Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

DorKa 15:30, 05 lis 2017

effka napisał(a)
Zakupy poczynione ale niestety częściowo tylko. Śliwy i brzozy były tylko wielkie pow. 150 zł. W poniedziałek jadę do innej szkółki gdzie ponoć mają mniejsze do 50 zł. Zobaczymy.
Pan ze szkółki upchnął do mojego małego autka 3 drzwiowego 25 szt. sporych szmaragdów i 5 berberysów red pillar. To jest wyczyn.

no jestem pod wrażeniem umiejętności Pana. Przydałby mi się jak na wakację jadę, nigdy nie mogę się zmieścić

szmarady piękne
eVka 18:04, 05 lis 2017

DorKa napisał(a)

no jestem pod wrażeniem umiejętności Pana. Przydałby mi się jak na wakację jadę, nigdy nie mogę się zmieścić

szmarady piękne

O Ty nie pomyślałam, jak będę kiedyś nad nasze morze jechać pojadę do tej szkółki

Szmaragdy posadzone, rzeczywiście dorodne.
eVka 18:06, 05 lis 2017

magda19831 napisał(a)
Super zakupy ! W małych autach jest moc . My naszym Peugeot 206 przeprowadziliśmy się do domu i przywieźluśmy z IKEA szafę

a nasz ma jeszcze opcję całkowitego złożenia tylnych siedzeń i postawienia ich pionowo za przednimi oparciami, więc bagażnik jest wtedy większy niż w kombi
eVka 18:15, 05 lis 2017

Wszystko boli ale radość jest

eVka 18:27, 05 lis 2017

Widoczki:

I nawet koszmarek się załapał
hI
eVka 18:45, 05 lis 2017

A tu część ogrodu po demontażu szklarni, na wiosnę będę w tym miejscu robić trawnik. A rabata przed tujami to jagodnik, dalej na prawo będą skrzynie warzywne. Po lewej stronie jest garaż i myślę żeby to od tej strony obsadzić choinami kanadyjskimi bo tam cień i mokro. Widać to miejsce na ostatnim zdjeciu post wcześniej.
Magda ty masz choiny, jak myślisz?

Lulilaj 19:15, 05 lis 2017

effka napisał(a)
Wszystko boli ale radość jest

Łączę się z Tobą w bólu.Też ledwo zwloklam się rano z łóżka. Ale było warto: ).
Zapowiada się piękny żywopłot. Powtórzę się ale dostałaś bardzo dorodne tuje. Mogę zapytać o cenę?
eVka 20:45, 05 lis 2017

Lulilaj napisał(a)

Łączę się z Tobą w bólu.Też ledwo zwloklam się rano z łóżka. Ale było warto: ).
Zapowiada się piękny żywopłot. Powtórzę się ale dostałaś bardzo dorodne tuje. Mogę zapytać o cenę?

Asiu ja ledwo nogami powłóczę hehe. Szmaragdy były droższe niż te poprzednie na tylną rabatę, ale o wiele większe. Cena 18 zł duże, te małe 11 zł.
Lecę do Ciebie

Magleska 21:40, 05 lis 2017

effka napisał(a)
A tu część ogrodu po demontażu szklarni, na wiosnę będę w tym miejscu robić trawnik. A rabata przed tujami to jagodnik, dalej na prawo będą skrzynie warzywne. Po lewej stronie jest garaż i myślę żeby to od tej strony obsadzić choinami kanadyjskimi bo tam cień i mokro. Widać to miejsce na ostatnim zdjeciu post wcześniej.
Magda ty masz choiny, jak myślisz?

Jeśli to do mnie ..... mam choiny tegoroczne zadołowane narazie koło lewej gospodarczej str. domu( bo nie mam narazie pomysłu ,gdzie je dać ) ( w początkowej fazie miały zasłaniać warzywnik )

...... mi się one osobiście bardzo podobają jako zasłona i ogólnie ....tylko nie pamietam ,czy czasem one lepiej nie rosną w słońcu i półcieniu .....

Ps . Napracowałaś się .......brawo bardzo fajnie wyszło sosenki też posadzone
eVka 21:55, 05 lis 2017

Magleska napisał(a)

Jeśli to do mnie ..... mam choiny tegoroczne zadołowane narazie koło lewej gospodarczej str. domu( bo nie mam narazie pomysłu ,gdzie je dać ) ( w początkowej fazie miały zasłaniać warzywnik )

...... mi się one osobiście bardzo podobają jako zasłona i ogólnie ....tylko nie pamietam ,czy czasem one lepiej nie rosną w słońcu i półcieniu .....

Ps . Napracowałaś się .......brawo bardzo fajnie wyszło sosenki też posadzone

Do Ciebie Magduś do Ciebie, a tak masz zadołowane, choiny czytałam że do cienia, półcienia, słońca i wilgoci. To chyba im by to miejsce pasowało.

Pracowity weekend. Zostały cebule, bo dalej ani jedną nie posadzona, obornik na pryzmę i przekopać z kompostem miejsce po szklarni i wokół.

Jeszcze jeden weekend potrzebuję na to i zaczynam sen zimowy
Magda ile płaciłaś za choiny i ile ok. mają wysokości?