Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Na zielonej... trawce :) 20:43, 29 lis 2017

Do góry
hop hop
Zielony zielonym pogania :) 19:36, 29 lis 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)

Świeżutki widom z balkonu. Zdjęcie troszke krzywi obraz. Fakt troszke dlugi ale kochany miłością bezgraniczna .
Tak wpadlo mi do głowy ze w razie czego zbiorę zbiorę troszke ziemi na końcu murka i coś posadze.Może się jakoś da zajamuflowac

tam za kominkami ma być ta ścieżka dzieląca kwasną od zasadowej?
a między murem a kominkami co będzie?trawnik?
Rododendronowy ogród II. 19:19, 29 lis 2017

Do góry
Bożena u Ciebie rododendrony tez chyba juz muszą dzielić się przestrzenią w korzeniach z drzewami? myślisz ze towarzystwo brzóz jest niedobre dla rodków?
Nowocześnie z różAnką :D 18:52, 29 lis 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

A czy tamte rabaty nie są przypadkiem głębsze?

próbowałam się wczoraj przebić przez watek ogrodu z lustrem ale takich informacji nie mam, może ktoś kojarzy? albo ogród Syli?

Asia spójrz proszę swoich projektowym okiem na plan ogólny, gra Ci?
wczesniej był pomysł na pary drzew ale teraz myślę o czymś takim zeby warzywnika mi drzewa nie zaslaniały. bo warzywnik będę mieć
Nowocześnie z różAnką :D 18:49, 29 lis 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
A jednak brzozy

Renia u mnie nigdy nic nie wiadomo
Nowocześnie z różAnką :D 13:26, 29 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

chodzi mi o taką brzozowa jaka jestw ogrodzie z lustrem czy u Edyty, Sylwi. niewiem czy można to nazwać swobodnym zagajnikiem. byłyby tam rodki jak u Sylwi, derenie.. to do ustalenia w sumie jeszcze.

A czy tamte rabaty nie są przypadkiem głębsze?
Nowocześnie z różAnką :D 11:39, 29 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dałabym więcej brzóz, więcej po prostu lepiej wygląda niż 3 smutne.

A rododendronom będzie dobrze pod brzozami? One mają agresywny (szeroki) system korzeniowy. Co Bogdzia na to?

dam 5
nie pytałam jeszcze Bogdzi......... :/
Nowocześnie z różAnką :D 11:39, 29 lis 2017

Do góry
iwka napisał(a)
dla mnie w tym rogu fajnie będą wyglądały brzozy. Ja bym posadziła trzy z tyłu i dwie z przodu, jakoś tak

tak mi wyszło mniej więcej, może zdąże przed zmierzchem to zrobię fotke jak ustawiłam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:07, 28 lis 2017

Do góry
Kasia co ile masz posadzone brzozy?
Ogród w remoncie 20:57, 28 lis 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Aniu sama zobacz. Ja wiem czy się łamią? Chyba normalnie jak wszystkie. Jak bardzo wieje to trochę gałązek później leży ale to nic dziwnego.

fajnei to wyglada, tak na oko to co jakies 2 m sadzone chyba.
nawet niewiesz jak mi rozjaśniasz
Nowocześnie z różAnką :D 20:50, 28 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ania, czy te brzozy mają być romantycznym bukietem wtedy kilka w jeden dołek, jak bukiet albo blisko siebie.
Czy luźnym, swobodnym zagajnikiem?

Czy elementen struktury rabaty - wtedy dopasowanym do układu innych drzew, osi widokowych?

Jaka jest funkcja tego kwadratu 5x5?

I co będzie pod tymi brzozami? Rodki? Derenie? Tuje ? - to aktualna wersja poszycia pod brzozami?

zacznę moze od odpowiedzi jaka mialby być funkcja..nawiązanie do kwadratu z ogniskiem tylko
widok z tarasu na to miejsce gdzie miałyby być brzozy, w rogu za hortensjami

chodzi mi o taką brzozowa jaka jestw ogrodzie z lustrem czy u Edyty, Sylwi. niewiem czy można to nazwać swobodnym zagajnikiem. byłyby tam rodki jak u Sylwi, derenie.. to do ustalenia w sumie jeszcze.

bardziej zalezy mi na tym żebyście pomogli mi zdecydowac czy dobrze to wymyśliłam i jesli tak to ile tych brzóz dać
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 20:40, 28 lis 2017

Do góry
Danusia a masz może fotki brzozowych ktore tworzylaś jak wygladają po paru latach?
Nowocześnie z różAnką :D 19:52, 28 lis 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)
Aniu podglądam i kibicuję . Ciekawa jestem co zrobisz z tymi brzozami

jak ustalę że 5 da radę to wejdę w to bo jak lepiej by było 3 posadzić to niewiem czy się zdecyduję..
Nowocześnie z różAnką :D 19:51, 28 lis 2017

Do góry
AniMa napisał(a)

Też mi się tak wydaje...jeżeli posadzisz je za rzadko to się wizualnie rozmyją....

tylko jak wyglądają te brzozy po 10latach tak posadzone co 2,5m np?
Nowocześnie z różAnką :D 19:50, 28 lis 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Aniu, nie słuchaj faceta. Brzozy można nawet po dwie w jeden dołek sadzić. Moim zdaniem ładnie wyglądają białe pnie jak są dość blisko siebie. Ja swoje zwykłe brzozy mam 4 w prostokącie niespełna 2 na 3m i nic im nie jest a mają już ok 15lat.

baaaaardzo mi się podoba twój komentarz
Nowocześnie z różAnką :D 19:49, 28 lis 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wklejam zdjęcia derenia białego Variegata i zacytuję to, co Ci napisałam u Pszczółki.
Aniu, będziesz musiała podjąć decyzję uwzględniając za/przeciw.
Jeśli Twoja rabata będzie miała nawadnianie (tylko nie wiem, czy ono działa zimą?), to sprawdzi się każdy dereń.
Z moich obserwacji najpiękniej zimą wygląda dereń biały Sibirica. Gałęzie mają mocne, błyszczące, karminowe wybarwienie. Ale one z kolei w pozostałych porach roku wyglądają jak zwykłe zielonolistne krzaczory. Pięknie się przebarwiają liście, ale błyskawicznie w kilka dni opadają.
Elegantissima ma piękne listki, Variegata ma ciut mniej białych plamek. Dłużej trzymają liście, a wybarwienie gałązek zmienia się, ale nie aż tak spektakularnie.
Znajdę zdjęcia i wkleję w Twoim wątku.

dziękuję Haniu za te informację, poszukam w okolicznych szkółkach co oferują.
Sibirica to rzeczywiście taki krzak bez szalu ale moze w towarzystwie pstrokatych dereni ładnie by wygladał
Ogród w remoncie 13:41, 28 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Asia szok! I gratulacje! Podwórko totalnie odmienione co

Bardzo mnie pocieszył twój wpis u mnie bo 3 brzozy to taka bida trochę a 5 to już fajny lasek będzie
A twoje na górze w koronach się nie łamią?fajnie to wygląda?

A gdzie twój wątek znowu zniknął ?
Nowocześnie z różAnką :D 13:05, 28 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
dziewczyny mam pytanie czysto koncepcyjne, (...)
i pytanie kolejne rownież luźne nie zobowiazujące ile brzóz się zmieści w kwadracie 5x5m?
strzałka wskazuje skąd głównie będzie oglądana rabata

to są tylko pomysły nie plany

Ania, czy te brzozy mają być romantycznym bukietem wtedy kilka w jeden dołek, jak bukiet albo blisko siebie.
Czy luźnym, swobodnym zagajnikiem?

Czy elementen struktury rabaty - wtedy dopasowanym do układu innych drzew, osi widokowych?

Jaka jest funkcja tego kwadratu 5x5?

I co będzie pod tymi brzozami? Rodki? Derenie? Tuje ? - to aktualna wersja poszycia pod brzozami?

Ogród w remoncie 09:00, 28 lis 2017

Do góry
Asia szok! I gratulacje! Podwórko totalnie odmienione co

Bardzo mnie pocieszył twój wpis u mnie bo 3 brzozy to taka bida trochę a 5 to już fajny lasek będzie
A twoje na górze w koronach się nie łamią?fajnie to wygląda?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies