Przyjaciół poznaje sie w biedzie.... ławki zaniedbane sa jak nowe.. szkoda, że nie zrobiłam foto przed czyszczeniem. Może i dobrze, bo aż wstyd pokazać jak się zaniedbało meble. I caął resztę też.
Podlewam, wciąż, jeszcze , ciągle.Ciekawa jestem jaki ja rachunek za wodę za lato zapłacę
Nic nie choruj , bo jutro sobota i piękny dzień.Znowu upał
A liliowce są cudne.Jak dla mnie
Jeszcze liliowce w szczątkowych kwitnieniach kilka jest.Ale floksy,hortensje, kilka funki, i hibiskusy ,, , dalie, mieczyki,, nawet rudbekie jeszcze kwitną.Kilka lilii. Nie jest żle z kolorami
Przydomowy stoi w miejscu.Niewiele tam prac,Trochę plany nam się zmieniły.
Te lilie mam dwie w dwóch rożnych miejscach.Jak przekwitną, to jedną z nich wykopię i dosadzę do drugiej
Makusiu, mam nadzieję, że zasmakuje. Marcinki ze mną?
Romuś, kamień z serca mi spadł. Dobrze, że dałaś znać. Na starość niepokoją mnie takie nagłe zniknięcia.
Pracowicie dzisiaj było. Kolejna porcja słoiczków jeżynowo- malinowo- borówkowo-poziomkowych już w spiżarni. Gasiliśmy pragnienie świeżym sokiem pomidorowym.
Podlałam strategiczne rośliny gnojówką skrzypowo-wrotyczowo=krwawnikową. Oddałam sąsiadowi 3 zebrinusy z okolic tarasu. A potem już był wieczór. A jak wieczór to polegiwanie na hamaczku i słuchanie cykających świerszczy.
aster duży kwiat w ładnym różu znalazł się w mieszance czerwona flaga, będę piastowała go na nasionka.
z całej mieszanki coraz bardziej rozwijają się kwiatki.
Proszę bardzo, taki mam srodek. Było o nim w jednym z ostatnich odcinków Mai. Kupowałam na all. Tylko jak bedziesz zamawiac to zwracaj uwagę na koszt wysylki, bo niektorzy sprzedawcy liczą sobie normalnie, a i.ni po 10 tys. Choć bardziej bym ich naciagaczami nazwała. A roslinka, ktora robi mega robote to wywlucznik.
Renia,jeszcze trzy w najbliższym czasie jak system czegoś nie spierniczy.
w słoiku jest przecier pomidorowy,jest ich więcej,tylko ten załapał się na sesję foto,
kwiat ciemiernika ..zobaczmy co się rozwinie.
a ogórtasy mnożą się i oto chodzi, różne odmiany.
i koper do ogóreczków,