Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:28, 14 sie 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Zlituj się Dziewczyno...jak to nadgonić wszystko...plan oszczędnościowy mus wprowadzić...

Teraz jeszcze papu dawać?

Kindzia tak nas czasami poniesie Nie martw się jutro i pojutrze będzie plan naprawczy Czas dostępu do forum będzie ograniczony
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:26, 14 sie 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
....równiez mam miskanta i muszę go podzielic i przesadzic...ryzyk -fizyk zrobię to jesienią bo po prostu muszę....jeśli nie przetrwa, to trudno - w tej fazie ogrodu niczego mi nie szkoda

Jesli trawki są małe to większe prawdopodobieństwo że przeżyją. Jeśli takie wielkie jak u mnie to już ryzyko...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:25, 14 sie 2013

Do góry
Ania Art, AniaK, Łosiu wielkie dzięki za porady. Zatem będę dzialać wiosną. Kostrzewy i miskanty zostaną podzielone a lawenda przesadzona z przechowalni
Ale jak znam siebie plan dot rabaty przed płotem ulegnie zimą jeszcze znacznej modyfikacji ....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:22, 14 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Marzena, jak masz ładne kępy miskantów to teraz nie dziel.... bo kępy po dzieleniu będą brzydkie. A trawy są też ozdobą zimą..... nie wspomnę o jesieni. Dużo trawy sie uszkodzi. Końcówki będą schły, część trawy tez uschnie..... Miskanty nie są takei szybkie do przyrostów jak inne trawy. Wiosną podzielisz i uszczerbku na wyglądzie nie będzie. Poza tym ładniej podzielisz kępy. W chłodniejszych rejonach wogle nie powinno sie teraz dzielić traw, bo mogą zimą wymarznąć. Dzieliłam trawy jak Irenka o każdej porze roku..... i obserwacje takei jak napisałam wyżej..... U Ciebie nie zdechna, ale na urodzie stracą i to bardzo dużo. Szczególnie, że trawy sie trudno dzieli, trzeba po prostu siekierą lub ostrym szpadlem ciąć przez pół, to zbite bryły. Samo wykopanie jest już dosć niszczące dla trawy........
łapki zajmij inną robotą..... do wiosny wytrzymasz....

Aniu wielkie dzieki za takie dokładne wyłuszczenie tematu. Z trawami mam niewielkie doświadczenie ale widziłam , że np rozplenice mi wymarzają, obawiam się że miskanty mogłyby również. Najbardziej przekonuje mnie jednak argument urody traw jesienią i zimą. Wg mnie nic tak nie zdobi ogrodu zimą jak bukszpany i trawy... Poza śniegiem oczywiście dlatego nie ruszam teraz traw, podzielę je wiosna. Nacieszę jeszcze oczy miskantami.
Dla relaksu rdzisiaj rabatę przed płotem wyplewiłam... Bo zarosła w trakcie budowy drogi strasznie.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:19, 14 sie 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Madzenko .. Czy ja mogem w imieniu swoim w Twoim wątku Anusi podziękować za wyłożenia fffszystkiego kawę na ławę ??

Aniu .. Dzięki... Miskanta nie dzielić , zakopać , dzielić wiosn ewentualnie uffff.. Już wiem

Dziękuj do WOLI, Ania jest nieoceniona
Łomżingu nie uprawiałam

jotka napisał(a)
"Łapki zajmij inną robotą ..." Ania dobrze radzi Bo taka kipiąca energią dziewczyna bez zajęcia długo nie posiedzi

Marzenko pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje że znalazłaś czas by spotkać się z nami
Sorry, że nie udostępniłam bukszpanika do cięcia, ale on na razie będzie rozczochraniec, choć to nie jest trendy na O.
Teraz na Twój ogródek patrzę jeszcze bardziej przez pryzmat jego przemiłej właścicielki
Miłego dnia i kolejnych

Jolu bukszpanik Twój jest cudny, jeśli Ci się podoba poczochrany to go nie ruszaj
Nawet nie wiesz jak miło było Cię poznać. Bardz się cieszę, źe mimo przeciwności losu podjęlaś trud organizacji spotkania. Dziękuję Ci za to !

Loosiuu napisał(a)
Marzenko nie zauważyłaś może czy rozplenice Ci się nie rozsiewają? Wokół mojej jednej zostawiłem niewypielone trawki, bo do złudzenia ją przypominają. Identyczne liście tak samo ułożone. Tylko nie zakwitły jeszcze. Czy myślisz, że to możliwe, że w naszym klimacie mogła się wysiać?

Mi się jeszcze nic nie rozsiewa.... Poza tym u mnie chwasty i siewki mają trudne życie.... Zwykle fazy wzrostowej nie dootrawaj i lądują na kompostowniku... Ostatni wypatrzylam chyba stipę siewkę ...

Syla napisał(a)
ja na swoje miskanty zamach robię na wiosnę .... przytnę i potnę ..... muszę się jakoś zacząć organizować w tym moim ogrodzie bo za dużo chaosu wprowadziłam ..... może jakieś dodatkowe rączki zatrudnię ..... myślę o tym coraz bardziej intensywnie bo moje już wysiadają

Syla a ja sie zapytowuję czy Ty wszystko musisz do 1 wrzesnia 2013 zrobić? Czy nie możesz prac do następnego roku rozłoźyć!

Syla napisał(a)

popieram !!! odbiór roślin osobisty ..... Bogda .... ja również wówczas coś skubnę .....

Podpisy pod petycją zbieramy? Bo się obija dziewczyna!!!

asc napisał(a)
Filip - rozplenice się wysiewają, ja swoje namiętnie piele, bo bym miała cały ogród.... ale nie jest to uciążliwe i straszne.. Alinka na spotkaniu dawała dziewczynom rozplenice z siewek..bardo ładne kępki

Jak nazwa wskazuje rozpleniają się :
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:10, 14 sie 2013

Do góry
Jestem... Nic nie mówię... Bo wściekła jestem.... Zaciukam to ja serwistanta siemensa....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:30, 14 sie 2013

Do góry
Odpowiedz dla wszytkich była bardzo długa..

mam nadzieję, że wytrzymałaś
ciut z doskoku będę, to będzie wg dekalogu Madżen
patrz, gdzie ptaszek ma gniazdo, chyba pliszka

[b][b] Oźesz ale zmiany!!! to prawdziwa rewolucja ogrodowa !!! Kiedy parapetówa ?

[/b]

Kiedy chcesz, zapraszam.....ciekawa jestem twojej opinii
dziś zakupiłam cisy, fajnie bo przywieźli mi i czekam na Finkę
cis kula i drugi cis kula i na nim jakby stożek, ale chyba coś innego będę formować, ładne i dobre ceny, już stoja tam, gdzie będą sadzone..

raczej rabatówa

ha, ha, to też idzie do naszego słownika

wooooooooooooow

szacunek Irenko dla Ciebie !!!!!!!!!!!!!!!!

dzięki Agatko, dla nas dwojga
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:18, 14 sie 2013

Do góry
Super metamorfoza. Dopiero na zdjęciach z różnych okresów widać jak ogród się zmienia a rośliny rosną
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:17, 14 sie 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Irenko, jak dzieliłaś te miskanty, to nic się z nimi nie działo? Bo ja raz dzieliłam takie duże i bardzo schły końce prawie do połowy, okropnie to wyglądało, mimo obfitego podlewania.

Czyli jednak wiosna....
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:16, 14 sie 2013

Do góry
Pozdrawiam porannie. Dzisiaj niemal pijątek
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 06:13, 14 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Gabisia, a ty pod górkę idziesz te trawki kupiłam u Finki, z dostawą do domu, przecież mogła i dla ciebie wziąść i do tego same super okazy, ale chyba wolisz pod prąd
cyt.
Wszędzie szukam Little Bunny i siem wkurzyłam, i zrobiłam duże zamówienie u Pana Trawki.

