Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:24, 20 sty 2024

Do góry
Joann napisał(a)
Ja też szukam białych dalii do siebie, bo te moje niestety nie przetrwały. Już nie mogę doczekać się prac w ogrodzie! Daliami i superpetuniami mam zamiar wypełnić luki na rabatach. I jeszcze podzielę biala gaure.

Asiu kilka odmian chwali farma PodGroblą. Z tego, co widzę, to są dostępne w różnych miejscach

Za drzwiami do ogrodu... 09:50, 20 sty 2024

Do góry

Bardzo klimatycznie taki uśpiny, tajemniczy ogród
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:00, 20 sty 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Albo zaznacza się Kordino tekst, pod którym chcesz ukryć linka i klikasz ikonkę

Wtedy wklei się ten kod, o którym pisze Darecka

Ooo dobrze wiedzieć znowu się czegoś nauczyłam dzięki Wam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:56, 20 sty 2024

Do góry
Albo zaznacza się Kordino tekst, pod którym chcesz ukryć linka i klikasz ikonkę

Wtedy wklei się ten kod, o którym pisze Darecka
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 07:12, 20 sty 2024

Do góry
Aniu, Bożenko- dałyście świetne polecajki, też sobie pobuszuję dzisiaj po nich

Kordina napisał(a)
Jak już podałyście link do sklepiku (nie wiem jak się zaznacza np "tu") to ja podam mój ulubiony, Aniu wielokrotnie wykorzystywałam jakieś elementy drewniane do wklejenia i pomalowania z tego sklepu:
https://domex.sklep.pl/58-ornamenty

Odnośnie Twojego pytania, podejrzałam, jak się to robi u Ani i wychodzi na to, że wystarczy przed linkiem, bez żadnych spacji dać [url= i zamknąć nawiasem prostokątnym, po czym napisać dowolny text np. "tu" i zamknąć w poniższy sposób:

Ogródek Gosi 00:55, 20 sty 2024

Do góry

Tutaj rosły kiedyś Skyrockety, ale w 2021 roku wichura 2 z nich wywróciła. Posadziłam juz dalszy ciąg żywopłotu i siewkę klonu japońskiego. mam nadzieję, że przetrwa, zanim żywopłot urośnie, bo to akurat jest wywiejewo
Ogródek Gosi 00:49, 20 sty 2024

Do góry
Ogródek Gosi 00:47, 20 sty 2024

Do góry
Ogródek Gosi 00:44, 20 sty 2024

Do góry
Ogródek Gosi 00:43, 20 sty 2024

Do góry

Kordina napisał(a)
https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBmijowiec_zwyczajny

ciekawe informacje o żmijowcu, szczególnie - Zastosowanie

Bożenko, czy chodzi o trutkę na szczury, czy o działanie halucynogenne?

Basieksp napisał(a)

Nooo ciekawe ale chyba jednak ze względu na te halucynacje, posadzę jako roślinę ozdobną

Basiu, nigdy nic nie wiadomo

Agatorek napisał(a)
Gosia, jak mogłaś ukrywać taki piękny ogrod? No wiesz…
Pięknie Ci rosną rośliny!

Na żmijowca też mam chrapkę

Ale masz piękny awatarek !
Bardzo dziękuję. Mam nadzieje, że w tym roku mnie odwiedzisz. Daleko nie masz
Czy wiesz, że mam wrażenie, że z roku na rok ogród wygląda gorzej. Ale to może wynik tego, że przez ostatnie 2 lata nie mogłam za dużo w nim pracować ze względu na zdrowie.
Ogród zarósł, żył w większości swoim życiem.
Bardzo sie cieszę, że mimo to poradził sobie w sumie nieźle. Ja tylko od czasu do czasu interweniowałam.
Dlatego coraz bardziej interesują mnie rośliny, które same sobie radzą

To jest miejsce po jodle, którą wycięłam. Cały czas zagospodarowywane

Ogródek Gosi 00:28, 20 sty 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)

Masz bardzo ładne zakątki z hostami a to z piodełkiem bardzo mi się podoba bardzo lubię takie miejsca z takimi nasadzeniami i zawszę sobie myślę, że mam ich u siebie zdecydowanie za mało

Basiu,m bardzo lubię wszelkiego rodzaju ozdoby w ogrodzie. I też uważam, że mam ich zdecydowanie za mało. Nasadzenia wymusza cień. Kiedyś mój ogród miał zdecydowanie więcej roślin lubiących słońce. Po wyrośnięciu sosen słońca coraz mniej i większość roślin przez lata musiałam wymienić, a te które zostały troszeczkę sie męczą. Tylko rabaty przed domem mają dużo słońca. Dlatego jak czytam ile na Ogrodowisku sadzonych jest drzew, to zastanawiam się co to będzie za parę lat. Pewnie tak jak u mnie wymiana na cieniolubny, albo nastąpi wycinka drzew.
Ja już sie pozbyłam jednego olbrzyma-sosny kalifornijskiej. Kupił ja mój mąż, który zupełnie nie zna się na roślinach, nawet nie zastanowił się jak to wielkie urośnie. Postanowiłam wyciąć, ponieważ po pierwsze przytłaczało swoją wielkością, a poza tym rosło pod kątem i bałam się, że przy tak częstych wichurach pewnego razu może się przewrócić na dom

Miejsce po niej jest nadal nie w pełni zagospodarowane

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:56, 19 sty 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie chciałabym Cię w błąd wprowadzić, ale być może to ten

bo jeśli się mylę, to porównując go w necie to jeśli nie ten to może jeszcze mi nie zakwitł...
Kolorami w necie bardzo Się nie sugeruj bo sporo zależy od etapu kwitnienie( pora dnia), od światła i wysycenia kolorów w aparacie

Chyba ciut zbyt czerwony. Powinien mieć wyraźne purpurowe/fioletowe oko. Właśnie szukam skrajnie różnych zdjęć, żeby ocenić, czy każda z tych skrajnych opcji mi pasuje
Za drzwiami do ogrodu... 22:36, 19 sty 2024

Do góry

Za drzwiami i po drugiej stronie lustra:

Za drzwiami do ogrodu... 22:30, 19 sty 2024

Do góry
Zdjęcia już oczywiście dawno da się wstawić, ale jakoś nie mam weny...Znowu tylko Was podglądam przeważnie po cichu. Moja głowa nie siedzi na razie w ogrodzie, choć mimochodem pierwsze nasionka pomidorków kupione i trochę w trakcie zamawiania przez koleżankę. Trafiłam też w ogrodniczym na marchew Nefryt, z której byłam zadowolona w minionym sezonie, więc wzięłam (a wstąpiłam w celu zakupienia coś od grzyba na ratunek Monstery ) Żadnych więcej ruchów okołoogrodowych nie wykonuję. Wszystko przykryte śniegiem czeka na wiosenne porządki w stosownym czasie.
W domu jedno z pomieszczeń przechodzi remoncik, siedzę więc w inspiracjach i poszukiwaniach tego co już wiem, że potrzebuję. Będzie więc jak zwykle trochę nowego, trochę starego, trochę przerobionego, może coś twórczego.
Ale w celu przewietrzenia głowy przelaciałam dziś po ogrodzie i dołożyłam swoje ślady do kocich, ptasich, zajęczych i chyba saren w warzywniaku( przeskakuja przez siatkę!?)
Pod świerkami śniegu niewiele:

Tu ślady ptasich "tańców" pod karmnikiem

Ranczo Edy 22:29, 19 sty 2024

Do góry
tamaryszki

2014 były takie

Malinowy zakątek 22:13, 19 sty 2024

Do góry
Ja dawałam jedną roślinkę na środku one są mocarne
tu mam skrzynkę 60 cm z jedną, czasami ją podcinałam bo to sprzyjało rozrostowi i rozgałęzieniu:

Ale masz okrągłą doniczkę fi 60? czy skrzynkę o dłg 60?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:07, 19 sty 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Sylwia, kupowałaś kiedyś, bo wyszukałam u Ciebie na liście liliowca 'Lavender Blue Baby'. Nie zwróciłaś przpadkiem na niego szczególnej uwagi? Tzn. chodzi mi o jego kolor.

Nie chciałabym Cię w błąd wprowadzić, ale być może to ten

bo jeśli się mylę, to porównując go w necie to jeśli nie ten to może jeszcze mi nie zakwitł...
Kolorami w necie bardzo Się nie sugeruj bo sporo zależy od etapu kwitnienie( pora dnia), od światła i wysycenia kolorów w aparacie
Ranczo Edy 22:06, 19 sty 2024

Do góry
trochę je przerwałam na jesień ciekawe czy nie przesadziłam

Ranczo Edy 21:56, 19 sty 2024

Do góry

Ranczo Edy 21:46, 19 sty 2024

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies