Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 16:22, 17 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Anthemis nie Artemis Ewciu (może Artemisia?), Pszczółka skojarzenia ma Na suche jałowe gleby, dużo słoneczka, za wysoki jak na mój gust - wysoki rośnie u mnie Anthemis tinctoria 'Sauce Hollandaise' i nie na te gleby co u Wieloszki. Zbyt gliniaste. On lubi piasek.

chyba chodziło o

Róża nostalgiczna Artemis (Tantau 2009)

Ja bynajmiej o niej myślałam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:14, 17 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, na ognisku byliśmy wszyscy

To jeszcze lepiej, ale co z synusiem sobie pogadałaś, to twoje narobiłaś mi chęci na kiełbachę z ogniska
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:10, 17 lis 2014

Do góry
Irenko, na ognisku byliśmy wszyscy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:58, 17 lis 2014

Do góry
Irenko, ognisko - dwóch dorosłych synów i jeden mąż Tak było, cztery sztuki nas Całość, że tak powiem

Na zdjęciu tylko dwie kiełbaski, reszta w konsumpcji była

Aniu, wiankowanie można zorganizować Jestem zdania, że plucha powinna nie występować wcale. Ciemności wszędzie, ale trzeba myśleć pozytywnie. Dobrze mi gadać a sama myślę negatywnie, nich ktoś pocieszy jakoś
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:48, 17 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A czy kocimiętka nie położy się na bukszpanie, nie zwiesi troszeczkę?

Ten penstemon palczasty byłby dobry. Bardzo wyrazisty i geometryczny. Cały rok bajka, nawet teraz.

Dobrze wyglądałyby rozchodniki, tylko czy są wysokie, żeby wystawały? I jak z porą kwitnienia. Spektakl ma być od lipca?

Artemis u mnie sztuk 8 w rzędzie jeszcze sobie kwitną, i dają ciekawą linię ciemnej zieleni liści. Deszcze im niezbyt straszne.

Aga, jakie ty masz kolory w ogrodzie? Widzę bordo i lekkie żółcie, tak?

Kocimiętka połozy się na bukszpanie, trzeba by ją co najmniej 3 razy w roku przycinać do ziemi, ona potrzebuje sporo miejsca, bukszpan pozamiera pod kocimiętką albo dostanie grzyba. Będzie się ogałacał.

Penstmon niezły, aby tylko nie wymarzł. Lubi jednak glebę raczej suchą, a tutaj jak? Mokro?

Anthemis nie Artemis Ewciu (może Artemisia?), Pszczółka skojarzenia ma Na suche jałowe gleby, dużo słoneczka, za wysoki jak na mój gust - wysoki rośnie u mnie Anthemis tinctoria 'Sauce Hollandaise' i nie na te gleby co u Wieloszki. Zbyt gliniaste. On lubi piasek.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:35, 17 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aniu, coś wymyślę, teraz czas na przygotowania do wiankowania i inne takie, wyrzucanie tego co mróz załatwi, bo już widać go w długoterminowych prognozach, a ja przez to mam humor wisielczy

To najgorszy okres w roku, przygnębienie dopada, ciemno za oknem, trawnik brzydnie, same negatywy, pozostaje wspominanie wiosny i lata i tego będziemy się trzymać w zimowe wieczory.

O rany, fatalnie brzmi...dlatego rzadko prognozy oglądam...ale czasami trzeba
Danusiu, proste ognisko, kiełbasa i dorosły syn, to jest to
Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 12:16, 17 lis 2014

Do góry
Na to pytanie nie znam odpowiedzi, a o jakiej formie grujecznika napisane jest? Krzewiastej czy na pniu? Jeśli na pniu to jakoś nie zauważyłam tego dziwne stwierdzenie, znaczy korona rośnie do 5-10 metrów a pieniek jest cieniutki? i złamie się niechybnie... nie czytajcie takich bzdur

Grujecznik rośnie proporcjonalnie, zapewniam na bank, bo mam w ogrodach i takie i takie egzemplarze.
Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 10:35, 17 lis 2014

Do góry
To mu dobrze zrobi
Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 10:31, 17 lis 2014

Do góry
Mój grujecznik rośnie w dobrej ziemi, podsypałam próchnicę odkwaszoną czyli materię organiczną, ma też nawadnianie

Liście wiosną urokliwie utrzymują kropelki rosy

Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 10:10, 17 lis 2014

Do góry
Grujecznik nie musi być wielopniowym krzakiem jak ktoś gdzieś wczoraj napisał, wszystko zależy od tego jaki egz. kupisz a także od sposobu prowadzenia, wiele pni można wyprowadzić na jeden pień, albo kupić już wyprowadzony jak mój. Korona jest około 2 metry od ziemi.

Grzyby kapeluszowe na trawniku 09:18, 17 lis 2014

Do góry
Nie wiem jaki jest aktualnie dostępny w Polsce środek do zwalczania grzybów kapeluszowych w trawniku. Rizolex jest niedostępny w wielu sklepach.
Może po prostu grzybki wyrywaj.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:49, 16 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wczoraj wieczorkiem uskuteczniliśmy z synami ognisko, także miłe i konstruktywne rozmowy, snucie planów, wesoły czas spędzony razem, rzadko się zdarza w tym składzie

..i to jest to! Rodzina przede wszystkim Zazdroszcze Wam tego ogniska, marzy mnię się taka kiełbaska i chlebuś Buziam mocniasto!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:30, 16 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A może to wątrobowce?

Zdjęcia

Zwalczanie Mogeton.

Łoj, to jeszcze kolejne okrucieństwo dla trawnika! Takiego nie ma, mam na pewno mech. Muszę czymś zwalczyć, ale nie będzie to łatwe, bo bardzo duży teren do oczyszczenia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:55, 16 lis 2014

Do góry
Haczyki kupione, kiełbaska nie spada, można dwie naraz piec.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:54, 16 lis 2014

Do góry
Mira napisał(a)
Danusiu wyszły mi na rabatach szczypiorki czosnków drobnych.Co robić? Istnieje ryzyko,że zmarzną i pewnie wiosną nie wyjdą.

Nic nie robić, czekać na wiosnę, nasypać śniegu jak będzie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:54, 16 lis 2014

Do góry
Mira napisał(a)
A w szafie znalazłam jeszcze zapomniane cebule tulipanów,krokusów i anemonów.Co teraz z nimi zrobić? Sadzić do donic i dołować w ogrodzie? Czy dać już sobie spokój i zapomnieć o nich

Mira, sadzić, jak najszybciej, jutro, najlepiej chyba do gruntu, ale do donic też może być
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:52, 16 lis 2014

Do góry
Wczoraj wieczorkiem uskuteczniliśmy z synami ognisko, także miłe i konstruktywne rozmowy, snucie planów, wesoły czas spędzony razem, rzadko się zdarza w tym składzie

Leśne Wzgórze 19:47, 16 lis 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Plany na jutro:
* skosić ostatni raz trawnik,
* pozbierać chociaż trochę liści z rabat
* posadzić te nieszczęsne 30 cebul tulipanów
* zrobić zdjęcie ścieżki za skarpą

Sadź tulipany w pierwszej kolejności ,bo już niebieskie temperatury widzę w nast tygodniu pod koniec
Leśne Wzgórze 19:46, 16 lis 2014

Do góry
Muchomory sromotnikowe jakieś kosmiczne, nierzeczywiste całkiem, śliczne bym nawet powiedziała
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:45, 16 lis 2014

Do góry
Aniu, coś wymyślę, teraz czas na przygotowania do wiankowania i inne takie, wyrzucanie tego co mróz załatwi, bo już widać go w długoterminowych prognozach, a ja przez to mam humor wisielczy

To najgorszy okres w roku, przygnębienie dopada, ciemno za oknem, trawnik brzydnie, same negatywy, pozostaje wspominanie wiosny i lata i tego będziemy się trzymać w zimowe wieczory.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies