Rewelacja! Pięknie, ale doczytałam że szyby bardzo drogie.
Tak to jest z marzeniami... ale marzyć trzeba wtedy powstają najlepsze alternatywne rozwiązania
Doczytalam , ze szyby maja byc na pawilon. Mam zabudowany balkon od kilku lat takimi szybami w wys 2 m, dl. 7 m na szynie gornej i dolnej z bolcami, otwieranymi w harminijke. Nie narzekam przezyly nie jedna burze, gradobicie, wiatry wschodnie czy zachodnie. Jak silny wiatr to swiszczy.
Szyby mam zainstalowane bez uszczelek w pionie, mozna regulowac otworami w pionie aby sie nie zadusic.
Sa rozne grubosci szyb od 6, 8 a nawet więcej milimetrow. Ja mam 8 mm, sa sztywne nie wyginaja się sa tez drogie. Grubosc szyb jest bardzo wazna.
No coz koszt wysoki razem z instalacja 10 lat temu 14 tys.
Hej Ela, tak chcemy szyby najlepiej te bez ram, choć nie wiem na co się zdecydujemy... dość kosztowna inwestycja, ale temat wydaje się być odległy (to znaczy czeka grzecznie w kolejce ważnych decyzji ) po drodze mamy święta, potem córka ma przenosiny do nowego dużo większego pokoju (który muszę najpierw "zaprojektować" pomalowac, kupic meble itp ) remont całego domu łącznie z burzeniem ścian.... także potem przyjemności czyli pawilon
Dzięki za info odnośnie grubości szyb - na pewno warte rozważenia jaką grubość wybrać ... po cichu tak sobie myślałam, aby zorientować się w lokalnych firmach czy czasem ciutkę taniej nie wyjdą
Czekałam na dostawę ambrowców, buków i umbry...
Przez ambrowce, które nie chciały zgubić liści (zresztą i tak przyjechały z ) dostawa się opóźniła... dotarła w niedzielę 19 listopada przed południem(tak się "cudownie" złożyło, że akurat byliśmy po imprezie - powrót o 5 rano)
Ambrowce z racji liści sadziłam szybko w niedzielę, reszta musiała poczekać kilka dni
Ja dziś sprzątnęłam liście w jednym gaiku, w weekend i trochę w tygodniu także trochę posprzątałam większą część ogrodu.... nie chce mi się bardzo, ale wiem że wiosną będę sobie bardzo głośno dziękować: Angela kobieto dobrze zrobiłaś ogarniając ten bajzel w listopadzie