Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 18:43, 22 paź 2017

i kwiatek kobei, który jest już wspomnieniem
ryska 18:50, 22 paź 2017

Ale mam raj dla oczu Najpierw u Gosi a teraz u Ciebie.
Takie kolorowe ogrody jesienią mnie zachwycają.
sylwia_slomc... 19:51, 22 paź 2017

Katkak napisał(a)
Tyyyyyyle jeszcze szpinaku mam. Niezwykle plenna roślina. Już mamy całkiem spory zapas w zamrażarce, a on ciągle rośnie jak głupi. Więc dziś była sałatka ze szpinaku. Wcinamy zielone jak króliki

poziomki też jeszcze są. Trochę zjadamy my, a niestety trochę też ślimaki . W tym roku w ogóle nie sypałam granulek i dziwię się, że hosty nie były złe.

Uważaj na szpinak...nie w nadmiarze bo ma bardzo dużo żelaza i łatwo o zbyt gęstą krew, jest świetny przy anemii
sylwia_slomc... 19:57, 22 paź 2017

Maleństwo wiedziało gdzie się zaplatać, bo gdzie by jej było lepiej jak w BajceKosmosy mówiłam potrafią strzelić w kosmos
różyczka ślicznota
Na ten rdest się piszę bo nie mam
A sosnę zostaw bo z każdym rokiem będzie lepiej, przecież Zbysio mówił , że to długa droga do ideału
Anusia 21:59, 22 paź 2017

Kasia daj sosence jeszcze szansę. Mimo wszystko lepiej wygląda, potrzebuje więcej czasu najwidoczniej.
Bogdzia 22:26, 22 paź 2017

Katkak napisał(a)

Nie Bozenko, nie powiekszalam oczka. Ten powojnik mnie zachwyca. Staram się robić im fajne foty . Szkoda, ze tych szczyglow nie udało mi się sfotografowac.

Powojnik rzeczywiscie piękny a o szczygły sie nie martw tylko obserwuj często kosmosy , na pewno szczygły do nich przylecą.
Monia81 10:33, 23 paź 2017

Kasiu piękne jesienne focie sosence też bym dała jeszcze szansę, bo widać że te szczoteczki z roku na rok ma jednak ładniejsze
Mam pytanko o ten bez koralowy Sutherland Gold, jak ci się on sprawuje, choróbska go omijają?, bo powiem ci bardzo przypadł mi do gustu i na wiosnę bym chciała go kupić i posadzić przy perukowcu a drugie pytanko o tego gigantusa, bardzo się rozłazi, czy tak jak pozostałe miskanty buziol
brosia 10:58, 23 paź 2017

Niestety, mit o żelazie w szpinaku już obalono, podobno naukowcy postawili przecinek nie tam, gdzie trzeba Ma 3 miligramy w 100 g a nie jak sądzono 30 miligramów. Ale ma za to inne zalety, jest przede wszystkim niskokaloryczny

pozdrawiam

sylwia_slomczewska napisał(a)

Uważaj na szpinak...nie w nadmiarze bo ma bardzo dużo żelaza i łatwo o zbyt gęstą krew, jest świetny przy anemii
sylwia_slomc... 11:09, 23 paź 2017

brosia napisał(a)
Niestety, mit o żelazie w szpinaku już obalono, podobno naukowcy postawili przecinek nie tam, gdzie trzeba Ma 3 miligramy w 100 g a nie jak sądzono 30 miligramów. Ale ma za to inne zalety, jest przede wszystkim niskokaloryczny

pozdrawiam

Nie oparłam się na badaniach naukowców tylko na doświadczeniach własnych i wynikach morfologii
Do tego ma bardzo dużo szczawianów wiec i o kamice nerkowa nie trudno. Wszystko jest zdrowe jak jemy z umiarem. W nadmiarze najzdrowsze nie służy. Potas przedawkowałam jedząc jednego pomidora codziennie przez dłuższy czas
malgorzata_s... 13:29, 23 paź 2017

Kasiula super wyglądają domki,jak u mnie