Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ewkakonewka 20:58, 16 lis 2014

Pozdrowienia zostawiam, ogród z kwitnącymi kwiatami najpiękniejszy, a ten śniegowy taki skrajny, ale rozumiem, że nas powoli oswajasz brrrrr, kiełbaska mniam
Zielona 23:03, 16 lis 2014

Danusiu - dziękuję za przemiły komentarz u mnie. Doskonale wiesz, że moje zmaganie z ogrodem to mniej lub bardziej udolna próba zastosowania wiedzy, którą zechciałaś podzielić się na forum. Z pewnością nie uda mi się stworzyć czegoś wyjątkowego, zaskakującego, co tylko w Twojej głowie powstać może... bo tylko odtwarzam... Sama zresztą napisałaś kiedyś, że gdybyś miała projektować, zmieniłabyś w moim ogrodzie wszystko lub prawie wszystko... I przyznaję, że do dziś zastanawiam się, co takiego fenomenalnego siedzi w Twojej głowie, że patrzysz na ogród i... po prostu wiesz... Niewielu jest takich, którym tak jak Tobie pusty ogród rysuje się w wyobraźni jako spójna całość. Masz talent. I cieszę się, że dzięki Ogrodowisku mogę ten talent podziwiać.

Pozdrawiam Cię serdecznie i raz jeszcze dziękuję za odwiedziny: i te realne, zeszłoroczne i dzisiejsze, wirtualne.

PS Trzymam kciuki za umbry. Może jednak obudzą się wiosną
boguslaw_r_ 13:23, 17 lis 2014

Mala_Mi 13:33, 17 lis 2014

Kocham narty, śnieg... ale zimy nie lubię, a najbardziej tego okresu ciapy-chlapy... chyba trzeba będzie pobawić siew wiankowanie lokalne .. tylko u nas nie ma specjalistek od takich zabaw.. będziemy improwizować..

Ognicho z rodziną rzecz bezcenna, a kiełbacha z ogniska najlepsza potrawa na świecie.. żadne wymyślne restauracje

makkasia 14:38, 17 lis 2014

Ognisko z rodzinką to jest to
w Makowie mieliśmy ognisko 11 listopada, ale wtedy było 12 stopni o 19-tej i bezwietrznie
Nie tylko Bukszpanowy zachwyca o każdej porze roku Danusiu i ja musiałam to napisać chociaż wszyscy o tym wiedzą ale jak patrzę na zdjęcia to nie mogę się oprzeć aby nie pisać takich oczywistych oczywistości
Pomimo burej szmaty nad naszymi ogrodami życzę pięknej pogody ducha na cały tydzień
Milka 15:35, 17 lis 2014

Gardenarium napisał(a)
Aniu, coś wymyślę, teraz czas na przygotowania do wiankowania i inne takie, wyrzucanie tego co mróz załatwi, bo już widać go w długoterminowych prognozach, a ja przez to mam humor wisielczy

To najgorszy okres w roku, przygnębienie dopada, ciemno za oknem, trawnik brzydnie, same negatywy, pozostaje wspominanie wiosny i lata i tego będziemy się trzymać w zimowe wieczory.

O rany, fatalnie brzmi...dlatego rzadko prognozy oglądam...ale czasami trzeba
Danusiu, proste ognisko, kiełbasa i dorosły syn, to jest to
Gardenarium 15:58, 17 lis 2014

Irenko, ognisko - dwóch dorosłych synów i jeden mąż Tak było, cztery sztuki nas Całość, że tak powiem

Na zdjęciu tylko dwie kiełbaski, reszta w konsumpcji była

Aniu, wiankowanie można zorganizować Jestem zdania, że plucha powinna nie występować wcale. Ciemności wszędzie, ale trzeba myśleć pozytywnie. Dobrze mi gadać a sama myślę negatywnie, nich ktoś pocieszy jakoś

Instagram Ogrodowiska
Milka 16:15, 17 lis 2014

Irenko, ognisko - dwóch dorosłych synów i jeden mąż Tak było, cztery sztuki nas Całość, że tak powiem

Ale się uśmiałam, dobrze, że nie ma wielożeństwa i nie 3 mężów, no głupawka mnie opanowała u nas ciepło, ponad 12 i dalej tak zapowiadają
mira 16:25, 17 lis 2014

Danusiu czy w Twoim sklepie będzie /miałam napisać kiełbasa / książka z ogrodem wogóle ale chodzi mi przed świętami czy w to bawić się nie będziesz

ależ mi kiełbaską zapachniało a u mnie palić ogniska nie można brr

pozdrawiam
AgnieszkaW 16:26, 17 lis 2014

Danusiu, pocieszyć? No to jedziemy: w TV już świąteczne reklamy lecą, w sklepach mikołajkowo-świąteczne dekoracje już się pojawiają, więc magia Świąt już nas powoli otacza. Koniec listopada to dobry czas na pisanie listow do Św. Mikołaja, na wieczorne siedzenie przy kominku z dobrą książką, tudzież dobrą nalewką własnej roboty lub lampką wina Koniec listopada to dobry czas na 'planowanie" zmian w ogrodzie (choć akurat u Ciebie wszystko perfekcyjne, więc zapewne większych zmian już nie będzie...chyba) Listopad to może też być dobra pora na...pisanie książki, na którą będziemy z utęsknieniem czekać. Listopad to dobra pora, by zająć się wreszcie swoimi przyjemnościami i sobą, na co zwykle w ciągu roku brak nam wolnego czasu. Nie wiem, czy troszkę pocieszyłam, ale musimy sami szukać sobie pozytywów tej szaroburej aury dookoła... Ognisko było super My też czasem takie sobie urządzamy Pozdrawiam listopadowo