Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co się stało kwiatom ... 12:51, 22 sie 2017

Do góry
Ewa,dziękuję za zaproszenie
Ania,biała to Mme Hardy, róże niestety w tym roku kiepsko,kilka krzewów zmarzło,tylko na fotkach jakoś to wyglądało,ogólne porażka.

Potrzebuję pomocy'
Moja antyogrodniczka wykopała mi peonię delikatną i teraz mam problem ,gdzie jest góra a gdzie dół,i czy coś z tych bulw będzie?, jak je wsadzić do ziemi?

Mały ogród Kasi 12:50, 22 sie 2017

Do góry
Kasiu glicynie ma moja mama - ma zrobioną pod nia konstrukcję z rurek żeliwnych o śr. 5cm - drewniane połamała w ciągu 3 lat. Milin ma sąsiad i też musi wzmacniać konstrukcję....

Tutaj glicynia u mojej mamy - przeszlo 10 letnia (powiedz to usunę zdjęcie)

A może nasz powojnik - jest tyle odmian i kolorów do wyboru....
Rozpoznawanie chorób i szkodników 12:49, 22 sie 2017

Do góry
Witam,

kupiłam cisy Wojtek i część z nich, na górnych gałązkach, jest innego koloru - znacznie jaśniejszego. Czy to może być jakaś choroba?
Mam także świeżego buka, u którego na liściach są plamy, jakby powypalane od słońca lub jakaś choroba. Jak mogłabym wspomóc te roślinki?

Rośliny wyglądały tak już w szkółce, w gruncie od tygodnia. Szmatka tymczasowa - po uzupełnieniu rabat zamierzam ją ściągnąć - będzie kora

Ogród w remoncie 12:42, 22 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Tak sobie myślę,że może w pierwszej kolejności trzeba pomyśleć co zrobić z tym cypelkiem między dwoma kołami trawnika,o tym

Może wtedy łatwiej będzie z resztą. Tylko,że mam pustkę aktualnie. Przychodzi mi do głowy posadzenie tam jakiegoś extra drzewa A pod nim może jakiś placyk. Z ławeczką?

Już zeszłej jesieni robiłam Ci rysunki z drzewkiem w różnych konfiguracjach
Także drzewko na cypelku jak najbardziej, pytanie tylko: na tym, który narysowałaś, czy na tym między uszami? Trzeba by dokładniej zaplanować nasadzenia: albo krzewy albo drzewo. Tak, żeby drzewo miało dookoła pnia trochę luzu.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:38, 22 sie 2017

Do góry
malkul napisał(a)
U nas dziś ukrop. Nic tylko leżeć.

Mój po ścięciu kulek identycznie leżakuje...ale dalej nie chce się przytulać za to jaki mam super budzik o 5 rano....5cm nad moją twarzą stanie i szturcha: "micha pusta"...

Tęskniłam za nicponiem strasznie w czasie urlopu...
Z ogródka na wsi 12:35, 22 sie 2017

Do góry

Dzisiejsze zakupy bazarkowe:
-trzy ostróżki (strasznie się z nich cieszę bo myślałem że nigdzie nie dostanę a potrzebowałem ich do wykończenia krzesełkowej) i jeżówka ( nie było liliowca a trzeba było coś w jego miejsce wziąć ( przy okazji to moja pierwsza jeżówka w ogrodzie więc cieszę się nią tym bardziej

Moje kochane trawy
taki wielki miskant ( zastanawiam się jak ja go tylko rowerem zawiozę bo będzie mi się fajtał na wszystkie strony)

Rozplenica (szało nie ma ale w przyszłym roku będzie przecież lepsza )

I niestety tylko dwie (a miały być 4) wątłej jakości werbeny Pani powiedziała że to ostatnie jakie ma bo jej wykupiłem Szkoda bo z 5 jeszcze by mi się przydało I pytanie czy one zdążą się zregenerować i zakwitnąć jeszcze? Kurzak pójdzie w ruch
Ogródek Lolanki sam historię opowiada 12:31, 22 sie 2017

Do góry
Ogródek Lolanki napisał
Jupi, jupi, jupi!!! Matka wróciła z urlopu. Ja oczywiście z tej samotności się zachwaściłem (bo wiecie, że już się nie moczę - się za to chwaszczę - jak nie urok to sr...czka ) Matka to się darła trochę na mnie, że samego mnie nie można zostawić bo roboty ma potem po łokcie.
Phiii,
widziałem, że z radościa poleciała te chwasty zewsząd wyrywać, ledwo tylko wstała
Oczywiście sam tak do końca to nie byłem, matka by na pastwe losu mnie nie zostawiła. Sasiąd przychodził mnie podlewać bo automatu u nas nie ma.

Matka mówi, że ma strasznie dużo zaległości na O. no i wypadałoby dokończyć moją historię, bo chyba na 2016 stanęło.

Jeden bukszpan u nas marny, matka poleciała sprawdzić czy to przypadkiem nie ta ćma, ale mówi, że chyba nie bo gąsienic nie ma, odchodów nie ma, liście nie wyżarte.

Wstawiamy matki ulubione zdjęcie z wakacji

Ogród Nety- moje marzenie 12:31, 22 sie 2017

Do góry
Nett napisał(a)
Przy okazji zapytam jeszcze o Red Barona. Po przesadzeniu kilka kęp jakby zdziczało. Powyrastały długie zielone liście, nie przebarwiają się na czerwono, są jakby dłuższe i mniej sztywne. Zdarzyło się Wam coś takiego? Zastanawiam sie czy to wyciąć, czy zostawić.

Pozostałe jak widać stoją sztywno i są czerwone, a przesadzane były z jednego miejsca.

Zdjęcie nie jest najlepsze, ale na pierwszym planie widać o co chodzi.

u mnie zrobiło sie tak samo Red baron sadzony w zeszłym roku / troche podzielony/ i w tym roku tez mam takie zielone strzeliste liscie ktore sie nie przebarwiają napewno to nie jest chwast borosło razem i tak jakby nowe listki czesciowo były zielone, i jakos duzo ich niestety
Ogródkowe rewolucje 12:25, 22 sie 2017

Do góry
Toszko, tak też dzisiaj zrobiłam

Aniu rządź się do woli

Marta, tamte sama robiłam, ale ziemia się osypywała, musiałam zmienić.

Dario witam Cię serdecznie. Varegiatusy mają dwa sezony. Oglądaj, oglądaj

Natko mam nadzieję, że będzie fajna

Tadam oto nowa rodkowa . Przed rodki posadziłam żurawki tylko teraz nazwy nie pamiętam. Ona jest żółta, ale rosła w cieniu i taka brązowa się zrobiła.

Toszko, czy dla pewności mogę rodki podlać korzonkiem? i czy żurawki dadzą radę w kwaśnej ziemi?
Słoneczny Ogród 12:22, 22 sie 2017

Do góry
A tutaj żurawka nn może ktoś rozpozna .
Posadziłam dla kontrastu przy klonie czerwonym, szkoda że na klonie pojawił się biały nalot, mączniak?

lipiec

lipiec

sierpień
Małymi kroczkami do celu... 12:12, 22 sie 2017

Do góry
Słoneczny Ogród 12:12, 22 sie 2017

Do góry
Żurawki, które dostałam na wiosnę jako malutkie sadzoneczki. Wszystkie się przyjęły i ładnie się zagęściły.
To jest żurawka Palace Purple

Na pierwszym zdjęciu czerwiec

Na drugim lipiec

Powyżej wygląd żurawki sierpień
Małymi kroczkami do celu... 12:12, 22 sie 2017

Do góry
Dziewczyny odpiszę później, teraz na szybko zostawiam kilka zdjęć i uciekam obiad robić

Lawendowy zawrót głowy 12:08, 22 sie 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Moja magnolia ma paczki

Moja też, ciekawe tylko czy sie ładnie rozwiną
Słoneczny Ogród 11:51, 22 sie 2017

Do góry

Anna i Ogród 11:45, 22 sie 2017
Do góry
Makao_J napisał(a)
Problem nr 2

a jezówki wsadz dokładnie tam gdzie ten zielony placek
Anna i Ogród 11:44, 22 sie 2017
Do góry
Makao_J napisał(a)
Powtarzam fotką bo tu pojawia się problem nr 1 na tej rabacie. Nie wiem czy powinnam wydelegować stąd kłosownicę czy może tylko przesunąć do lawend???

No i czy mogę dosadzić na tą rabatę hortensje bo jak widać sporo miejsca się zrobiło???

oddaje głos na hortensje ...ale kup niskie odmiany little
Malutki pod lasem 11:43, 22 sie 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Drugie tłoczenie deep blue Uwielbiam ją w połączeniu ze stipą

I mój frontowy busz Jeżówkowo-hortensjowo-werbenowy

pięknieje i sie pasie u Ciebie wszystko ) swietne kolory ))
Lawendowy zawrót głowy 11:40, 22 sie 2017

Do góry
Moja magnolia ma paczki

Słoneczny Ogród 11:35, 22 sie 2017

Do góry
Wiciokrzew nadal kwitnie , trzyma się dzielnie, ale widziałam w sąsiedniej wiosce cały łysy a zawsze mieli ładny.

Jesień idzie, wrzosy niedługo zakwitną, nie wiadomo czy śmiać się czy płakać ( nie lubię jesieni, bo stąd najdalej do wiosny i lata )

Dąbrówka i fiołeczek bardzo się rozrosły z małych sadzoneczek, ale dam je gdzieś na skalniak.

Tu też się wszystko rozrosło, z dziwaczków wielkie porosły krzaczyska.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies