Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z ogródka na wsi 22:30, 13 sie 2017

Do góry
A jeszcze trochę z innej beczki...
Ostatnio u Izy wspominałem że babcia do jednego z pokoji wybrało szary kolor () i że muszę go teraz rozbielić bo jest jak w grobowej desce i że kipiłem kilka białych ramek ( muszę jeszcze dokupić zrobię taką mini galerię)
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:29, 13 sie 2017

Do góry
Anabell napisał(a)

Aniu to pomarańczowy to onętek? lubię go za lekkość i nie jest za wysoki, sam sobie daje radę bez pokładania.

Dobra wiadomość że nornice nie lubią smolinosów.

Pozdrawiam Aniu

Haniu kosmos siarkowy poznałam dopiero tu na Ogrodowiski i od kilku lat wysiewam, w tym roku prezentuje się świetnie, wysadziłam go w kilku miejscach żeby rozświetlał rabaty

pozdrawiam
Kiedyś będzie tu ogród 22:28, 13 sie 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Ależ Wam zazdraszczam... wiem to wstyd i nie godzi się,

dobrze, że choć zdjęć się naoglądam
Oj Gosiu jest czego zazdrościć , jest... Szkoda tylko, że wypad taki krótki...

Mala_Mi napisał(a)
szkółki wysyłkowe

tu kupowałam ale to wieszke sadzonki i drozse

lub wycieczka w Lubuskie do Przytok
w Przytoku lista zrobiłaby sie zdecydowanie dłuższa.... Ale to chyba poza zasięgiem. Upolowałam cypryśnika w jesnej z podkarpackich szkółek- razem z głogiem którego Mariusz polecał.

Kawa napisał(a)
piękne foty z pięknej wycieczki
Dzięki Kamilo. Wycieczka fantastyczna, wspaniali ludzie, cudowne miejsca.... czego chciec więcej... No może tylko tego, żeby trwało dłużej....

Niestety powrót do rzeczywistości był twardy... Pomijając sprawy osobiste, powiem tylko że po nawałnicy zmienił mi się trochę krajobraz. Wyleciały brzozy przy stawie- łyso trochę i myślę co dalej... Ale to w dalszej przyszłości. Z dobrych wieści- pozbyłam się jalowców i cyprysika Boulevard. Jutro trzeba 'tylko' powywozić gałęzie. I co najwazniejsze zaczęło się kopanie karp po żywopłocie z ałyczy(odbijającej jak feniks z popiołów). Takie male g... a korzenie ma na kilka metrów, masakra. Jutro, mam nadzieję, koniec. Aaaaaaaaaaa.... i szykuję teren pod trawniczek przy anabelkowej...

Miałam pokazać anabelkową, ale nie opielona do końca. Tak więc tylko z dedykacją dla Renatki od której dostałam nasionka. Tegoroczne siewki.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:27, 13 sie 2017

Do góry
an_tre napisał(a)

Małgosiu jak wszędzie było bardzo strasznie, myślałam, że wiatr porwie mi dom ale po początkowych porywach trochę złagodniał i obyło się bez strat. W pobliżu złamało się drzewo, które zablokowało jezdnię, ale kierowcy szybko się z nim uporali i udrożnili sobie przejazd, prądu nie mieliśmy około trzech godzin, w ogrodzie bez strat.
Ale takiego strachu i widoków nie chciałabym już doświadczać

No właśnie...strachu nie zazdroszczę...ale dobrze że na strachu się skończyło.
Buziaki!
Z ogródka na wsi 22:26, 13 sie 2017

Do góry

I taka frezja
W kamiennym kręgu od początku 22:25, 13 sie 2017

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu cudnie.....
Zawsze pięknie u ciebie...i wiosną z tulipanami, i w pełni lata z rozchodnikami i z gipsówką...
Cieszę się że nawałnica nie poczyniła u ciebie strat.
To co oglądam w TV to strasznie wygląda..
Z ogródka na wsi 22:24, 13 sie 2017

Do góry
A dzisiaj na szybkiego żeby rozweselić te cholerne czrne wrota Wymyśliłem coś takiego...akurat z chwastów które były pod ręką Ten róż gryzie się z żółtym ale póki co...
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:23, 13 sie 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale u ciebie kwiatowo i kolorowo....pięknie

Jak tam Aniu burza u was nie zniszczyła niczego ? To co pokazują w telewizji to zgroza...

Małgosiu jak wszędzie było bardzo strasznie, myślałam, że wiatr porwie mi dom ale po początkowych porywach trochę złagodniał i obyło się bez strat. W pobliżu złamało się drzewo, które zablokowało jezdnię, ale kierowcy szybko się z nim uporali i udrożnili sobie przejazd, prądu nie mieliśmy około trzech godzin, w ogrodzie bez strat.
Ale takiego strachu i widoków nie chciałabym już doświadczać

Z ogródka na wsi 22:20, 13 sie 2017

Do góry
Czarne wrota jeszcze przeboleję ale to!!! No jak na to patrze to nie mogę PRzecież to wygląda obskurnie...no który był taki mądry to ja nie wiem Ale wezmę się za tą ścianę dopiero w przyszłym roku

niedawno kupione mizerne szałwie wzięły się chyba za siebie

Kocimiętki kupione w tym roku też zrobiły się ładnymi kupeczkami

Kremsmünster OÖ Landesgartenschau 22:19, 13 sie 2017

Do góry

malwy mialy olbrzymie kwiaty, co chwila ktos przy nich przystawal i ogladal z bliska okiem albo aparatem
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:18, 13 sie 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Przed zmierzchem

Aniu to pomarańczowy to onętek? lubię go za lekkość i nie jest za wysoki, sam sobie daje radę bez pokładania.

Dobra wiadomość że nornice nie lubią smolinosów.

Pozdrawiam Aniu
Z ogródka na wsi 22:15, 13 sie 2017

Do góry
I takie widoczki

Boże!!! Jak ja uwielbiam takie widoki A zapach...nieziemski

No i bukiecik w kuflu na krzesełku...kurczę spodobał mi się ten pomysł z bukiecikami w nim bo stale można trochę zmieniać kompozycje w nim...w przyszłym roku wysieję więcej kwiatów na ścinanie i wtedy dopiero będę sobie mógł zmieniać

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:14, 13 sie 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Śliczne.
Dzięki

Z ogródka na wsi 22:11, 13 sie 2017

Do góry
Hortensje zmieniają kolor

Specjalnie ptrzyłem dzisiaj na moje bukszpany...fakt mam tylko dwie sztuki (powiem wam że nie jestem jakoś specjalnie ich miłośniekiem, ale zawsze może się to zmienić...a akurat mi się odmieni) bo byłem ciekawy czy jak wszystkim ta ćma zżera to czy i mi też ale widzę że nie. WIem że na tym zdjęciu widok nie jest najlepszy ale to miejsce jest do zmiany w przyszłym roku...będzie częścią ogrodu jesiennego
W cieniu - zacieniona 22:10, 13 sie 2017

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:10, 13 sie 2017

Do góry
Witam Przepiękny ogród, miejsce inspiracji mogę zapytać co to za trawa miedzy bukszpanami?

malkul napisał(a)
... w kulki...

Ogród w remoncie 22:08, 13 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Wymyśliłam też,że w moim kąciku brzozowym posadzę derenie.

Asia, u mnie derenie rosną w głębszym cieniu, z innej strony domu, zarosły orzechem wielgachnym.
Początkowo oddzieliłam nimi dom od pozostałej części działaki owocowej.
Z przodu dereni posadziłam tuje szmaragdy, z a dereniami jeszcze porzeczkę złocistą, wszystko w szpalerach
teraz już tam nie dbam nie strzyżę, a derenie maja liście z białym.

Czyli nie przeszkadza im cień.
Z ogródka na wsi 22:07, 13 sie 2017

Do góry
Podoba mi się proso z werbeną...

Aż jestem w szoku że kaczeniec tak dobrze mi się trzyma...na wiosnę w pełni zakwitnie

I taki wąs na tuji
Kremsmünster OÖ Landesgartenschau 22:04, 13 sie 2017

Do góry

jedyna hortkowa rabata, niestety hortensje nie warte pokazania z bliska

Z ogródka na wsi 22:03, 13 sie 2017

Do góry

Coraz bliżej...

I hmmmm chyba jednak firletka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies