Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

Margerytka40 19:53, 28 lis 2017

Ania zobacz moje brzozy
anna_t 20:50, 28 lis 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Ania, czy te brzozy mają być romantycznym bukietem wtedy kilka w jeden dołek, jak bukiet albo blisko siebie.
Czy luźnym, swobodnym zagajnikiem?

Czy elementen struktury rabaty - wtedy dopasowanym do układu innych drzew, osi widokowych?

Jaka jest funkcja tego kwadratu 5x5?

I co będzie pod tymi brzozami? Rodki? Derenie? Tuje ? - to aktualna wersja poszycia pod brzozami?

zacznę moze od odpowiedzi jaka mialby być funkcja..nawiązanie do kwadratu z ogniskiem tylko
widok z tarasu na to miejsce gdzie miałyby być brzozy, w rogu za hortensjami

chodzi mi o taką brzozowa jaka jestw ogrodzie z lustrem czy u Edyty, Sylwi. niewiem czy można to nazwać swobodnym zagajnikiem. byłyby tam rodki jak u Sylwi, derenie.. to do ustalenia w sumie jeszcze.

bardziej zalezy mi na tym żebyście pomogli mi zdecydowac czy dobrze to wymyśliłam i jesli tak to ile tych brzóz dać
iwka 09:33, 29 lis 2017

dla mnie w tym rogu fajnie będą wyglądały brzozy. Ja bym posadziła trzy z tyłu i dwie z przodu, jakoś tak

Pszczelarnia 09:53, 29 lis 2017

Dałabym więcej brzóz, więcej po prostu lepiej wygląda niż 3 smutne.

A rododendronom będzie dobrze pod brzozami? One mają agresywny (szeroki) system korzeniowy. Co Bogdzia na to?
anna_t 11:39, 29 lis 2017

iwka napisał(a)
dla mnie w tym rogu fajnie będą wyglądały brzozy. Ja bym posadziła trzy z tyłu i dwie z przodu, jakoś tak

tak mi wyszło mniej więcej, może zdąże przed zmierzchem to zrobię fotke jak ustawiłam
anna_t 11:39, 29 lis 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Dałabym więcej brzóz, więcej po prostu lepiej wygląda niż 3 smutne.

A rododendronom będzie dobrze pod brzozami? One mają agresywny (szeroki) system korzeniowy. Co Bogdzia na to?

dam 5
nie pytałam jeszcze Bogdzi......... :/
ren133 13:06, 29 lis 2017

A jednak brzozy
makadamia 13:26, 29 lis 2017

anna_t napisał(a)

chodzi mi o taką brzozowa jaka jestw ogrodzie z lustrem czy u Edyty, Sylwi. niewiem czy można to nazwać swobodnym zagajnikiem. byłyby tam rodki jak u Sylwi, derenie.. to do ustalenia w sumie jeszcze.

A czy tamte rabaty nie są przypadkiem głębsze?
anna_t 18:49, 29 lis 2017

ren133 napisał(a)
A jednak brzozy

Renia u mnie nigdy nic nie wiadomo
anna_t 18:52, 29 lis 2017

makadamia napisał(a)

A czy tamte rabaty nie są przypadkiem głębsze?

próbowałam się wczoraj przebić przez watek ogrodu z lustrem ale takich informacji nie mam, może ktoś kojarzy? albo ogród Syli?

Asia spójrz proszę swoich projektowym okiem na plan ogólny, gra Ci?
wczesniej był pomysł na pary drzew ale teraz myślę o czymś takim zeby warzywnika mi drzewa nie zaslaniały. bo warzywnik będę mieć