Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

eVka 09:35, 22 paź 2017

Johanka77 napisał(a)
Madzia, przed tymi limkami to ewidentnie rozplenice japońskie Hammeln się proszą. One spokojnie wypełnią tę przestrzeń, a o tej porze roku zrobią całą robotę. Limki będą dla nich świetnym tłem

No i jeśli lubisz wersję klasyczną, to kilka rozchodników pomiędzy.

Piórkówki hameln i rozchodniki to duet idealny. Wczoraj sadziłam u siebie i wygląda to super.
sylwia_slomc... 10:14, 22 paź 2017

A dla mnie nie do końca bo one najpiękniejsze jesienią , ale wiosną to tylko rozchodniki coś pokazują
Magleska 19:34, 22 paź 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Madziu napisalam na priv

Przeczytałam ,odpisałam
Odnośnie róży .....Ta to lavender flover circus

Resztę szukam
Magleska 19:37, 22 paź 2017

Kindzia napisał(a)
Ja Ci też obiecuję busz za 3 lata Wtedy znowu robota od nowa...ja teraz znowu byliny dzieliłam, dobrze, że mam komu dać, szkoda mi tak na kompost...

Pewnie też będę oddawać przez ten czas okaże się ,które roślinki mnie polubiły i które ładnie rosną albo mi się coś pozmienia
Magleska 20:16, 22 paź 2017

Johanka77 napisał(a)
Madzia, przed tymi limkami to ewidentnie rozplenice japońskie Hammeln się proszą. One spokojnie wypełnią tę przestrzeń, a o tej porze roku zrobią całą robotę. Limki będą dla nich świetnym tłem

No i jeśli lubisz wersję klasyczną, to kilka rozchodników pomiędzy.

Ale się napisałam i mi wcięło ......
Wiec w skrócie .....mam zamówione tanie cisy ze szkółki ( sprzątanie magazynu )
Wiec muszę tam w tej rabacie zrobic im miejsce.... rozpierduche zaczęłam choć nie planowałam

Taki jest początkowy plan
Od siatki jako tło
1. Cisy ................ czy np 10 szt cisy ,5 choiny kanadyjskie i znowu 10 cisy , 5 choiny ??
Rabata ma 16 metrów długości ,szerokość ok 2,80 ,.....mogę poszerzyć jak trzeba

Tu powoli widać zmiany
2. Brzozy dorenbos co 2,5 metra
3. I tu nie wiem
Limki na przemian z ML przez całość ,czy np. 5limek z ML ?...później cześć wrzosowa trawiasta i znowu 5 limek ....i znowu wrzosowa

4. Nie wiem ( są tam jeżówki przy limkach i Ice Dance ) ....... kulki ,trawy ,szwarc ,mydło i powidło

Pomożesz pomysleć .....może jeszcze któraś z dziewczyn mi pomoże ogarnąć ten haos

Z serbowej jestem zadowolona ,z umbrowej tez ..... a tu jest za dużo
Magleska 20:19, 22 paź 2017

effka napisał(a)

Piórkówki hameln i rozchodniki to duet idealny. Wczoraj sadziłam u siebie i wygląda to super.

Wiem ,ze fajny.... ale popatrz na fotki co wyżej wstawiałam ,bo głupieje przy tej rabacie ...... przez te 16 metrów Limki ,hameln i rozchodniki ?
Może Ty masz pomysł plisss
Magleska 20:29, 22 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
A dla mnie nie do końca bo one najpiękniejsze jesienią , ale wiosną to tylko rozchodniki coś pokazują

Sylwus , a jak Ty byś widziała tą rabatę ..... tam powyżej fotki jej i opis jak to troszkę widzę
A tu jeszcze Inny widok

Zaczęłam prostowanie skalniaka i tam wyładowała katalpa .... i inne drzewka z prawej ....

A tu za ogniskiem ,a przed skalniakiem zrobię placyk na stół i ławki ( przeniosę te z przodu domu )

MirellaB 20:35, 22 paź 2017

Zaglądam, ale czasu mi brakuje na wgłębienie się w zmiany, plany.
Chyba już kiedyś pisałam, że ja wolę miejsce odpoczynku tj.stół, krzesła bliżej domu. Nie lubię daleko chodzić z przysmakami
Magleska 20:45, 22 paź 2017

Tu jeszcze raz cała ta rabata ( brzozowa od dziś

I jeszcze raz pomocy
Od płotu
1. Cisy ......lub cisy i choiny ??
2. Brzozy
3 Limki z ML przez całość ,czy cześć Limki ..... cześć wrzosy z trawami ,znowu Limki ,znowu wrzOsy ??
4 .?????
Pomysły i głosy miłe widziane
eVka 20:47, 22 paź 2017

Magleska napisał(a)

Ale się napisałam i mi wcięło ......
Wiec w skrócie .....mam zamówione tanie cisy ze szkółki ( sprzątanie magazynu )
Wiec muszę tam w tej rabacie zrobic im miejsce.... rozpierduche zaczęłam choć nie planowałam

Taki jest początkowy plan
Od siatki jako tło
1. Cisy ................ czy np 10 szt cisy ,5 choiny kanadyjskie i znowu 10 cisy , 5 choiny ??
Rabata ma 16 metrów długości ,szerokość ok 2,80 ,.....mogę poszerzyć jak trzeba

Tu powoli widać zmiany
2. Brzozy dorenbos co 2,5 metra
3. I tu nie wiem
Limki na przemian z ML przez całość ,czy np. 5limek z ML ?...później cześć wrzosowa trawiasta i znowu 5 limek ....i znowu wrzosowa

4. Nie wiem ( są tam jeżówki przy limkach i Ice Dance ) ....... kulki ,trawy ,szwarc ,mydło i powidło

Pomożesz pomysleć .....może jeszcze któraś z dziewczyn mi pomoże ogarnąć ten haos

Z serbowej jestem zadowolona ,z umbrowej tez ..... a tu jest za dużo

Muszę sie chwilę zastanowic, jutro podczas dnia coś pokombinuję