Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:17, 17 paź 2017

Do góry
...uDany ogród 19:17, 17 paź 2017

Do góry
W ogrodzie są też jesienne róże

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:16, 17 paź 2017

Do góry

Moja glebo terapia 19:16, 17 paź 2017

Do góry
I jeszcze trochę jesieni

Glicynia nie chce menda kwitnąć na wiosnę to chociaz teraz trochę koloru robi na ścianie

A azalia i na wiosnę i teraz świeci kolorami

a tu razem z borówką i magnolią

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:15, 17 paź 2017

Do góry
Wycięłam dzisiaj te astry, które skończyły kwitnienie. Cieszyły oko prawie dwa miesiące, bo pierwsze kwiatki pojawiły się pod koniec sierpnia.
Miłorząb, trzmieliny, katalpy i jarząby są już w stanie bezlistnym. A temperatury iście letnie. Dzisiaj było 28 stopni.

klon ściętolistny i trzmielina

Choroby róż 19:14, 17 paź 2017

Do góry

Witam, liście moich róż na balkonie obecnie wyglądają tak.

Na krzewach jest dużo więcej liści zdeformowanych z brązowymi plamami/dziurami i podwiniętymi brzegami. Pojedynczo występują zżółkłe liście.

Czy jest ktoś w stanie pomóc mi z identyfikacją choroby oraz czy teraz na jesień jest jeszcze szansa na wyleczenie? Róże za 2-3 tygodnie będą przesadzane do większych donic.
...uDany ogród 19:14, 17 paź 2017

Do góry
Marcinkowa ciąg dalszy

Wszystkiego po trochu 19:14, 17 paź 2017

Do góry
Mirko,

Znalazłam w Twoim ogrodzie poniższe murki z kostki granitowej. Czy te kostki są sześcianami? Czy one są jakoś połączone czy tylko poukładane jedna na drugiej?

mirkaka napisał(a)
Obcięłam dzisiaj lawendę i szałwię na rabacie ze stipą, została tylko kocimiętka i lobelia. Lawenda wygląda teraz smutno

Kiedyś będzie tu ogród 19:14, 17 paź 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
no...kolorki piekne
debu nie mam i miec nie bede

AniMa napisał(a)
A mi się z kolei zawsze marzył dąb na działce...niestety też nie będę go mieć...za duży na moją działkę
Aniu cudowne kolory jesieni

Dziewczyny ale przecież są i malutkie i wąziutkie...

Agania napisał(a)
Muzyka w takich barwach i obrazach to ukojenie

Agatko ja słuchałam muzyczki silnika mojej kosy... Cudowna muzyka...

Ptasi gaj 19:12, 17 paź 2017

Do góry
Po zachodzie słońca różowo na niebie jak dzisiaj w Islandii mówili że to piaski pustyni przywedrowaly z huraganem. To też i rośliny inaczej wyglądały i foty zrobiłam

...uDany ogród 19:12, 17 paź 2017

Do góry
Od wczoraj oram w ogrodzie.
Pierwsze posadziłam nowe nabytki
marcinki w trzech nowych kolorach, Ośnieżę karolińską, rdestówkę, Heptacodium Tianshan Minhep, Tawułę JAPOŃSKĄ Walbuma,Wajgelę Monet, miskanta chińskiego Adagio i Sioux, Pieris i Ilex i jeszcze kilka nowych tawuł bez nazw.

Jak już posadziłam to zaczęłam porządki na rabatach i przesadzam od wczoraj dosłownie przesadzam, bo mi plecki mówią dosyć!
Poza tym ciągle grabię i zamiatam chodniki, to niezwykła przyjemność
Ścieżki powoli zmierzają ku końcowi. Dzisiaj zaczęliśmy placyk biesiadny, a główna ścieżka wokół stawu jest już prawie gotowa. Żeby obfocić całość chyba wezmę drona
Jutro chcemy zamontować stelaż pod jeden most, tu inspiracją jest most u Kapiasa na betonowych kręgach i drugi z płyt betonowych.

Marcinkowo

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:11, 17 paź 2017

Do góry

Ogród Mirelli 19:09, 17 paź 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Angelika dla Ciebie fotka - sama oceń. Przed hacone mam jeszcze przesadzone żurawki Zipper. Gdzieś musiałam je upchnąć. Czytałam u Ciebie, że Ty takiego zestawienia unikasz hi hi

Jednak wczoraj tu byłam ☺ ale dopiero dzisiaj ujawniam swój zachwyt dla hakone...pięknie wpasowana.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:09, 17 paź 2017

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:07, 17 paź 2017

Do góry
Bardzo mi miło, że tą radość mogę dzielić razem z Wami
Dla Was Szmaragdowa

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:06, 17 paź 2017

Do góry
Ewo, ależ mi piękną laurkę wystawiłaś. Dziękuję.
Mam cichą nadzieję, że uda nam się jeszcze spotkać w świetle słońca przy okazji Twoich wojaży. Zapraszam serdecznie.

Po pierwszych niepowodzeniach w uprawie warzyw, zdałam sobie sprawę jak istotne czasem są tzw. sposoby. Ktoś, gdzieś, kiedyś zdobył doświadczenie, spostrzegł, napomknął. Po roku, czy dwóch można się zniechęcić, jeśli zbiory są kiepskie. Jeśli ktoś był tak miły, że podzielił się ze mną swoim doświadczeniem, to przekazuję to dalej. Wiem, jaka człowieka ogarnia duma i radość, kiedy ma dorodne plony.

Jesienny wysiew zawsze jest ryzykiem. W tym roku nie udało mi się z sałatą. Z marchwią i pietruszką nie próbowałam. Sprawdzę, jeśli się uda, to dobrze, a jeśli nie, wysieję wiosną. Marchew i tak zwykle sieję w dwóch rzutach: na początku marca i w kwietniu.

Sad się ładnie przebarwia. Pyszni się ostatni przetacznik.

Jabłonka Ola świeci jabłuszkami.

Oczar zrzucił liście i wreszcie widać frędzelki. Ambrowiec trzyma swoje listki. Oby jak najdłużej.

Czyściec dobrze wygląda o tej porze roku.

Ogród pod lasem 19:04, 17 paź 2017

Do góry
No fajny, fajny Strasznie się z niego cieszę Posadziliśmy jeszcze klona Ginnala, fajny, gęsty i pękaty misiek. Fotka z komórki, trudno go sfocić, bo na tyłach rośnie, ale co nieco widać. Płot za nim ma 180 cm, dla odniesienia.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:04, 17 paź 2017

Do góry
Dzisiaj dzień minął pod znakiem tulipanów, mam nadzieję na trochę kolorów wiosną
Takie zamawiałem:

+ czosnki i kilka paczek z B.

Poza tym znów cieszyłem się pewnie ostatnimi tak ciepłymi dniami. Mimo 14 godzin spędzonych w pracy do 5 rano, warto było wstać wcześnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies