Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 15:08, 17 lis 2014

Haniu tak właśnie zrobię, tylko nie wiem, którą farbą, aby się trzymało i jaką techniką, w te wyplatane miejsca, pędzel nie zda egzaminu
co do traw, bardzo libię miskanty ML za pokrój, wielość, ale podobają się mnie też Gracimilusy, poleciłabym ci jednak miskant chiński Kleine Fontane, ma cudowne srebrzyste pióropuszy, dorasta do 2-2,5m

Marzenko i jak się dopasowały och, żeby już koniec był i w całości to zobaczyć lampy wiszą, z masy perłowej, na razie wysoko w górę podciągnięte, potem obniżymy; dumam nad kolorami, na razie biało, ale dojdą 3 kolory jeszcze, stopniowane

Ewa i ja pozdrawiam

Mala_Mi no są, choć ciut inne były w zamierzeniu placyk z białej kostki też już jest, kończy się taras, dechy i olejowanie, ale idzie, jak krew z nosa, tylko że na okrągło liście, zbieram i zbieram i ciągle są!
z Dżagą lepiej, może po tygodniu lub 10 dniach już, jakoś będzie...
tu miałam perfekt i znowu tak

Danuta/szwajcer Danusiu, ściągnęłam cię telepatycznie ostatnio myślałam, gdzie też się podziewaszcieszę się, ze zaglądasz, a co do roboty, sama prawda, już bym chciała sezon zakończyć, a tu liście i liście i chyba byliny trzeba ciachnąć...pozdrawiam

iwonaal Iwonko i słusznie, są cudne ciekawa jestem jak w nowym sezonie pokażą urodę moje nowe nabytki, 4 rodzaje nowych traw, za krótko aby coś powiedzieć..
takie nie powiązane też mnie zachwycają

Jula dzięki jeszcze je dokupię i jakoweś mebelki na taras dla wygody; wypatrzyłam super łóżko hamak tylko, jak tylko oram w ogrodzie, to chyba nie skorzystam, ale może inni

Ula uśmiałam się jakie tam napięcie, zwyczajna praca z tzw substancji, która jest nic extra, proste materiały i rozwiązania
pęcherznica z owockami jest fajna

GorAna Aniu dziękuję, może jakoś to będzie wyglądać teraz najprzyjemniejsze już lecipozdrawiam
Milka 15:23, 17 lis 2014

Tess właśnie tak zrobię, myślę nad rodzajem farby i techniką, dzięki

Sylwia, jak miło cię widzieć, dzięki napis na poduchach też trafiony

Kasik u mnie cześć juz bardzo dojrzała, bo od 98 r, część nowa i na efekt tez czekam, bo jak wiesz rewolucje stale ale nawet, jak już po bylinach, ogród jest ciekawy, jest zimozielony, dużo tego u mnie
kupiłam stożka, pierwszy zakup do planowanych zmian

Bogdzia nie dały się wywalić, bo odrosły, ale teraz zostawiam, zaplatam na kratkę i przycinam; bluszcz też mi się podoba, na razie zimuje dobrzejuż po niedzieli, ale dziękuję i tez pozdrawiam
barwinek sobie zakwitłmiałam plany i piesa popsuł

Danusia niby najfajniejsze, ale i trudne, ciężko mi się zdecydować
coś może wiesz więcej o trawie Ravena?

Polinka pozdrawiam, kawki rano najlepiej smakują

Bogusia ta niedziela dzięki Ani i Mai była ciekawa od rana; a u mnie w pąkach mak, co siałam z nasion z Kanady rany julek, kwitnący mak w listopadzie, toż to szokpozdrawiam

Aniumonteverde nie wywalam, bo już kiedyś niby mąż wszystko wykopał, a odrosło teraz jakoś mam na nie koncepcje

bdb Danusiu wpadnę, pomogę ile mogę, choć sama się teraz pałuję, co i jak zmienić raz mam apetyt na zmiany, a raz nie mam siły i odpuszczam i taka huśtawka
AgnieszkaW 15:52, 17 lis 2014

Irenko, stożek cisowy śliczny, coraz więcej zimozielonego ogrodu masz, będzie bardziej elegancko Domek i dekoracje cudne, a mak zrobił niezłą niespodziankę Buziak
Gardenarium 16:10, 17 lis 2014

Irenko, na ognisku byliśmy wszyscy

Instagram Ogrodowiska
Milka 16:13, 17 lis 2014

Agnieszko, u mnie mnóstwo tych stałych zielonych, bo dopiero odkąd na forum jestem, to w byliny ruszyłamtak stale obawiałam się nadmiaru pracy z nimi...co jest prawdą
to pokażę Tobie to miejsce i co tu już jest, bo jasnota mimo, ze rośnie, nie jest przeszkodą....pranie znowu wisi, ale uwielbiam suszyć pranie na powietrzu
czy elegancki, nie wiem, czy jakiś styl, nie wiem, ale mój
tu są stożki bukszpanu, trzmielina japońska, z drzew daglezja, jodła kalifornijska, sosna czarna i 3 kosodrzewiny, 1 w tej chwili na bonsai prowadzę, była pochylona, z racji tego, ze te drzewa jej światło zabierały, została podciągnięta

tu są 2 cisy, poducha i poducho stożek oraz 2 jakieś złote jałowce, którym powoli formę nadaję, stożek z jasnego bukszpanu, to co łyse, wycięte do ziemi byliny

tu szerzej, z jasnotą i bylinami w sezonie jest łądnie, ale może lepiej byliny wywalić i tylko różne kolory zielone, złote i czasami jakas trawka...o hakone Albaaurea tu też rośnie
mam czas na dumanie... i czekam na podpowiedzi i pomoc
Milka 16:14, 17 lis 2014

Gardenarium napisał(a)
Irenko, na ognisku byliśmy wszyscy

To jeszcze lepiej, ale co z synusiem sobie pogadałaś, to twoje narobiłaś mi chęci na kiełbachę z ogniska
Milka 16:22, 17 lis 2014

Berberys koło domu wcale nie jesienny!

róża Cathedral cały czas kwitnie, mam ją od tego sezonu, zachwyca mnie

kolejna angielka, nie udało się metki sfocić, nazwę potem uzupełnię

i kolejna angielka, niestety do metki się nie dostałam nie da się
AgnieszkaW 16:34, 17 lis 2014

Irenko, pomyślę i dam znać. Na razie weny twórczej nie mam, mus troszkę poczekać, chyba, że chcesz już te stożki wsadzić...
Kindzia 18:02, 17 lis 2014

Chyba nam się typowo listopadowo zaczyna robić Irenko...

Piękne masz te fotele z poduchami! Dopieszczasz Lubię taki styl.

Takiego "pełnego" ogrodu Ci zazdroszczę U Ani też taki przepych, zachwycałam się u Mai w niedzielę Twój ogród też się do TV nadaje. Może się doczekamy?
Bogdzia 19:28, 17 lis 2014

Faktycznie sporo masz roślin zimozielonych zasłana cała ziemia to gdzie w takim razie sa byliny bo miejsca dla nich nie widzę a przecież wiem ze masz ich dużo.Pozdrówka.