Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

pasjonatkaam... 21:56, 15 lis 2014

ooo kochana ,prawdziwy las,wiewióry,grzyby...zapach musisz mieć tam cudowny))
admete 13:35, 16 lis 2014

Mathildis napisał(a)

Przypomniało mi się zdjęcie mojego wuja zrobione kilka, może kilkanaście lat temu gdzieś w białostockim. Na zdjęciu siedzi na krześle pod drzewem i czyta książkę ... wokół nieskoszona trawa, niesfornie rosnące krzewy... sama natura... ze zdjęcia bije błogi spokój... a wujowi nic więcej nie potrzeba ... Zdjęcie bardzo proste, niczym specjalnym się nie wyróżniające, pewnie część osób uznałoby je za nieciekawe, a zrobiło na mnie takie wrażenie, że do dziś je pamiętam...
W innym bardziej zadbanym ogrodzie nie byłoby tego efektu - piękne rośliny odwróciłyby uwagę od atmosfery na zdjęciu... wuja docenia ten błogi spokój i jeździ w tamto miejsce co roku na kilkanaście dni, by poczytać, odpocząć, a ja.... ja nie pamiętam kiedy ostatnio na chwilę przysiadłam... o poczytaniu książki w ogrodzie nie wspomnę...

Wspaniałe wspomnienie.........
Też bym chciała czasem tak przycupnąć, nie przejmować się, nie widzieć rzeczy do zrobienia ...ale..
..w dużej mierze to zależy od osobowości i charakteru danej osoby.

Ja wiem że do takich nie należę i podpisuję się pod Twoim ospisem

Mathildis napisał(a)

im więcej pracy tym ja bardziej w swoim żywiole i to obojętnie w jakiej dziedzinie

może za jakiś czas "dorośniemy" do tego żeby pozwolić sobie na taki błogi odpoczynek - ale patrząc na Małą Mi - to chyba nie nastąpi tak szybko hahahahaha - podobna krew, podobne objawy chorobowe

Buziaki zostawiam

admete 18:04, 16 lis 2014

Zapomniałam napisać że zdjęcia grzybków czaderskie
Gardenarium 19:46, 16 lis 2014

Muchomory sromotnikowe jakieś kosmiczne, nierzeczywiste całkiem, śliczne bym nawet powiedziała

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:47, 16 lis 2014

Mathildis napisał(a)
Plany na jutro:
* skosić ostatni raz trawnik,
* pozbierać chociaż trochę liści z rabat
* posadzić te nieszczęsne 30 cebul tulipanów
* zrobić zdjęcie ścieżki za skarpą

Sadź tulipany w pierwszej kolejności ,bo już niebieskie temperatury widzę w nast tygodniu pod koniec

Instagram Ogrodowiska
gardney 07:27, 17 lis 2014

Pozdrawiam! Muchomory niebieskie jak ze smerfów I ja muszę się spiąć z cebulkami...
gardney 07:27, 17 lis 2014

Nie zaznaczylam
Mathildis 16:54, 18 lis 2014

kachat napisał(a)
Czerwone muchomorki w zasadzie nie są trujące, co najwyżej niejadalne Szkoda, że wyrzucił... Z waszych aktualnych chyba najbardziej podobają mi się te małe z żółto niebieskimi kapeluszami

hahaha widzę, że lubisz to co zakazane
Mathildis 16:55, 18 lis 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)
ooo kochana ,prawdziwy las,wiewióry,grzyby...zapach musisz mieć tam cudowny))

Zapach jest głównie po deszczu, tak normalnie to już mi się nos przyzwyczaił i nic nie czuję
Mathildis 16:58, 18 lis 2014

admete napisał(a)

Wspaniałe wspomnienie.........
Też bym chciała czasem tak przycupnąć, nie przejmować się, nie widzieć rzeczy do zrobienia ...ale..
..w dużej mierze to zależy od osobowości i charakteru danej osoby.

Ja wiem że do takich nie należę i podpisuję się pod Twoim ospisem

może za jakiś czas "dorośniemy" do tego żeby pozwolić sobie na taki błogi odpoczynek - ale patrząc na Małą Mi - to chyba nie nastąpi tak szybko hahahahaha - podobna krew, podobne objawy chorobowe

Buziaki zostawiam

No właśnie jak to jest, że ciągle widzimy coś do zrobienia???
Ja troszkę bardziej stonowana jestem niż Mała Mi (przynajmniej tak mi się wydaje po odcinku w Mai), ale zapewne do póki starczy mi sił, to będę jak te króliczki na duracelki - w ciągłym ruchu

Fotograf ze mnie słaby, ale miło mi, że grzybki się podobają