Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 19:54, 16 lis 2014

Mira napisał(a)
A w szafie znalazłam jeszcze zapomniane cebule tulipanów,krokusów i anemonów.Co teraz z nimi zrobić? Sadzić do donic i dołować w ogrodzie? Czy dać już sobie spokój i zapomnieć o nich

Mira, sadzić, jak najszybciej, jutro, najlepiej chyba do gruntu, ale do donic też może być

Instagram Ogrodowiska
MiraR 19:54, 16 lis 2014

Mniam,mniam Fajne haczyki na kiełbaski,bezpieczne.Robione przez Witka czy kupione?
Gardenarium 19:54, 16 lis 2014

Mira napisał(a)
Danusiu wyszły mi na rabatach szczypiorki czosnków drobnych.Co robić? Istnieje ryzyko,że zmarzną i pewnie wiosną nie wyjdą.

Nic nie robić, czekać na wiosnę, nasypać śniegu jak będzie.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:55, 16 lis 2014

Haczyki kupione, kiełbaska nie spada, można dwie naraz piec.

Instagram Ogrodowiska
MiraR 19:55, 16 lis 2014

Ok,jutro z rana sadzenie,nie ma zmiłuj chociaż zimnisko już jak nie wiem co Byleby przetrwać ten czas.Jednak miśki mają dobrze
MiraR 19:58, 16 lis 2014

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi,za haczykami będę się rozglądać
Miłego wieczoru
Monic 20:30, 16 lis 2014

Gardenarium napisał(a)
A może to wątrobowce?

Zdjęcia

Zwalczanie Mogeton.

Łoj, to jeszcze kolejne okrucieństwo dla trawnika! Takiego nie ma, mam na pewno mech. Muszę czymś zwalczyć, ale nie będzie to łatwe, bo bardzo duży teren do oczyszczenia
Borbetka 20:33, 16 lis 2014

Fajnie Danusiu "zapominasz" o brzydkiej, polskiej jesieni. Rodzinne spotkania najważniejsze i trzeba je celebrować w tym życiu, bardzo szybkim i mało nostalgicznym. Tak samo jak Ty, nie cierpię drugiej połowy roku w naszym kraju. Złota jesień nie zawsze jest zamówiona, z reguły bywa szara i smutna. Zima, jak tam się uda. Wolę osobiście, kiedy nie ma śniegu, jest bezpiecznie dla kierowców, a jedynie w górach, dla narciarzy, coś tam się uda, choć narciarzem nie jestem wcale, jeno łyżwiarzem . Ze dwa, trzy miesiące mogę odpoczywać od ogrodu, ale prawie pół roku, to stanowczo za dużo dla mnie. Zaliczam tutaj wstrętny listopad, plus miesiące zimowe, no i nie zawsze piękny marzec lub kwiecień nawet. Nie da się jak niedźwiedź przespać tego czasu, ale trzeba się jakoś zebrać w sobie. Twój ogród jest dla mnie pocieszeniem i energią dla oczu.
... Znowu nie obejrzałam ogrodu Małej Mi. Coś z zegarem mam nie tak dziś .
kaisog1 20:49, 16 lis 2014

Gardenarium napisał(a)
Wczoraj wieczorkiem uskuteczniliśmy z synami ognisko, także miłe i konstruktywne rozmowy, snucie planów, wesoły czas spędzony razem, rzadko się zdarza w tym składzie

..i to jest to! Rodzina przede wszystkim Zazdroszcze Wam tego ogniska, marzy mnię się taka kiełbaska i chlebuś Buziam mocniasto!
kaisog1 20:49, 16 lis 2014

dubel się zrobił wiec wybuziam Was jeszcze raz