Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

alis 20:56, 26 paź 2017

Magleska napisał(a)

Magda, chyba trochę odgapię tę Twoją miejscówkę na ognisko
Magleska 21:08, 26 paź 2017

effka napisał(a)
Pięknie ławeczki i stół świetnie się tam wkomponowują. Gęsto sadzisz, szybko będziesz miała efekt buszu. Extra. Ja planuje wg docelowych wymiarów roślin i u mnie łyso muszę na wiosnę jakieś bylinki podosadzać w lukach. Jak wszystko urośnie będę najwyżej przesadzać.

Chyba odgapię od Ciebie żwirkową rabatę, w sensie samej nawierzchni,nawierzchni bo prawie wszędzie mam korę.

Znowu awatorek zmieniłaś ......
ławeczki i stół zabrane z przedniego tarasu
Żwirek jest fajny wizualnie ,ale robota w nim to masakra ( przede wszystkim dosadzanie i zmienianie
Ja właśnie się zastanawiam czy nie zlikwidować trawnika z boku domu - pomiędzy przedogródkiem ,a skalniakiem
( i tak jest brzydki przy goniącym wilku )
Myśle czy by nie zrobic na całości rabaty żwirowej i tylko jakąś ścieżkę tam wymyślić na przejazd z kosiarka i taczkami
I tak na wiosnę chce tam zmieniać .... bo cisy chcę pociągnąć przez cały bok ......

Na tej drugiej fotce widać od przedogródka w stronę brzozowej i te cisy są kawałek przy przedogródku ,później przerwa i od brzozowej ..... chce to zmienić .....tylko ,ze już chyba za późno ,żeby hortki i trawy przesadzać muszę do wiosny czekać ....jutro jedynie wkopię cisy w tym kawałku pod skarpą z rodkami
Ps .inversy już tam nie ma
Edit .... jak Ci za pusto ,to faktycznie bylinami zrobisz busz ja lubię busz

Magleska 21:14, 26 paź 2017

alis napisał(a)

Magda, chyba trochę odgapię tę Twoją miejscówkę na ognisko

Odgapiaj do woli jak to cieszy ,że chcesz troszkę poodgapiać ode mnie
Po ciemku z tarasu .... kiepska fota telefonem
Kasiolaaa 07:36, 27 paź 2017

Madziu nic nie kiepskie nawet po ciemku twoj ogrod jest Boskiiiii
Magleska 08:51, 27 paź 2017

Kasia dzięki
Leje ...... muszę cisy wkopać
benia9185 09:10, 27 paź 2017

zdecydowanie lepiej z linia prostą przy skalniaku ogniskowa też nabrała charrrakterru Zastanawia mnie kiedy my Madziu powiemy sobie dość? posadzimy doopę na leżaku i powiemy ..."to jest to" U mnie końca nie widać tyle nowych pomysłów w głowie na modernizację ,ze sezonu na pewno zabraknie,no chyba,ze usmiechnę sie do "petardy" ogrodowej o to to "petarda ogrodowa"! taki powinien być Twój nick U mnie też pada, a czekam na przesyłke ,bo czosnki główkowate zamówiłam ..200 mam do wsadzenia i jeszcze pomyśleć gdzie? a z tym najdłużej mi schodzi
AngelikaX 09:19, 27 paź 2017

Magleska napisał(a)

Wiem Angela , ale nie miałam pomysłu ,gdzie je dać i tak sobie pomyślałam ,ze jak będzie pusto wiosną ,to chociaż cisy i danici będą ....
A cisy co zostały jednak nie dam przy ognisku ......przeciągnęłam zawilcową i dodałam 3 brzózki płaczki ,które mi zostały po reorganizacji brzozowej .... te cisy dam dalej przy płocie w stronę przedogródka ....całą ta prawą stronę płotu chcę obsadzić cisami ,ale dopiero wiosną ,bo bym musiała vanilkową zmieniać ,a boje sie hortki teraz przesadzać .....
Tak to od strony warzywnika wyszło

Ostatnie zdjęcie już ciemno było

Z brzozami też super, fajna przesłona będzie

Co do danic to domyślałam się, że o zimozielony akcent chodziło, ale myślę, że z czasem i tak je przesadzisz jak gąszcz hortkowo-trawkowy się zrobi Podrzucam pomysł - dałabym je na linii turzyc (amazon mist czy frostet curls?) 3 daniki dalej 3 turzyce 3 daniki itd

ps. Podziwiam Cię, ale masz energii!
lindsay80 10:42, 27 paź 2017

Magda, fajnie obsadziłaś tą górę skarpy.
Widzę, że do końca sezonu walczysz, to tak jak ja
Lulilaj 11:02, 27 paź 2017

Magleska napisał(a)

Że też Ci sie chciało .... ja zazwyczaj czytam trochę początku ,później lecę obrazki i sporą cześć końca .....
Dziekuje za komplementy ,miło mi , jak czytam takie pochwały
....cisy sadzone w maju są w przedogródku .... nadal są niewielkie i marne ....
Tu je trochę widać mizeroty

A te w brzozowej są teraz sadzone

Najlepsze jest to ,że te mizeroty i te większe w tej samej cenie kupione , tylko w innym czasie

Upss, pomyliłam rabaty. Mówiłam, że Twój ogród to zupełnie inne miejsce .

A cisy na prawdę super. Możesz napisać mi jaką mają wysokość (te które kupiłaś jako drugie)? Gdzie wy kupujecie takie ładne okazy i to jeszcze w takiej cenie?
SlonecznyOgrod 12:24, 27 paź 2017

Działasz ostro pomimo zaawansowanej jesieni. No brawo!