A skąd mamy wiedzieć co ma Finka? Miała zalożyć sklep inetrenetowy. Wystarczyłoby zrobić cennik z wykazem roślin ....
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 06:11, 14 sie 2013

Do góry
Anitko mi najbardziej we Wrocławiu takiego targowiska brakuje....
Widoki przepiękne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:47, 13 sie 2013

Do góry
Heloł!!!!
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 23:45, 13 sie 2013

Do góry
Slawko napisał(a)
Cóż za upał... nic się nie chcę robić... więc tylko dzisiaj pieliłem Nikomu nie polecam karmników ościstych oraz fiołków wonnych... po kilku latach opanują cały Wasz ogród Troszkę zostało mi na jutro pielenia, znaczy pozbycia się fiołków... ładnie kwitną ale strasznie się rozsiewają, paskudy jedne
Pozdrawiam i zmykam spać

Ty mi lepiej doradź jak z karmnika chwastów się pozbyć??
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:42, 13 sie 2013

Do góry
Bogda napisał(a)
No to jak będziecie dzielić to rzućcie troszku do Bogumiły

Pod jednym warunkiem , że się kiedyś na spotkaniu forum pojawisz!!! Odbiór tylko osobisty!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:40, 13 sie 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Miskanty wiosną jak tylko zaczną pokazywać zielone ździebełka.

Kolejny głos za lenistwem jesienią
Nie wiem jak będzie wyglądalo odśnieżanie nowej drogi, czy samochody będą zjeżdżać na moje pobocze zatem być może sadzenie dopoero wiosną... Zobaczę....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:38, 13 sie 2013

Do góry
Slawko napisał(a)

Klimat na pewno ma tu duże znaczenie... u mnie w sumie też raczej łagodny ale w zeszłą jesień od znajomego zabrałem sadzonkę miskanta chińskiego i w tym roku słabiutko ma się... może ten rok też taki dziki i dlatego. Podręczniki, podręcznikami ale również zdarza mi się przesadzać rośliny tuż prawie że kwitnące

W zależności od nastronu i weny będzie jesień lub wiosna
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:37, 13 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
też tak uważam, kampania świetna przecież o o chodzi w reklamie, a focha maja Ci zakompleksieni. Różni ludzie, z różnych warsw społecznych wiedzą co oznacza łomżing i porafią mówić slangiem. Czegóż chcieć więcej. Od kilku lat browar mial fajne reklamy ale ta to miszczostwo

Łomżing przejdzie już na trwałe do historii, nawet gdy po latach nikt już nie będzie pamiętał czego dotyczyła reklama - na wzór OJCIEC PRAĆ? Kto pamieta że reklama dot. Proszku Pollena2000 ???
Browar zmieni 3 razy nazwę i właściciela znaczy się rebranding.... ale będziemy dalej mówić łomżing
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:34, 13 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
wredota jakiegoś przedstawiciela na łomżing posłała... i jeszcze pewnie brzydkiego hahahaha

Miejscowego nie uroda tu ważna tylko lokalizacja
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:33, 13 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
zdecydowanie można; wiosna jest trudniejsza dla roślin, zwłaszcza, że mamy anomalie pogodowe, teraz mają szanse, minmum 4 tygodnie, to dla trawy całkiem sporo

Drzewa, krzewy... Zdecydowanai tak ale czy trawy? Sialam tarwnik wiosną i jesienią. Zdecydowanie lepszy ten wysoewany wiosną. Jesli tylko trawa dostanie wody to powinna dobrze się zaaklimatyzowac wiosną, z drugiej strony jesień łagodniejsza dla roślin i do stycznia ( wg moich obserwacji zima dopiero w styczniu daje się we znaki) na pewno się dobrze ukorzeni...
Ale jak siebie znam to nie wytrzymam do wiosny... Z drugiej strony teraz nie chcę przesadzać lawendy tylko wiosną.... Więc myślę, jak już demolować zwirek to na calego...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies