Ponieważ stale brakuje mi czasu aby pomysł przelać na papier, wrzucę kilka obecnych zdjęć odnośnie mojej działki - przyszłego ogrodu.
Na granicy z sąsiadem donica/rabata. Roślinność tam zaplanowana to przede wszystkim konieczność zasłonięcia dość nieestetycznego szpaleru paneli ogrodowych w kolorze szarym (tuje szmaragd - 40 szt., jałowce płożące, berberysy, irgi i trzmieliny no i oczywiście wilec z racji szybkości wzrostu). Donica wykonana została aby zabezpieczać podmurówkę ogrodzenia stanowiącą jednocześnie murek oporowy dla wód opadowych spływających z działki sąsiada. Jego posesja została znacznie podniesiona względem mojej. Kilka zdjęć roślin rosnących po sobie:
I trawa po wczorajszym koszeniu.
Mam pytanie, ponieważ to mój pierwszy kontakt z trawnikiem, proszę o informację czy dając nawóz HydroComplex Yara Mila po 3 tygodniach od posiania (większość trawy z powodu nierównego wzrostu skoszona była już dwukrotnie) nie zrobiłem dużego błędu? Dawka to ok. 12 kg na ok. 700-800 m2.
Dorotko u nas też susza, z drugiej strony cieszę się, że nawałnice nas ominęły...podziwiam kwietne rabaty, ostróżkę sama wysiewałaś, kępka jeżówkowa czy to z tych miniaturowych, moje same wielkoludy...szukam sprawdzonej sztywnej miniturki...Twoja to jaka odmiana?
Oprócz tych ładniejszych zakątków w ogrodzie mam i takie miejsca. Muszę się z tym uporać wnet. Widły amerykańskie na tą okazję zakupiłam trzeba tą górę zlikwidować, wyrównać, posiać trawę a po prawej stronie powstanie rabata aż pod sam dom, 2 metry szeroka i 11 długa. Życzcie mi powodzenia, w sumie bardziej mojemu kręgosłupowi.
A w Dachau widoczki ogrodowe byly takie
ja spacerowalam po ogrodzie a Emus z synem biegali na stadionie. Emus swoj rekord zyciowy pobil i przy okazji rekord klubowy (ktory zreszta do niego nalezal)