Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 15:14, 30 paź 2016

Do góry
Kaśka na dobre się wypięła
Typografia ogrodu 15:11, 30 paź 2016

Do góry
Asia o czym myślisz, w u ciebie tak spokojnie? Tylko plizz nie mówmy jeszcz do świetach, cały listopad jeszcz przed nami

Donice trzeba jakoś fajnie poobsadzać na jesień?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:07, 30 paź 2016

Do góry
Widzę ze już produkcja przemysłowa
Mój ogród pod górkę... 15:04, 30 paź 2016

Do góry
Kasiu u nas przymrozków nie ma a i tak wszystkie liście opadają, taki czas
Grab - Carpinus 13:27, 30 paź 2016

Do góry
Hej Madżenka, czyżbyś też byłą z okolic Trzebnicy?

Zdjęcia pąków załączam. Dzisiaj zauważyłem też, że pąki pojawiły się na lilakach sadzonych ok 2 tygodnie temu. Tutaj transport był błyskawiczny i na pewno nigdzie się nie zagrzały. Może taka pogoda w tym roku?

A tak wygląda przyszły żywopłot. W sumie będzie go ok 35 metrów...

Pozdrawiam!
Mój ogród pod górkę... 10:44, 30 paź 2016

Do góry
U Was chyba były przymrozki, bo w moich okolicach tylko żółto i czerwieni niemal nie widać. Boskie u ciebie te kolorki
Ogródek Iwony II 10:39, 30 paź 2016

Do góry
Cieszę się ze nowa solidną ekipę znalazłaś!
Piękna masz kolrową jesień, koloru potrzebujemy teraz gdy dni krótkie i coraz cześciej szarobure
Grab - Carpinus 10:14, 30 paź 2016

Do góry
Semcio zrób zdjęcia i pokaz te paki. Prawdopodobnie nic się im nie stanie bo w dłuższej perspektywie nie zapowiadają przymrozków. Pozdrawiam Ziemię Trzebnicką
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:05, 30 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pisząc o 40 cm murku wpisanym w obwodke bukszpanow pisałam przecież w ławeczce.no dobra nie użyłam tego słowa
Ale ja widzę ją tam gdzie bukszpan już zakręca czyli pod ambrowcem.
Wtedy też ten zakręcony bukszpan miałby uzasadnienie. No u siedzenie pod ambrowcem miałoby sens i nie było symetrycznie do ścianki wodnej

Dokładnie tak samo myślałam- zrobienie koła na łuku przed ambrowcem - wykończone ławeczką, po bokach półkole z zywopłotu bukszpanowego a w dalszej czesci trawy przed hortensjami

Świek nie pasuje ze wzgledu na odcień - niebieski, ale moze dodać do niego morning light (miskant) i kostrzewy Meire'a oraz białe zawilce?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:36, 29 paź 2016

Do góry
Koło zrobiłabym chyba przekornie pod ambrowcem, czyli odwrotnie niż narysowałeś.
Ogród Nety- moje marzenie 23:34, 29 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Zastanawiam się cały czas nad propozycją Toszki posadzenia wzdłuż tuj przy wejściu hortensji ogrodowych Coco. Zastanawiam się tylko czy coś powinnam dac pomiędzy hortensje jeszcze, czy same hortensje. Tam jest prawie 6 metrów i mam wrażenie że coś powinno wystawać.
Madżenka ma u siebie hortensje w rozplenicach, ale u mnie nie wiem czy nie będzie za dużo cienia na rozplenice. Co mogłoby być zamiast rozplenicy?

nawet nie próbuję Ci doradzać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:29, 29 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dopiero teraz sie zorientowałam, ze przegapilam piękne zdjecia Twojego jesiennego ogrodu
Lubię to miejsce u Ciebie i jeszcze bardzo ten kadr z grabami w kostkach Zresztą Twój ogród jest tak dopracowany, że każde ujęcia jest mega!!!

Tez lubię to miejsce. Mam teraz tylko nerwa na żywopłot grabowy, który znów jest poczochrany. Mogłam go ciachnąc jeszcze we wrześniu. Teraz przez cała zimę będzie mnie denerwował
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:28, 29 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

A, czyli dobrze obstawiłam Fajna jest, też jestem posiadaczką tylko moja jest mega pomarańczowa za to dwa razy mniejsza niż u ciebie Wolałabym żeby w rozmiar jednak poszła.

Teraz praktycznie nie odróżniam sadzonej wiosną, od tej co marnie przezyła zimę.... W tym roku rzeczywiscie sporo urosła. Zwykle była wczesniej juz pomarańczowa a w tym roku tylko koncówki zmieniły kolor
Ogród Nety- moje marzenie 23:26, 29 paź 2016

Do góry
Zastanawiam się cały czas nad propozycją Toszki posadzenia wzdłuż tuj przy wejściu hortensji ogrodowych Coco. Zastanawiam się tylko czy coś powinnam dac pomiędzy hortensje jeszcze, czy same hortensje. Tam jest prawie 6 metrów i mam wrażenie że coś powinno wystawać.
Madżenka ma u siebie hortensje w rozplenicach, ale u mnie nie wiem czy nie będzie za dużo cienia na rozplenice. Co mogłoby być zamiast rozplenicy?
Tu ma być ogród :) 23:23, 29 paź 2016

Do góry
Masz cudowne przedpłocie.
Widzę ze kontynuujesz rewolucje przy płocie. Ja mam lenia i poza zbieraniem lisci nic mi sie nie chce robić
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:57, 29 paź 2016

Do góry
Za duża polać trawnika, chyba burzy proporcje i do tego długi i jeszcze mały żywopłocik bukszpanowy. Drzew tam mi nie brakuje ale dynamizmu traw. Pomysł z kołami fajny, wyzwirowalabym częśc trawnika, zmniejszyła obwódke bukszpanowa i posadziłabym rozplenice przed hortensje
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:30, 29 paź 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Dynia bielona?moja się suszy w garażu
Jestem prawie codziennie u Ciebie jak mam czas.
Twoje bukszpany i proste linie uwielbiam od zawsze

Anulajda a ja z rewizytą pragnę wpaść
To naturalna biała dynia, mozna byłu u nas takie malutkie kupić

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:29, 29 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Dzięki, czekałam na tą fotkę od momentu jak zobaczyłam że już jesteś Fajne są te montany, już byłam praktycznie zdecydowana, potem moment zwątpienia ale teraz już wiem Czekam tylko na wiosenną produkcję TG A powiedz jeszcze cóż za trawka na poprzedniej stronie (1870) przedostatnie foto? Przez chwilę myślałam że turzyca ceglasta ale chyba ciut za mało pomarańczowa... Czy nie?

Od Skierniewic mam biało limonkowe dynie ozdobne do jesiennych kompozycji, ale te cholery kosmosy czekoladowe nie chcą się poddać przymrozkom i muszę czekać nooo... Ale tęskno mi to tych samych barw co tobie widzę Też będzie u mnie przed domkiem biało -zielono wbrew tym ognistym barwom wszędzie wokół. Tylko niech... (nie bijcie) porządny przymrozek w końcu przyjdzie

Dzięki za foty. Pozdrawiam

Jankosiu to carex prire fire. Co roku ją sadzę, co roku połowa wypada po zimie... ale tak ja lubie, ze zaczynam wiosna od zakupu tego carexa

Ja juz mam dość rudości wkoło
Lawendowy zawrót głowy 22:27, 29 paź 2016

Do góry
Dynie w niespotykanym kolorze !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies