Dwa ogrody
22:36, 29 lis 2017
Agnieszko, właśnie zaczynam nie ogarniać. W sobotę planuję okopczykować niektóre róże i zacznę wreszcie porządki świąteczne. Sukulenty lubię za rzadkie podlewanie, wybaczają zapominalstwo
W ub. roku na targach wybrałam kilka, miały wolno przyrastać, np. takie, wybacz jakość zdjęcia, cyknęłam przed chwilą
Gabrysiu, jakie rozmiary miał Twój starzec kuleczkowy? Nie mogę się dochować dużego, bo ciągle ktoś go skubie
mam jeszcze jeden egzemplarz w pracy i jest to samo
Z domowych lubię/mam sansewierie cylindryczne, ale anginka jest moją faworytką.
Haniu, tak sądziłam, że cisa lepiej przyciąć zaraz po przesadzeniu. Co prawda był cięty, ale teraz chciałabym mu nadać jakiś sensowny kształt. Ma dobrze ponad dwa metry, poprzednim razem eM ze znajomym dobrze się nagimnastykowali, by wykopać go z dużą bryłą, przewieźć na przyczepce i posadzić. Wolałabym co prawda przesadzić go w sierpniu/wrześniu tak jak poprzednio, ale zobaczymy.
Ilości doniczek nie zwiększam już od jakiegoś czasu
poniedziałkowa róża
Gabrysiu, jakie rozmiary miał Twój starzec kuleczkowy? Nie mogę się dochować dużego, bo ciągle ktoś go skubie
Haniu, tak sądziłam, że cisa lepiej przyciąć zaraz po przesadzeniu. Co prawda był cięty, ale teraz chciałabym mu nadać jakiś sensowny kształt. Ma dobrze ponad dwa metry, poprzednim razem eM ze znajomym dobrze się nagimnastykowali, by wykopać go z dużą bryłą, przewieźć na przyczepce i posadzić. Wolałabym co prawda przesadzić go w sierpniu/wrześniu tak jak poprzednio, ale zobaczymy.
Ilości doniczek nie zwiększam już od jakiegoś czasu
poniedziałkowa róża