensje! Ja też bardzo je lubię. Czy jest jakaś odmiana, która nie przebarwia się na różowo? Myślałam, że to Limelight, ale piszesz że i ona pod koniec robi się różowa. Napisz jeszcze jaka to odmiana trawki przed obwódką bukszpanową? Ma bardzo ładny jasny kolor, nie za żółty. To chyba carex ale jaki?
Czas na ostatnie miejsce z planu działań na ten rok - koło pod palenisko lub leżanki w zależności od potrzeb.
Wytyczania czas zacząć -wąż ogrodowy przydatny bardzo.
Na szybko z komórki rabata do stworzeni od zera
Tu będzie chyba Artemis i potem wypełnimy resztę "czymś". Do odstrzalu stipa capillata, irysy i do przesadzenia w sumie wszystko. Niskie przetaczniki out (są wręcz plozące), Ice dance do podzialu i gdzies na pewno posadzę, bo je lubię. Rabata po poszerzaniu, więc pusta i nie robiona w sumie. Kiedyś przypadkowo posadzilam kilka roślin.