Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:44, 11 lis 2017

przed

i po (wstążki brakło)

wstyd to mówić , ale mam chyba najbardziej zarośnięte trawą trawy na O
Nie było czasu w tym sezonie, żeby się tu o glebę rzucić i powyrywać
Urszulla 23:10, 11 lis 2017

Nawet dużo masz traw zawiązane rzucają się w oczy, ładny porządek na zimę. Z tą gunerą dużo pracy ale macie już doświadczenie więc pewnie idzie szybciej.
Gardener27 23:21, 11 lis 2017

Guncia bez liści wygląda iście kosmicznie. Sylwia gdyby nie Ty i zamiłowanie do tej rośliny nawet bym na nią nie zwrócił uwagi przeglądając zdjęcia ogrodów klasyfikując ewentualnie ją do egzotycznych roślin które w naszym klimacie nie dadzą sobie rady.

Znając życie koniec sezonu ogrodowego Was nie obowiązuje, będziecie działać całą zimę a my nacieszymy efektami oczy.

Trawy masz już powiązane a ja zwlekam z tym do samej zimy ale trzeba to zrobić by oszczędzić sobie pracy na wiosnę przy sprzątaniu no i oczywiście dodatkowa ochrona w postaci chochoła dla rośliny.

Gdy miałem młody sad który nie był ogrodzony był problem z zającami, potrafiły obgryźć młodą korę do samego czubka. Różne specyfiki stosowałem ale ktoś mi polecił by nasmarować drzewka smalcem zwierzęcym i powiem Ci że pomogło. Spróbuj, nic nie tracisz.

Pozdrawiam pracusia z drugiej strony Krakowa
MirellaB 07:42, 12 lis 2017

To już czas na wiązanie traw? Cebulowych nie posadziłam,a tu kolejna robota do zrobienia
Monia81 08:45, 12 lis 2017

Gunnerka fajną wizytę u fryzjera miała, piękna roślina trawiszcza powiązane, a jesień jeszcze piękna fajnie Tobie i Kasi ten powojnik jeszcze kwitnie, nie do zdarcia pozdrawiam
sylwia_slomc... 09:51, 12 lis 2017

Urszulla napisał(a)
Nawet dużo masz traw zawiązane rzucają się w oczy, ładny porządek na zimę. Z tą gunerą dużo pracy ale macie już doświadczenie więc pewnie idzie szybciej.
Sama nie podejrzewałam , ze tyle tego wiązania będzie , no i wstążek brakło
Ten sezon jeszcze może pod tą okrywą da rade , ale na przyszły trzeba opracować nowy plan
sylwia_slomc... 09:56, 12 lis 2017

Gardener27 napisał(a)
Guncia bez liści wygląda iście kosmicznie. Sylwia gdyby nie Ty i zamiłowanie do tej rośliny nawet bym na nią nie zwrócił uwagi przeglądając zdjęcia ogrodów klasyfikując ewentualnie ją do egzotycznych roślin które w naszym klimacie nie dadzą sobie rady.

Znając życie koniec sezonu ogrodowego Was nie obowiązuje, będziecie działać całą zimę a my nacieszymy efektami oczy.

Trawy masz już powiązane a ja zwlekam z tym do samej zimy ale trzeba to zrobić by oszczędzić sobie pracy na wiosnę przy sprzątaniu no i oczywiście dodatkowa ochrona w postaci chochoła dla rośliny.

Gdy miałem młody sad który nie był ogrodzony był problem z zającami, potrafiły obgryźć młodą korę do samego czubka. Różne specyfiki stosowałem ale ktoś mi polecił by nasmarować drzewka smalcem zwierzęcym i powiem Ci że pomogło. Spróbuj, nic nie tracisz.

Pozdrawiam pracusia z drugiej strony Krakowa

EM mówi, że wszystko zależy od tego jaka będzie zima, ale zdradzę Ci po cichu, że ja już plan mam
Nie znałam tej metody ze smalcem, a może być taki ze sklepu?
Guncia to nasza perełka ogrodowa
sylwia_slomc... 09:57, 12 lis 2017

MirellaB napisał(a)
To już czas na wiązanie traw? Cebulowych nie posadziłam,a tu kolejna robota do zrobienia

Mirellko mnie się też wydawało za wcześnie , ale skoro dziewczyny trawiaste już swoje trawki powiązały to przestałam się namyślać i jaPo co potem marznąć w śniegu
sylwia_slomc... 09:59, 12 lis 2017

Monia81 napisał(a)
Gunnerka fajną wizytę u fryzjera miała, piękna roślina trawiszcza powiązane, a jesień jeszcze piękna fajnie Tobie i Kasi ten powojnik jeszcze kwitnie, nie do zdarcia pozdrawiam

Świetny jest ten clematis, mam nadzieję w przyszłym sezonie oplecie całą pergolę
danuta_szwajcer 10:11, 12 lis 2017

Piękne powiązane trawy, stoją na bacznośc Pozdrawiam