Ja ponownie sie zapytam o co chodzi z tym trawnikiem trawa zasiana 16lipca a na połowie trawnika urosla z 3-4cm nie mam pojęcia co się dzieje caly czas stoji w miejscu
Danusiu okazja okazją na pewno się znajdzie Oczywiście zapraszamy Was do Szmaragdowej na ranczo już wczoraj zaprosiłam , ale chyba nie słyszałas bo gadaliśmy jak najęci
U nas najpiękniej początkiem czerwca jak kwitną naparstnice, ale termin zawsze można dowolnie ustalić
Ten sezon był kiepski dla nas czasowo- remontowo , a dla roślin pogodowo. Taki trudny rok poprostu.
Moze uda mi się przed Waszą wizytą przerobić w podwórku ten przybytek co mi sen z powiek spędza....inspiracja jest domek na narzędzia z Twojego artykułu Już nie będzie szpecił na środku podwórka - będzie jego dekoracją i zaskoczeniem co jest w środku
A wczoraj naprawdę było rewelacyjnie
Ostatnia nawałnica (z 11 sierpnia) przywiała z okolicznych drzew i lasów tysiące liści, gałązek i gałązeczek. Kilka godzin skrzętnie sprzątałam ten bałagan. Ulewne deszcze położyły 'Misia Polarnego' na trawniku. Z wielkim trudem podnosi się do góry.
Wrzosy odbiły po zimie, chociaż wyglądały, że padły. Ale nie są już takie przysadziste, niektóre wybujały na końcach. Trzeba będzie powoli je wymieniać. Ale póki kwitną, to są.
Wróciłam z córą ze spaceru, wstąpiłyśmy tez do B. (mam z 500m od domu )
upolowałam 4 kartony zestawów czosnkowo- tulipanowych (główkowate i tak miałam kupować więc z głowy)